Nogomet

VIDEO: Kalinić asistent u visokoj pobjedi Milana u Beču, poraz Kramarićevog Hoffenheima od Brage

Branimir Korać • četvrtak, 14.09.2017.
VIDEO: Kalinić asistent u visokoj pobjedi Milana u Beču, poraz Kramarićevog Hoffenheima od Brage
Foto: EPA

U skupinama A, B, C, D, E i F Europske lige bilo je vrlo zanimljivo, a na kraju nisu izostala niti iznenađenja. Najveće je priredila Braga koja je u gostima svladala Hoffenheim...

Skupina A

Villarreal - Astana 3:1

Očekivanu pobjedu upisao je Villarreal koji je na svom travnjaku svladao Astanu s 3:1 u susretu u kojem je domaćin dominirao i zasluženo slavio.

Poveo je Villarreal u 16. minuti golom, Sansonea da bi susret zakomplicirao Logvinenko pogotkom za poravnanje u 68. minuti.

Neposredno prije tog pogotka u igru je ušao Marin Tomasov, no u završnici je Villarreal ipak bio bolji i pogocima Bakambua i Čeriševa stigao je do prve pobjede.

?????ppea? - Ac?a?a 3:1 ?? ?????????? ?????? ?? Rutube.

Slavia Prag - Maccabi Tel Aviv 1:0

Slavia je u Pragu u zanimljivom dvoboju svladala Maccabi iz Tel Aviva 1:0. Igralo se obostrano otvoreno, a na kraju je domaćin ipak uzeo sva tri boda.

Jedini pogodak na susretu postignut je već u 12. minuti kada je Tomaš Necid iz blizine nakon ubačaja Sobola zabio za pobjedu.

Embed from Getty Images

Skupina B

Dinamo Kijev - Skenderbeu 3:1

Dinamov krvnik Skenderbeu na poluvremenu u Kijevu neočekivano je vodio 1:0, ali u nastavku je ukrajinski Dinamo ipak stigao do pobjede.

U prvom poluvremenu Skenderbeu je poveo golom Muzake i tu je prednost držao do odmora. U nastavku susreta ipak bolji Kijevljani okreću sve na svoju stranu.

Samo pet minuta trebalo je domaćinu da dođe do preokreta, prvo je Sidorčuk zabio za poravnanje, a onda je u 49. minuti Moraes zabio za 2:1. U 20. minuti drugog dijela Mbokani je povisio na konačnih 3:1.

Josip Pivarić i Domagoj Vida odradili su cijelu utakmicu kod domaćina, a kod Albanaca svih 90 minuta na travnjaku je bio Marko Radas.

Embed from Getty Images

Young Boys - Partizan 1:1

U Bernu je gostovao Partizan koji je remizirao s domaćim Young Boysima 1:1. Sve bitno dogodilo se u prvih 15 minuta susreta kada je Partizan prvo poveo golom Jankovića, ali Fassnacht poravnao već u 14. minuti.

U drugom dijelu igrao se otvoreno s dosta prilika na obje strane, no i bez novih pogodaka.

Embed from Getty Images

Skupina C

Basaksehir - Ludogorec 0:0

U Istanbulu nije bilo pogodaka u dvoboju između Basaksehira i Ludogoreca. Domaćin je bio bolji protivnik, imao je više prilika, ali na kraju ih nije iskoristio i Ludogorec se uspješno obranio.

Embed from Getty Images

Hoffenheim - Braga 1:2

Andrej Kramarić odigrao je svih 90 minuta, ali nije uspio odvesti Hoffenheim do pobjede. Braga je u Njemačkoj bila bolja i slavila s 2:1.

Hoffenheim je u susret ušao dobro, nastavio tamo gdje je stao u dvoboju protiv Bayerna i golom Wagnera došao do rane prednosti. Međutim Portugalci su sjajno odradili završnicu prvog i početak drugog dijela kada golovima Teixeire i Souse dolaze do pobjede.

Embed from Getty Images

Skupina D

Austria Beč - Milan 1:5

Milan je odlično krenuo u grupnu fazu slaveći u Beču protiv Austrije čak 5:1. Nikola Kalinić igrao je do 62. minute kada ga je zamijenio Suso, a za to vrijeme upisao je asistenciju.

Već u sedmoj minuti Calhanoglu je povukao napad, proigrao Kalinića koji mu vraća loptu, a Turčin lijepo pogađa suprotni kut.

Do 20. minute još dva pogotka Talijana, Andre Silva bio je dvostruki strijelac i već tada sve je bilo riješeno.

Austria je na početku drugog dijela preko Borkovića smanjila, no vrlo brzo Silva dovršava hat-trick i podiže na 4:1 da bi Suso krasnim pogotkom stavio točku na i.


AW|Milan by Ball-Control

Skupina E

Atalanta - Everton 3:0

Everton je visoko poražen na gostovanju u Bergamu, a Nikola Vlašić za momčad iz Liverpoola odradio je svih 90 minuta. Talijani su sve riješili u prvih 45 minuta kada su postigli sva tri pogotka i u nastavku bez problema držali prednost.

U 27. minuti domaćin je poveo nakon ubačaja iz kornera, lopta je na kraju došla do Andree Masiella koji iz blizine zabija.

Nakon postignutog pogotka Atalanta je još jače pritisnula i tražila novi gol, a do njega je stigla u 41. minuti. Opasni Alejandro Gomez odlično se izborio za udarac s ruba kaznenog prostora i lijepo pogodio suprotni kut.

Razbijeni gosti tri minute kasnije ponovno moraju po loptu u mrežu, Bryan Cristante povisio je na 3:0 i dovršio posao.


Atalanta|Everton by Ball-Control

Apollon Limassol - Lyon 1:1

Apollon je u sudačkoj nadoknadi izvukao remi protiv Lyona koji je vodio 40 minuta i ostao bez pobjede. Antonio Jakoliš kod domaćina igrao je do 54. minute, Anton Maglica cijelu utakmicu.

Memphis Depay početkom drugog dijela zabio je za vodstvo Lyona da bi u 93. minuti Adrian, koji je zamijenio Jakoliša, uz pomoć Marcela od kojeg se lopta odbila, zabio za konačnih 1:1.

Skupina F

FC Kobenhavn - Lokomotiv Moskva 0:0

Moskovski Lokomotiv i dalje igra bez Vedrana Ćorluke koji liječi ozljedu ahilove tetive, a na startu Europske lige odnio je bod s gostovanja u Kopenhagenu. Domaćin ima više razloga za žaljenje, apsolutno dominirao je prvim poluvremenom, ostavio bolji dojam, ali na kraju je završilo bez pogodaka.

U početku susreta kratko je trajalo slavlje domaćina kada je Pavlović glavom poslao loptu u mrežu, međutim pogodak nije priznat zbog zaleđa. Domaćin je stvorio još nekoliko prijetnji u nastaku poluvremena, no do pogotka nije došao. U drugom dijelu Lokomotiv je malo uspostavio ravnotežu, Manuel Fernandes je ujedno imao dobru priliku za pogodak, ali rezultat se nije mijenjao.

Embed from Getty Images

Zlin - Šerif 0:0

I u drugom susretu skupine pogodaka nije bilo, a u njemu je Zlin ugostio Šerif iz Tiraspola. U konačnici i najpravedniji ishod, meč je bio potpuno ravnopravan, a na kraju su i jedni i drugi imali prilika za pobjedu.

U redovima Šerifa od prve minute igrali su Zvonimir Mikulić, Ante Kulušić i Josip Brezovec, a jedino je Brezovec ranije napustio travnjak nakon što ga je u 73. minuti zamijenio Juri Kendiš.

Embed from Getty Images

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Slavia Prag1:0Maccabi Tel Aviv
Villarreal3:1Astana
1Villarreal 610:6+411
2Astana 610:7+310
3Slavia Prag 66:608
4Maccabi Tel Aviv 61:8-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!