Košarka

VIDEO: Vrlo dobar Bogdanović u visokoj pobjedi Pacersa, Celticsi održali lekciju Knicksima

Branimir Korać • srijeda, 25.10.2017.
VIDEO: Vrlo dobar Bogdanović u visokoj pobjedi Pacersa, Celticsi održali lekciju Knicksima
Foto: EPA

Iza Bojana Bogdanovića je najbolja utakmica u dresu Pacersa, Indiana je svladala u gostima Minnesotu Timberwolvese, a Bogdanović je odradio vrlo dobar posao kao i cijela momčad...

Indiana Pacersi iznenadili su u Minneapolisu Wolvese sa 130:107 uz vrlo dobar nastup Bojana Bogdanovića. Nije samo Bogdanović bio dobar, cijela momčad odradila je sjajan posao i upisala neočekivano visoku pobjedu kod favoriziranog protivnika.

Pacersi su pokazali da vrijede i da nisu toliko loši kao što se priča, posebno u drugom poluvremenu nadigrali su Minnesotu i sa 69 ubačenih poena u tom razdoblju upisali visoku pobjedu. Bekovi gostiju odradili su odličan posao, pridružio im se i Domantas Sabonis pod košem dok je domaćin upravo na bekovskim pozicijama ostao bez željenog učinka.

"Collison je napravio sjajan posao odredivši ritam igre koji nam je odgovarao. Izašli smo na parket kao momčad i upravo tako odradili smo odličan posao", istaknuo je nakon susreta Victor Oladipo.

Oladipo je susret završio s 28 poena, Cory Joseph dodao je 21 uz pet skokova (5/6 trica), Bogdanović je za 31 minutu ubilježio 19 poena (8/9 za dva, 1/3 za tri) uz pet skokova, Sabonis je dodao 15 poena, 11 skokova i pet asistencija, a Collison 15 poena, 16 asistencija i pet skokova. Kod poraženih Karl-Anthony Towns ubacio je 28 poena uz sedam skokova, a po 18 poena Nemanja Bjelica i Jamal Crawford (devet asistencija).

New York Knicksi i dalje čekaju na prvu pobjedu, novi poraz upisan je u Bostonu gdje su Celticsi slavili sa 110:89. Bio je to dvoboj koji nije donio neizvjesnost, domaćin je apsolutno dominirao susretom i zaslužio je pobjedu.

Celticsi se polako oporavljaju nakon dva startna poraza i šoka od ozljede Gordona Haywarda, u ovom dvoboju bili su dosta bolji i nisu ostavili nikakvog prostora za iznenađenje.

Jaylen Brown predvodio je Boston s 23 poena, Jayson Tatum 22, a Kyrie Irving ubilježio je 20 poena i sedam asistencija. Al Horford pratio ih je s 13 poena, 13 skokova i pet asistencija. Kod gostiju Enes Kanter bio je na 16 poena i 19 skokova, a Courtney Lee dodao je 13 poena.

Odličan ulazak u sezonu imaju Portland Trail Blazersi koji su upisali pobjedu i protiv New Orleans Pelicansa 103:93. Blazersi su nakon odličnog ulaska u utakmicu ispustili prednost, ali u zadnjih 12 minuta ponovno su se odvojili te na kraju slavili s plus deset.

Ovo je Portlandu rekordna 17. uzastopna pobjeda u prvoj utakmice sezone na svom parketu, a najveće zasluge za nju nosi CJ McCollum koji je u zadnjoj dionici ubacio 16 poena.

Pelicansi su rano ostali bez Anthonyja Davisa zbog ozljede, nakon pet minuta napustio je igru i nije se vraćao. "Do završnice utakmice nisam bio svjestan koliko smo dobar posao odrađivali na Lillardu i McCollumu, shvatio sam tek kada je CJ počeo puniti koš u završnici", komentirao je DeMarcus Cousins nakon susreta.

McCollum je susret završio s 23 poena, po 13 su dodali Lillard (sedam asistencija i pet skokova) i Evan Turner (sedam skokova) dok je Ed Davis dodao 12 poena i deset skokova. Kod Pelicansa Cousins je ubacio 39 poena uz 13 skokova, a Jrue Holiday 14 poena uz sedam asistencija i pet skokova.

S dobrim igrama nastavljaju i Clippersi koji su ostali bez ozlijeđenog Miloša Teodosića na neko vrijeme, no nastavljaju bilježiti pobjede. Novu su upisali protiv Jazzera i to s glatkih 102:84. Blake Griffin predvodio je Clipperse s 22 poena, devet skokova i šest asistencija, Patrick Beverley dodao je 19 poena i pet asistencija, a DeAndre Jordan 11 poena i 18 skokova. Kod gostiju Donovan Mitchell upisao je 19 poena.

Orlando Magic svladao je Brooklyn Netse u efikasnom dvoboju 125:121. Mario Hezonja dobio je sedam minuta tijekom kojih je vrlo malo bio u kontaktu s loptom, imao je jedan bezuspješan prodor i jednu dobru asistenciju te osvojenu loptu.

Magic je predvodio iznimno raspoloženi Aaron Gordon koji je susret završio s 41 poenom i 14 skokova te tricom 5/5 dok je Evan Fournier dodao 28 poena i šest skokova. Kod poraženih D'Angelo Russell ubacio je 29 poena dok je Rondae Hollis-Jefferson ubacio 18 poena.

Chicago Bullsi odlično su odradili prvo poluvrijeme u Clevelandu i ubacili čak 65 poena, no nisu uspjeli stvoriti razliku i u nastavku susreta upisali su poraz. Cavsi su slavili 119:112, Ante Žižić nije ulazio u igru.

LeBron James u prvom poluvremenu držao je Cavse u igri, a na kraju je ubacio 34 poena i podijelio 13 asistencija dok je Kevin Love dodao 20 poena i 12 skokova. Kod Bullsa Justin Holiday upisao je 25 poena.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers 107:130
Boston Celtics - New York Knicks 110:89
Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 103:93
Los Angeles Clippers - Utah Jazz 102:84
Orlando Magic - Brooklyn Nets 125:121
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 119:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!