Košarka

VIDEO: Teška ozljeda Gordona Haywarda zasjenila tijesne završnice dva velika dvoboja

Branimir Korać • srijeda, 18.10.2017.
VIDEO: Teška ozljeda Gordona Haywarda zasjenila tijesne završnice dva velika dvoboja
Foto: EPA

Počela je nova NBA sezona, no njen start neće biti zapamćen po tijesnim i neizvjesnim dvobojima najboljih sastava obje konferencije već po teškoj ozljedi zvijezde Bostona Gordona Haywarda...

Teška ozljeda Gordona Haywarda na otvaranju NBA sezone zasjenila je sve ono što se događalo na parketu u Clevelandu pa čak i povratak Kyrieja Irvinga koji je dočekan s negodovanjem navijača. Hayward je doživio tešku frakturu noge, mora na operaciju i očekuje ga dugačak oporavak.

Nova zvijezda Celticsa već u šestoj minuti morala je napustiti parket i zaputiti se prema bolnici, prilikom pada na parket lijeva noga ostala je ispod njega, pao je točno na nju pri čemu je došlo do frakture nožnog zgloba. Prekid je potrajao desetak minuta, igrači su s nevjericom gledali prema Haywardu koji je nakon pružene prve pomoći iznesen s parketa uz veliki pljesak s tribina.

Nije bilo jednostavno nakon toga usredotočiti se na igru, Hayward je trebao biti veliko pojačanje za Celticse i bitan adut u borbi s Cavsima za mjesto najbolje momčadi Istoka, međutim sada se situacija mijenja i Boston njegovim neigranjem jako puno gubi.

"Moje misli su s Gordonom i njegovom obitelji, želim mu što brži i što bolji oporavak. To su ozljede koje nikada ne očekujete i ne želite da se dogode bez obzira na sav rivalitet i bez obzira o kome se radi", rekao je nakon susreta LeBron James koji je pružio podršku Haywardu još na samom parketu prije nego je zvijezda Celticsa transportirana u bolnicu.

Utjecala je ta ozljeda na igrače Bostona koji su na poluvremenu zaostajali 16 poena, međutim uspjeli su se u nastavku vratiti te povesti 98:97. Nakon toga James polaže za prednost Clevelanda, odličnom obrambenom reakcijom vraća posjed svojoj momčadi i onda pronalazi Kevina Lovea na otvorenoj trici za plus četiri. Na kraju su Brown i Irving imali pokušaje za tri poena i produžetak, nisu pogodili i Cavsi su krenuli pobjedom.

Ante Žižić nije bio među aktivnim igračima, propustio je ovaj dvoboj, a Cavse su predvodili LeBron James s 29 poena, 16 skokova i devet asistencija te Kevin Love s 15 poena i 11 skokova. Kod Bostona Jaylen Brown ubacio je 25 poena i uhvatio šest skokova, Kyrie Irving ubacio je 22 poena uz deset asistencija, a Jayson Tatum 14 poena i deset skokova.

Veliki dvoboj Zapadne konferencije između glavnih favorita za prvo mjesto u ovoj konferenciji zaključio je prvi dan NBA sezone. Aktualni prvaci Golden State Warriorsi ugostili su Houston Rocketse i upisali poraz 122:121. Warriorsi su imali napad za pobjedu, Kevin Durant pogodio je šut za slavlje, ali ono je trajalo kratko, vrlo brzo svi su postali svjesni kako je ubacio šut nakon isteka vremena i Rocketsi su proslavili pobjedu nakon pregleda snimke.

Velika pobjeda za Houston koji je u ovom susretu nastupio sa skraćenom rotacijom, Mike D'Antoni koristio je samo osam igrača, no bez obzira na to njegova momčad izvukla je pobjedu iako je tijekom susreta bila u visokom zaostatku.

I ovaj susret obilježio je preran kraj za bitnog igrača, Warriorsi su u drugom poluvremenu ostali bez Draymonda Greena zbog ozljede koljena, koliko teške još uvijek nije poznato, ali sigurno im je nedostajao u završnici susreta.

"Kada sam ispustio loptu, znao sam da će biti tijesno, da je možda prekasno, ali nadao sam se. Ovo je težak poraz, ali tek prva od 82 utakmice u sezoni. Moramo biti bolji", kaže Durant.

Rocketse su do pobjede predvodili James Harden s 27 poena, deset asistencija i šest skokova, Eric Gordon s 24 poena, PJ Tucker s 20 poena i šest skokova te Chris Paul s 11 asistencija. Kod Warriorsa Nick Young ubacio je 23 poena uz tricu 6/7, Stephen Curry dodao je 22 poena i pet asistencija, Kevin Durant 20 poena uz sedam asistencija i pet skokova dok je Green stao na 11 skokova i 13 asistencija.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 102:99
Golden State Warriors - Houston Rockets 121:122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!