Nogomet

VIDEO: Vrlo uvjerljive pobjede Nice, Zenita i Real Sociedada

Branimir Korać • petak, 15.09.2017.
VIDEO: Vrlo uvjerljive pobjede Nice, Zenita i Real Sociedada
Foto: EPA

U ostalih šest skupina Europske lige najuvjerljiviji bili su Nice, Zenit i Real Sociedad koji su opravdali status favorita visokim pobjedama...

Skupina G

FCSB - Viktoria Plzen 3:0

Efikasna bila je Steaua koja je u Bukureštu s glatkih 3:0 svladala Viktoriju. Nisu Rumunji bili toliko bolji koliko su jednostavno bolje koristili prilike koje su im se ukazale. Na kraju je njihova pobjeda ipak zaslužena. Dvostruki strijelac bio je Constantin Budescu dok je jedan pogodak dodao Denis Alibec. Diego Živulić kod Viktorije odigrao je sat vremena.

Hapoel Beer Sheva - Lugano 2:1

Hapoel je bio bolji od Lugana s 2:1, a kod gostiju Goran Jozinović zbog ozljede nije bio u konkurenciji za nastup. Dan Einbinder i Shir Tzedek bili su strijelci za domaćina, a Tzedek je vratio dramu u dvoboj postigavši autogol za 2:1.

Skupina H

Arsenal - Köln 3:1

Utakmica u Londonu kasnila je dobrih sat vremena iz bizarnog razloga. Veliki broj njemačkih navijača pojavio se pred stadionom bez kupljenih ulaznica, nije bilo šanse da svi uđu na tribine i iz sigurnosnih razloga odlučeno je da susret kasnije počne kako bi se domaći navijači uspjeli probiti do svojih mjesta.

Köln je imao odličan ulazak u utakmicu i poveo je već u devetoj minuti golom Jhona Cordobe te je prednost odnio i na odmor. U nastavku susreta Arsenal ipak radi preokret i dolazi do pobjede.

Tek što je ušao u igru Sead Kolašinac poravnava na 1:1, u 67. minuti prednost domaćinu donio je Alexis Sanchez, a točku na i stavio je u 82. minuti Hector Bellerin.


Arsenal|FCC by Ball-Control

Crvena zvezda - BATE Borisov 1:1

U dinamičnom dvoboju u Beogradu Crvena zvezda i BATE Borisov remizirali su 1:1. U gostujućem sastavu nije bilo Jurice Buljata koji je propustio ovaj dvoboj zbog ozljede.

Zvezda je imala više prilika i povela je u 54. minuti golom Nemanje Radonjića, ali lijepim pogotkom Nikolaj Signevič donio je bod gostima.

Embed from Getty Images

Skupina I

Marseille - Konyaspor 1:0

Do očekivane pobjede na startu grupne faze stigao je Marseille koji je s 1:0 bio bolji od Konyaspora. Turci su držali nulu do 48. minute kada je Adil Rami nakon obačaja Payeta iz kornera donio pobjedu domaćinu.

I u nastavku susreta Marseille je bio bolji protivnik te je bez previše problema zadržao prednost i pobjedom krenuo u natjecanje. Kod gostiju Petar Filipović cijeli dvoboj odgledao je s klupe.

Vitoria Guimaraes - RB Salzburg 1:1

Red Bull Salzburg propustio je priliku doći do sva tri boda u gostima kod Vitorije. Odigrao je 1:1 u susretu u kojem mu je zakazala realizacija nakon što je bio bolji protivnik.

Domaćin je vodio od 25. minute golom Pedraa da bi Valon Berisha u finišu prvog dijela poravnao na 1:1. Duje Ćaleta-Car odradio je cijelu utakmicu.

Embed from Getty Images

Skupina J

Zorja - Östersunds 0:2

Švedski Östersunds apsolutna je senzacija ovosezonskog izdanja Europske lige, u kvalifikacijama je igrao briljantno, a tako je nastavio i u grupnoj fazi. U prvom kolu igrao je u Lvovu protiv Zorja i upisao pobjedu 2:0. U drugom dijelu Saman Ghoddos odmah je doveo goste u vodstvo, Zorja je pritisnula i tražila poravnanje, ali u završnici susreta primila je i drugi pogodak te upisala poraz. Strijelac drugog pogotka bio je Alhaji Gero.

Hertha - Athletic Bilbao 0:0

Pobjednika nije bilo u Berlinu gdje je Hertha ugostila Athletic Bilbao i odigrala bez pogodaka. Na obje strane bilo je dosta prilika, no vratari su se istaknuli, posebno Herrerin koji je imao nekoliko vrlo dobrih obrana.

Embed from Getty Images

Skupina K

Waregem - Nice 1:5

Šetnju do pobjede imala je Nica koja je u gostima pregazila Waregem s čak 5:1. Očekivao se snažniji otpor domaćina, ali Francuzi su odigrali vrlo dobru utakmicu i pomeli domaćina.

Već u prvom poluvremenu Plea s dva gola te Dante s jednim riješili su pitanje pobjednika. Leya je smanjio na samom startu drugog dijela, ali Saint-Maximin i Balotelli spriječili su bilo kakvu dramu.


ZW|Nice by Ball-Control

Vitesse - Lazio 2:3

Skupina L

Vardar - Zenit 0:5

Zenit je u gostima pregazio Vardar s 5:0 i bio puno oprezniji od Fenerbahčea kojeg su Makedonci šokirali u posljednjoj fazi kvalifikacija za Europsku ligu. Momčad iz St. Peterburga napunila je mrežu Makedonaca već u prvom poluvremenu i u nastavku susreta rutinski je odradila posao.

Aleksandr Kokorin bio je posebno raspoložen, postigao je prva dva pogotka, a zatim asistirao Artemu Dzjubi kod trećeg gola za visokih 3:0 već u 39. minuti. U nastavku susreta Branislav Ivanović i Emiliano Rigoni postavili su konačnih 5:0 i tako prizemljili domaćina.

?????? - ????? 0:5 ?? ?????????? ?????? ?? Rutube.

Slično je slavio i Real Sociedad protiv Rosenborga, na svom travnjaku bio je bolji s 4:0. Također je postigao tri pogotka u prvom poluvremenu i tako riješio pitanje pobjednika.

Diego Llorente i David Zurutuza postigli su prva dva pogotka, a Jorgen Skjelvik autogolom povisio je na 3:0. U drugom dijelu Llorente je drugim golom postavio konačnih 4:0.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Hapoel Beer Sheva2:1Lugano
FCSB3:0Viktoria Plzeň
1Viktoria Plzeň 613:8+512
2FCSB 69:7+210
3Lugano 69:11-29
4Hapoel Beer Sheva 65:10-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!