Rukomet

Sjajan nastup Šime Ivića u pobjedi Wisle nakon sedmeraca, Štrlek vrlo dobar u slavlju Kielcea

Branimir Korać • srijeda, 27.09.2017.
Sjajan nastup Šime Ivića u pobjedi Wisle nakon sedmeraca, Štrlek vrlo dobar u slavlju Kielcea
Foto: EPA

Utorak je bio rezerviran za nastupe Wisle, Kielcea i Veszprema u prvenstvima i sva tri kluba upisali su pobjedu. Najteže je do nje došla Wisla koja je predvođena sjajnim Šimom Ivićem slavila nakon sedmeraca...

U derbiju petog kola poljskog prvenstva Azoty-Pulawy ugostio je Wislu koja je odnijela pobjedu u dramatičnoj dvoboju boljim raspucavanjem sedmeraca. Nakon 60 minuta susret je završen 24:24 nakon čega su gosti bili precizniji sa sedam metara.

U završnici susreta i jedni i drugi imali su neuspješne pokušaje završavanja dvoboja, a prilikom izvođenja sedmeraca dvije obrane imao je Adam Morawski i tako donio Wisli pobjedu.

"Azoty nam je od početka meča stvarao velike probleme i bilo je očekivano teško. Vadim Bogdanov bio je sjajan i nadam se da nije teže ozlijeđen", rekao je nakon susreta Morawski.

Bogdanov je u završnici susreta morao napustiti parket, a dotad je briljirao na golu domaćina s čak 22 obrane, a osim njega odličan je bio i Marko Panić s deset golova. U pobjedničkom sastavu odličan je bio Šime Ivić s devet golova i samo jednim promašajem, a Lovro Mihić dodao je četiri pogotka uz također jedan promašaj.

Kielce je imao znatno lakšu zadaću, ugostilo je Piotrkow i slavio s glatkih 40:24. Velika razlika u kvaliteti došla je do izražaja i domaćin je potpuno dominirao susretom ostavši stopostotan.

"Morali smo biti sto posto koncentrirani i to smo uspjeli od samog početka. Obrana je bila odlična i to nam je omogućilo veliki broj laganih golova iz kontranapada. Stvorili smo veliku prednost, mogli isprobati neke stvari i odmoriti neke igrače, sada se možemo potpuno koncentrirati na Celje", istaknuo je Manuel Štrlek.

Filip Ivić kod pobjednika je skupio osam obrana, Darko Đukić postigao osam golova, Štrlek šest, Mateusz Kus pet, a Marko Mamić tri. Kod gostiju Mateusz Goralski zabio je pet golova.

Poljsko prvenstvo, peto kolo:
Azoty Pulawy - Wisla Plock 26:30 (24:24) sedmerci
Kielce - Piotrkow 40:24

Telekom Veszprem u mađarskom prvenstvu nije imao nikakvih problema na gostovanju i Vacu. Protiv domaćeg Vaci KSE-a slavio je s visokih 36:18 i tako nastavio s pobjedama te ostao stopostotan.

"Sviđa mi se ritam u kojem smo odradili ovu utakmicu. Ovi susreti su nam dobra priprema za Ligu prvaka, ali i prilika za svakog igrača. Patrik Ligetvari je, na primjer, odradio odličan posao i u obrani i u napadu i zadovoljan sam kako napreduje", rekao je trener Veszprema Ljubomir Vranješ.

Veszprem su do pobjede predvodili Gašper Marguč, Iman Jamali i Ligetvari s po pet golova dok je Renato Sulić dodao dva. Kod Vacija Adam Török skupio je tri gola, Ante Grbavac dva, a Marin Sakić jedan.

Mađarsko prvenstvo, četvrto kolo:
Vaci - Veszprem 18:36

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!