Tenis

Još dvije nositeljice poražene u Tokiju, braniteljica naslova u polufinalu

Branimir Korać • petak, 15.09.2017.
Još dvije nositeljice poražene u Tokiju, braniteljica naslova u polufinalu
Foto: EPA

Na WTA turniru u Tokiju poznate su tri polufinalistice. Među njima nema nositeljica nakon što su Elise Mertens i Julia Putinceva upisale poraz...

Braniteljica naslova u Tokiju, Christina McHale, nastavila je s pobjedama i došla je do polufinala. Ove godine McHale nije imala velikih rezultata i sezona nije išla tijekom koji je željela, ali dolaskom u Tokio pronašla je igru i ponovno krenula prema naprijed.

Za Amerikanku ovo je drugo polufinale sezone, u ožujku je upisala tri pobjede u Acapulcu prije nego je poražena od Kristine Mladenović.

U kazahstanskom dvoboju susrele su se Julia Putinceva i Zarina Dias, a pobjedu je odnijela Dias koja je slavila preokretom u tri seta. Putinceva je dobila prvi set sa 6:4, ali do kraja meča uhvatila je samo četiri gema i upisala visoki poraz.

Dias je prošlog tjedna igrala polufinale Challengera u Dalianu, u Tokiju je morala odraditi i mečeve u kvalifikacijama te je sada u seriji od šest uzastopnih pobjeda od kojih tri u tri seta.

Iznenadila je Japanka Miyu Kato koja se vrlo lako obračunala s Aleksandrom Krunić. Krunić je izbacila iz turnira sa 6:0, 6:0 Kimiko Date i poslala Japanku u mirovinu, ali druga Japanka je osvetila 46-godišnju veteranku i svladala Krunić.

Dok je Kato četiri puta oduzimala servis protivnici, Krunić je svih pet break lopti propustila realizirati i na kraju je upisala poraz.

U posljednjem četvrtfinalnom dvoboju Jana Fett igra protiv Qiang Wang.

WTA Tokio, četvrtfinale:
Christina McHale (SAD) - Elise Mertens (Belgija, 3) 6:4, 6:1
Zarina Dias (Kazahstan) - Julia Putinceva (Kazahstan, 8) 4:6, 6:1, 6:3
Miyu Kato (Japan) - Aleksandra Krunić (Srbija) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!