Tenis

Tsonga jedini nositelj u polufinalu, u četvrtfinalu iznenadio Zvereva

Mihaela Bradovski • petak, 27.10.2017.
Tsonga jedini nositelj u polufinalu, u četvrtfinalu iznenadio Zvereva
Foto: EPA

Na turniru u Beču ispao je i prvi nositelj, Alexander Zverev poražen je od Jo-Wilfrieda Tsonge u dva seta čime je Tsonga jedini preostali nositelj u turniru...

Nijemac Philipp Kohlschreiber bez ijednog izgubljenog seta dohvatio je polufinale turnira u Beču. Treća žrtva bio je Diego Sebastian Schwartzman s kojim je bilo dosta posla za Nijemca, ali na kraju je svejedno slavio s 2:0. Argentinac je u prvom setu servirao za set i imao set loptu dok se u drugom setu spašavao kod 5:4 kada je Kohlschreiber servirao za meč. Tu se spasio i odgodio odluku, ali ne i izvukao treći set.

Prošle godine u Beču je slavio Andy Murray, a ove godine na korak do finala došao je Kyle Edmund. Edmundu je ovo treće polufinale ove godine, a izborio ga je pobjedom u dva seta protiv Jan-Lennarda Struffa. Nijemac nije briljirao, dosta toga je poklonio i na kraju je kažnjen.

U francuskom dvoboju Lucas Pouille svladao je Richarda Gasqueta. Dobar i izjednačen meč na obje strane u prvom setu i nakon toga potpuni pad Gasqueta koji je imao velikih problema s početnim udarcem, izgubio je svaki u drugom setu i upisao poraz. Pouilleu je ovo druga pobjeda protiv Gasqueta ove godine nakon što ga je na sličan način svladao i u Marseilleu.

Drugi Francuz koji je dohvatio polufinale je Jo-Wilfried Tsonga koji je također u dva seta svladao prvog nositelja Alexandera Zvereva. Tsonga još nije odustao od borbe za London, početkom prošlog tjedna bio je 22., ali osvojio je turnir u Antwerpenu i sada je u polufinalu Beča što mu svakako povećava šanse.

ATP Beč, četvrtfinale:
Philipp Kohlschreiber (Njemačka) - Diego Sebastian Schwartzman (Argentina) 7:5, 7:6(6)
Kyle Edmund (Velika Britanija) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 6:2, 7:5
Lucas Pouille (Francuska) - Richard Gasquet (Francuska) 7:6(5), 6:1
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 8) - Alexander Zverev (Njemačka, 1) 7:6(6), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!