Tenis

Marin Čilić u dva seta sredio Kylea Edmunda za osminu finala Mastersa u Šangaju

Dario Dodić • utorak, 10.10.2017.
Marin Čilić u dva seta sredio Kylea Edmunda za osminu finala Mastersa u Šangaju
Foto: EPA

Najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić, pobjedom je otvorio nastup na osmom Mastersu sezone, u Šangaju je u dva seta svladao Britanca Kylea Edmunda...

Nastup na osmom Mastersu sezone, onom u Šangaju, najbolji hrvatski reket Marin Čilić započeo je u drugom kolu. Četvrti nositelj turnira bez većih se problema obračunao s britanskim tenisačem Kyleom Edmundom, u dva je seta, nakon nešto više od sat i pol vremena igre, zakapario mjesto u osmini finala.

Nije to bila posebno impresivna partija Čilića, ali odigrao je koliko je trebalo protiv 53. igrača svijeta. Bio je ovo tek drugi ogled Čilića i Edmunda i prva pobjeda Čilića, Britanac je slavio u prvom dvoboju, 2014. godine u Hurlinghamu.

Čiliću je pomogao dobar ulazak u meč, odmah u prvom gemu uzima break drugom break-prilikom. Imao je Edmund priliku za povratak u šestom gemu, ali Marin spašava jedinu break-loptu koju je dozvolio Britancu u prvom setu. Da ne bude previše drame u završnici seta Čilić se pobrinuo u devetom gemu, drugim breakom dolazi do 6:3 i prednosti u setovima.

U drugom je setu jači otpor pružio Britanac, dohvatio je dvije break-prilike u trećem gemu, ali nije ih iskoristio. U idućem gemu do breaka je mogao i Čilić, ali Edmund se izvukao, set je otišao u tie-break. Bolje je 13. igru otvorio Hrvat, uz pomoć mini-breaka dolazi do 4:1, ali još se jednom vraća Edmund i brzo izjednačava rezultat na 4:4. Marin je uspio dohvatiti još jedan mini-break i sa 7:5 privesti meč kraju.

U osmini finala Čilić će igrati protiv pobjednika dvoboja Wu - Johnson.

Masters Šangaj, 2. kolo:
Marin Čilić (HRV, 4) - Kyle Edmund (VB) 6:3, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!