Nogomet

VIDEO: Ajax visoko slavio u De Klassiekeru i ostao odmah iza vodećeg PSV-a

Branimir Korać • nedjelja, 22.10.2017.
VIDEO: Ajax visoko slavio u De Klassiekeru i ostao odmah iza vodećeg PSV-a
Foto: EPA

U najvećem nizozemskom derbiju obje momčadi morale su do tri boda. PSV ove sezone ne griješi, slavio je i prije ovog dvoboja u ranijem terminu, a De Klassikier je otišao na stranu Ajaxa koji je slavio u Rotterdamu s visokih 4:1...

Dvoboji između Feyenoorda i Ajaxa uvijek su zanimljivi i puni tenzija, a u posljednje vrijeme puno više uspjeha imala je momčad iz Amsterdama. Već više od deset godina Feyenoord nije spojio dvije pobjede protiv Ajaxa, a u posljednjih pet susreta upisao je tri poraza i dva remija.

Ovdje je glatko izgubio s 4:1 i sada zaostaje za vodećim PSV-om velikih osam bodova, Ajax je u nešto povoljnijoj poziciji, ali niti njegov zaostatak nije mali, momčad iz Eindhovena bježi mu pet bodova.

U ovom dvoboju do 50. minute nije se činilo kako ćemo gledati golijadu, kiša je dodatno stvarala probleme igračima, igralo se s dosta krivih dodavanja na obje strane, a onda su gosti poveli. Nakon pet minuta igre u drugom dijelu Klaas-Jan Huntelaar došao je sam pred domaćeg vratara nakon dobrog proigravanja Neresa i zabio za 1:0.

Šest minuta kasnije dosuđen je kazneni udarac za domaćina, međutim Nicolai Jorgensen pucao je loše i vratar Onana obranio je njegov pokušaj.

Ipak dvije minute kasnije Feyenoord je stigao do poravnanja. Velika pogreška Ajaxove obrane je kažnjena, a Jens Toornstra poslao je loptu u gornji kut za 1:1.

U zadnjih 20 minuta Ajax je ipak stigao do sva tri boda, dva gola Kaspera Dolberga i jedan Siema de Jonga osigurali su visoko slavlje Kopljanicima.

U susretu prije ovog PSV je samo učvrstio vodeću poziciju 3:0 pobjedom protiv Heraclesa uz dva gola Van Ginkela i jedan Lozana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!