Tenis

Zvonareva pregazila Parmentier, kraj za prvu nositeljicu u Taškentu

Branimir Korać • srijeda, 27.09.2017.
Zvonareva pregazila Parmentier, kraj za prvu nositeljicu u Taškentu
Foto: EPA

Na turniru u Taškentu čak pet nositeljica ispalo je u drugom kolu, među njima i prvopostavljena Kristyna Pliškova. Timea Babos i Aleksandra Krunić jedine su preostale nositeljice u turniru...

Druga nositeljica turnira u Taškentu Timea Babos svladala je u drugom kolu Čehinju Denisu Allertovu. Babos je ove godine imala dosta loših nastupa, međutim u posljednje vrijeme igra puno bolje što pokazuju i finale u Quebecu te dvije uvjerljive pobjede u Taškentu.

Uspješna je bila i šesta nositeljica Aleksandra Krunić koja je u tri seta svladala Janu Čepelovu. Krunić je izgubila drugi set sa 6:1, no zato je u prvom i trećem bila bolja i zasluženo je slavila. U trećem setu odjurila je do 5:0, imala je problema u završavanju posla, no sa 6:3 ipak je stigla do četvrtfinala.

Mlada Bjeloruskinja Aryna Sabalenka izbacila je treću nositeljicu Tatjanu Mariju koju je svladala sa 6:3, 7:5. Sabalenka je iskoristila probleme Marije na servisu, Njemica je imala tek 42 posto ubačaja prvog servisa i na kraju je zaslužila pobjedu.

Povratnica tenisu Vera Zvonareva osvježenje je na turniru u Taškentu, a nakon uspješno odrađenog posla u kvalifikacijama, nastavlja s odličnim igrama u glavnom turniru. Novu pobjedu ostvarila je protiv Pauline Parmentier kojoj je prepustila samo dva gema.

U turniru više nije sedma nositeljica Nao Hibino koja je poražena od Katerine Bondarenko sa 6:4, 7:5. Bondarenko je stigla do pobjede iako je četiri puta tijekom meča gubila servis, no Hibino se uglavnom spašavala i pokušavala vratiti u meč da bi u završnicama setova ipak gubila. U drugom setu tako se spasila nakon 5:1, poravnala na 5:5 i onda izgubila servis za ostanak u meču kod 6:5.

Prva nositeljica Kristyna Pliškova poražena je od Kurumi Nare također u dva seta. Korejke i Japanke posljednjih tjedana su kobne za Pliškovu koja je upisala tri poraza u zadnja četiri meča i to protiv Miyu Kato, Na-Lae Han i sada Nare.

Eliminirana je i osma nositeljica Ekaterina Aleksandrova koja je u dva glatka seta izgubila od Ukrajinke Kozlove. Tek nešto više od sat vremena trebalo je Ukrajinki za pobjedu i uzvrat Aleksandrovoj za ovogodišnji poraz u Dohi.

Najduži meč odigrale su Stefanie Voegele i Marketa Vondroušova, a nakon dva sata i 45 minuta igre uspješnija je bila iskusnija Švicarka.

WTA Taškent, drugo kolo:
Timea Babos (Mađarska, 2) - Denisa Allertova (Češka) 6:3, 6:3
Aleksandra Krunić (Srbija, 6) - Jana Čepelova (Slovačka) 6:2, 1:6, 6:3
Aryna Sabalenka (Bjelorusija) - Tatjana Maria (Njemačka, 3) 6:3, 7:5
Vera Zvonareva (Rusija) - Pauline Parmentier (Francuska) 6:2, 6:0
Katerina Bondarenko (Ukrajina) - Nao Hibino (Japan, 7) 6:4, 7:5
Kurumi Nara (Japan) - Kristyna Pliškova (Češka, 1) 7:6(5), 6:1
Kateryna Kozlova (Ukrajina) - Ekaterina Aleksandrova (Rusija, 8) 6:2, 6:3
Stefanie Voegele (Švicarska) - Marketa Vondroušova (Češka, 5) 7:6(8), 4:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!