Košarka

Aco Petrović novi izbornik brazilske reprezentacije

Branimir Korać • utorak, 24.10.2017.
Aco Petrović novi izbornik brazilske reprezentacije
Foto: EPA

Stigla je i službena potvrda, Aco Petrović vodit će brazilsku košarkašku reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine...

Nakon što je neslavno završio epizodu na hrvatskoj klupi, Aco Petrović ima novi izazov, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo sjedit će na klupi Brazila.

Brazil u punom sastavu može složiti dosta respektabilnu reprezentaciju, no pitanje je na koje će igrače Petrović uopće moći računati, bit će mu potrebno i dodatno proučavanje južnoameričke košarke kako bi izabrao najbolje i s njima ostvario rezultat.

"Proučavam momčad i već sam vidio neke stvari u kojima se može napredovati, obrana definitivno može biti bolja. No prvo ću razgovarati s igračima i vidjeti njihovo mišljenje o igranju ponešto drugačije nego što su dosad igrali. Prvo ćemo vidjeti s kojim igračima raspolažemo, a onda odlučiti kako ćemo igrati", kaže Petrović na predstavljanju.

U prvoj rundi kvalifikacija Brazil se nalazi u skupini s Venezuelom, Čileom i Kolumbijom, a prvi nastup imat će za točno mjesec dana u gostima kod Čilea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!