Nogomet

VIDEO: Ukrajinci slavili u Bilbau, Šveđani nastavili nizati iznenađenja, Zvezda šokirala Köln

Branimir Korać • četvrtak, 28.09.2017.
VIDEO: Ukrajinci slavili u Bilbau, Šveđani nastavili nizati iznenađenja, Zvezda šokirala Köln
Foto: EPA

U skupinama G do L Europske lige nekoliko neočekivanih rezultata, a u prvom redu odnosi se to na pobjede u gostima Zorje i Crvene zvezde te na domaćem travnjaku Östersundsa...

Skupina G

Viktoria Plzen - Hapoel Beer Sheva 3:1

U zanimljivom dvoboju u Plzenu Viktoria je s 3:1 svladala Hapoel Beer Shevu u potpuno otvorenom susretu u kojem je domaćin bio bolji i zasluženo slavio.

Česi su pobjedu osigurali u zadnjih 15 minuta golovima Jana Kopica i Mareka Bakoša. Milan Petržela donio je vodstvo Viktoriji u prvom dijelu da bi Anthony Nwakaeme poravnao u drugom dijelu. Diego Živulić nije nastupio kod domaćina.

Embed from Getty Images

Lugano - FCSB 1:2

Nekadašnja Steaua stigla je i do druge pobjede te drži vrh ljestvice skupine G. U Švicarskoj je gostovala kod Lugana koji svoje susrete igra u Luzernu i svladala ga s 2:1.

Mattia Bottani doveo je Lugano rano u vodstvo, međutim Steaua je sredinom drugog dijela golovima Budescua i Maranhaa. Antonini Čulina kod Lugana ušao je u igru u 75. minuti.

Skupina H

Köln - Crvena zvezda 0:1

Crvena zvezda u gostima je iznenadila Köln i odnijela iz Njemačke pobjedu 1:0. U prvom poluvremenu Beograđani su igrali jako dobro i tu su i postigli jedini pogodak dok su u drugom dijelu bili u potpunosti usredotočeni na obranu svog gola što Köln nije iskoristio i nanizao je veliki broj promašaja.

Trenutak odluke dogodio se u 30. minuti kada je Richmond Boakye krasnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio gornji bliži kut.

U drugom poluvremenu domaćin je stvorio veliki pritisak, blizu pogotku bio je u 58. minuti kada je Miloš Jojić došao sam pred vratara Borjana, ali zatresao je vratnicu. Deset minuta kasnije ista vratnica zaustavlja istog igrača, ovaj put nakon sjajnog udarca s više od 20 metara. Treći put Nijemci su zatresli vratnicu u 73. minuti kada je ona zaustavila Leonarda Bittencourta.

Embed from Getty Images

BATE Borisov - Arsenal 2:4

Arsenal je u dobrom susretu u Borisovu svladao s visokih 4:2 BATE koji je već nakon 25 minuta bio na putu za težak poraz.

Uz dva gola Thea Walcotta i jedan Roba Holdinga gosti su već tada vodili s 3:0 i sve je mirisalo na katastrofu Bjelorusa.

Međutim do kraja susreta Arsenal je postigao još samo jedan pogodak preko Oliviera Girouda iz kaznenog udarca, strijelci za domaćina bili su Ivanić i Gordejčuk te je završilo s "ugodnijim" rezultatom za domaćina.

Skupina I

RB Salzburg - Olympique Marseille 1:0

Ivan Bebek sudio je susret u Salzburgu između Red Bulla i Marseillea u kojem je Red Bull bio bolji s minimalnih 1:0.

Strijelac je bio Izraelac Munas Dabbur koji se nije istaknuo u dvobojima s Rijekom, a ovdje je zabio u 73. minuti na dodavanje Lainera.

Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.

Konyaspor - Vitoria Guimaraes 2:1

Dobru utakmicu odigrao je Konyaspor koji je ugostio portugalsku Vitoriju i slavio s 2:1.Araz i Milošević donijeli su mu vodstvo 2:0 da bi Hurtado u 74. minuti smanjio na konačnih 2:1.

Embed from Getty Images

Skupina J

Athletic Bilbao - Zorja 0:1

Iznenađenje je priredila ukrajinska Zorja koja je u Bilbau svladala Athletic s 1:0. Kako je krenulo, činilo se da će gosti stradati u Baskiji jer je već u prvoj minuti Iker Muniain zatresao gredu, međutim nakon toga Zorja se stabilizirala i uzela tri boda.

U 26. minuti Igor Haratin bio je strijelac pogotka koji je donio gostima veliko slavlje.

Okvir gola Zorje tresao se još jednom i to u 77. minuti kada je blizu pogotka bio i Raul Garcia, međutim i on je zaustavljen u ključnom trenutku.

Östersunds - Hertha 1:0

Östersunds je apsolutno najveće iznenađenje europske sezone te je nastavio s odličnim igrama. I u drugom nastupu u skupini upisao je pobjedu, ovaj put na svom travnjaku protiv Herthe koju je svladao s 1:0.

Brwa Nouri bio je jedini strijelac za domaćina i to iz kaznenog udarca u 22. minuti.

Embed from Getty Images

Skupina K

Nice - Vitesse 3:0

Nice je glatko svladala Vitesse s uvjerljivih 3:0. Taj susret posljednji je završio jer je bio na desetak minuta prekinut zbog problema s rasvjetom, no to nije omelo domaćina.

Već u 16. minuti domaćin je stigao do vodstva, nakon kornera najviši u skoku bio je Dante koji prosljeđuje loptu na drugu vratnicu gdje je Alessane Plea, a on zabija lakoćom za 1:0.

U samoj završnici prvog dijela domaćin je povisio vodstvo, Allan Saint-Maximin nakon dobrog prodora lijepo je pogodio s ruba kaznenog prostora.

Vitesse je sredinom drugog dijela imao odličnu priliku iz slobodnog udarca, ali Thomas Bruns pogodio je vratnicu da bi nakon toga Plea drugim golom stavio točku na i.

Lazio - Waregem 2:0

Očekivanu pobjedu ubilježio je Lazio koji je ugostio Waregem i slavio s 2:0. Pogoci u ranoj fazi susreta i na samom kraju bili su dovoljni za pobjedu Rimljana. Felipe Caicedo i Ciro Immobile bili su strijelci za Rimljane kod kojih Ivan Vargić nije niti u ovom susretu dobio priliku.

Embed from Getty Images

Skupina L

Rosenborg - Vardar 3:1

Novi uvjerljiv poraz upisali su nogometaši Vardara koji su ovaj put izgubili kod Rosenborga 3:1. Pomak je to u odnosu na startnih 5:0 sa Zenitom, ponajprije u igri gdje je Vardar bio opasniji i bolji, ali i dalje je griješio u posljednjoj liniji te upisao poraz.

Nicklas Bendtner, Anders Konradsen i Vegar Eggen Hedenstad bili su strijelci za domaćina, a za Vardar je zabio Juan Felipe u 91. minuti.

Embed from Getty Images

Zenit - Real Sociedad 3:1

Zenit je ubilježio i drugu pobjedu, ovaj put protiv Real Sociedada kojeg je svladao s 3:1. Dvostruki strijelac bio je Aleksandr Kokorin dok je Rigone dodao još jedan gol. Diego Llorente bio je jedini strijelac za goste iz San Sebastiana.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Lugano1:2FCSB
Viktoria Plzeň3:1Hapoel Beer Sheva
1Viktoria Plzeň 613:8+512
2FCSB 69:7+210
3Lugano 69:11-29
4Hapoel Beer Sheva 65:10-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!