Tenis

WTA Seoul: Ostapenko projurila u polufinale, kraj za Soranu Cirsteu

Branimir Korać • petak, 22.09.2017.
WTA Seoul: Ostapenko projurila u polufinale, kraj za Soranu Cirsteu
Foto: EPA

Prva nositeljica WTA turnira u Seoulu Jelena Ostapenko nadigrala je u četvrtfinalu Veronicu Cepede i ušla među četiri najbolje gdje će biti jedina nositeljica...

Richel Hogenkamp prvi put u karijeri prošla je u polufinale na WTA Touru slaveći protiv Priscille Hon kojoj je to bio prvi nastup u četvrtfinalu. Hogenkamp nije imala problema, slavila je s glatkih 6:3, 6:4.

Brazilka Haddad Maia također je upisala očekivanu pobjedu protiv Sare Sorribes Tormo. Haddad Maia ove godine igra svoj najbolji tenis u karijeri, a pokazuje to i u Seoulu gdje je upisala i treću pobjedu. Nakon što je u prva dva kola slavila u tri seta, ovaj put bila je uvjerljivija.

Prva nositeljica Jelena Ostapenko projurila je do polufinala eliminiravši Paragvajku Veronicu Cepede bez ikakvih problema. Ostapenko je ispustila samo četiri gema, nije izgubila niti jedan servis gem iako je imala samo 44 posto ubačaja prvog servisa.

"U prvom setu igrala sam bolje dok u drugom setu servis nije ulazio i ubacila sam samo 36 posto prvog servisa. Bez obzira na to zadovoljna sam kako sam odradila ovaj meč", istaknula je Latvijka nakon pobjede.

U polufinalu igrat će protiv Tajlanđanke Luksike Kumkhum koja je identičnim rezultatom iznenadila četvrtu nositeljicu Soranu Cirsteu iz Rumunjske. "Vidjela sam neke njezine mečeve, ima vrlo jake udarce, ali i ja sam agresivna igračica. Bit će vrlo zanimljivo", istaknula je Ostapenko.

WTA Seoul, četvrtfinale:
Richel Hogenkamp (Nizozemska) - Priscilla Hon (Australija) 6:3, 6:4
Beatriz Haddad Maia (Brazil) - Sara Sorribes Tormo (Španjolska) 6:4, 6:4
Jelena Ostapenko (Latvija, 1) - Veronica Cepede (Paragvaj) 6:3, 6:1
Luksika Kumkhum (Tajland) - Sorana Cirstea (Rumunjska, 4) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!