Košarka

VIDEO: Wiggins tricom sa sirenom srušio Thunder, Schroder ozlijeđen u porazu Hawksa kod Netsa

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.10.2017.
VIDEO: Wiggins tricom sa sirenom srušio Thunder, Schroder ozlijeđen u porazu Hawksa kod Netsa
Foto: EPA

Tri susreta bila su na rasporedu u nedjelju u NBA ligi, a u utakmici večeri Timberwolvesi su u gostima svladali Thunder ubačajem Andrewa Wigginsa sa sirenom...

Malo je nedostajalo da New Orleans Pelicansi prokockaju veliku prednost i upišu poraz u Los Angelesu. Vodili su tijekom susreta i s više od 20 koševa razlike da bi u zadnjoj dionici Lakersi serijom 27:4 preuzeli vodstvo i imali plus pet. Srećom po Pelicanse, ovaj put imali su spreman odgovor i uspjeli su odvesti susret na svoju stranu.

Susret je prelomila serija Pelicansa od 11:0 s kojom su gosti preuzeli vodstvo i poveli 117:110 nakon čega su mirno priveli susret kraju i upisali pobjedu 119:112. Ponovno su Pelicansi podigli agresivnost u obrani i to je bilo ključno, Lakersi više nisu dolazili do lakih poena te su potonuli u poraz.

"Dopustili smo im da se vrate u igru i to je isključivo naša krivica. Međutim nismo se prestali boriti i zaslužili smo pobjedu", istaknuo je nakon dvoboja Anthony Davis.

Kod Pelicansa istaknuli su se Davis s 27 poena i 17 skokova te DeMarcus Cousins s 22 poena, 11 skokova i osam asistencija. Kod poraženih Ivica Zubac nije ulazio u igru, Jordan Clarkson upisao je 24 poena i pet asistencija, po 20 poena dodali su Kentavious Caldwell-Pope i Kyle Kuzma (šest skokova) dok je Lonzo Ball imao 13 asistencija.

Brooklyn Netsi upisali su drugu pobjedu, a Hawkse će više od poraza boljeti ozljeda Dennisa Schrodera. Još uvijek nema konkretnih rezultata snimanja koje je obavljeno neposredno nakon susreta, međutim teško je za očekivati kako će njemački reprezentativac biti spreman za nastup u sljedećem susretu.

Naime tri i pol minute prije kraja susreta Schroder je zaradio ozljedu gležnja te je uz pomoć napustio teren, a Hawksi su nakon toga otišli u poraz. Serija Netsa 10:2 prelomila je utakmicu i omogućila domaćinu da upiše drugu ovosezonsku pobjedu.

Netsi nisu imali na raspolaganje Jeremyja Lina, a vrlo dobru utakmicu odigrao je Allen Crabbe koji je ušao s klupe. "On je pravi profesionalac. Svi žele krenuti u startnoj petorci, a on mi je rekao kako nema problema s ulaskom s klupe i da je to dobro za njegov ritam", govorio je nakon susreta trener Netsa Kenny Atkinson.

Crabbe je susret završio s 20 poena i pet skokova, DeMarre Carroll dodao je 17 poena dok je D'Angelo Russell dodao 16 poena i deset asistencija. Kod Hawksa su najbolji bili Marco Belinelli s 19 poena dok je Schroder dodao 17 poena i osam asistencija.

Sjajna završnica u Oklahoma Cityju i put od slavlja do očaja za domaćina. naime u posljednjim trenucima prvo je Carmelo Anthony ubacio tricu za vodstvo Thundera 113:112, ostale su četiri sekunde do kraja, a to koristi Andrew Wiggins i ubacuje tricu s devet metara sa sirenom za pobjedu Minnesote.

Timberwolvesi su još jednom pokazali koliko će biti opasni ove sezone, odigrali su odličnu utakmicu protiv snažnog Thundera i na kraju su zasluženo slavili. Gosti su većim dijelom dvoboja bili u vodstvu, imali su i plus 14 da bi domaćin uspio smanjiti zaostatak, na kraju i povesti, ali ne i slaviti.

"Vidio sam koliko je vremena ostalo, približio sam se košu maksimalno koliko sam mogao i uzeo šut", objasnio je Wiggins te se zahvalio Karl-Anthonyju Townsu na sjajnom bloku koji je ostavio Paula Georgea bez obrane na Wigginsu.

U pobjedničkom sastavu po 27 poena upisali su Towns (12 skokova) i Wiggins (sedam skokova) dok je Taj Gibson dodao 11 poena i deset skokova. Kod poraženih Russell Westbrook ubacio je 31 poen uz deset asistencija i pet skokova, Carmelo Anthony dodao je 23 poena, a Steven Adams 17 poena i 13 skokova.

NBA:
Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 112:119
Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 116:104
Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 113:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!