Košarka

VIDEO: Solidni nastupi Šarića i Bendera, Cavsi glatko poraženi u New Orleansu

Branimir Korać • nedjelja, 29.10.2017.
VIDEO: Solidni nastupi Šarića i Bendera, Cavsi glatko poraženi u New Orleansu
Foto: EPA

Bogat NBA program noćas donio je nastupe trojice hrvatskih igrača. Dario Šarić i Dragan Bender sasvim korektno odigrali su svoju minutažu dok je s druge strane Ante Žižić malo igrao i nije to izgledalo dobro...

Cleveland Cavaliersi upisali su novi poraz, ovaj put u gostima kod New Orleans Pelicansa. Pelicansi su vodili gotovo cijelu utakmicu i na kraju su upisali pobjedu i to uvjerljivu. Premalo raspoloženih igrača kod Cavsa koji nisu imali dovoljno dobar odgovor na igru domaćina.

Posljednji put Cavsi su bili u rezultatskom egalu sredinom treće četvrtine kada su i poveli 74:72, no u nastavku susreta Pelicansi su potpuno dominirali i zaslužili pobjedu. Kvartet domaćina nadigrao je Cavse nakon što je ubacio 112 od 123 poena.

"Početkom drugog poluvremena igrali smo s puno samopouzdanja, Šutirali smo i nismo previše razmišljali. Kada tako igramo, onda smo vrlo težak protivnik, ali nismo uspjeli to prenijeti na svih 48 minuta", istaknuo je Kevin Love.

U domaćem sastavu Anthony Davis ubacio je 30 poena uz 14 skokova, po 29 poena dodali su DeMarcus Cousins (12 skokova, deset asistencija) i Jrue Holiday (sedam asistencija) dok je E'Twaun Moore ubacio 24 poena. Prve minute u dresu Pelicansa upisao je Josh Smith koji je na parketu proveo sedam minuta.

Nakon što su stvari u posljednjoj četvrtini brzo postale poznate, priliku je dobio i Ante Žižić koji je odradio šest minuta i ubacio jedan poen (0/2 iz igre) uz dva skoka. Love je ubacio 26 poena uz 11 skokova, a LeBron James dodao je 18 poena, osam asistencija i pet skokova.

Boston Celticsi definitivno su se probudili i uhvatili ritam i bez ozlijeđenog Gordona Haywarda. U subotu su saznali kako će moći iskoristiti više od osam milijuna dolara pod salary capom zbog ozljede Haywarda koji tako oslobađa i jedno mjesto na rosteru, a navečer su upisali pobjedu u Miamiju.

U završnici susreta u Miamiju domaćin je uspio smanjiti zaostatak na samo dva poena, ali Kyrie Irving odlično je reagirao i dobro odradio posao te predvodio Boston do nove pobjede.

"To je Kyrie Irving, on odlično završava posao u tijesnim utakmicama", istaknuo je nakon susreta trener Heata Erick Spoelstra.

U petoj uzastopnoj pobjedi Bostona u Miamiju Irving je ubacio 24 poena, a 20 poena i pet skokova dodao je Jayson Tatum. Kod poraženih osjetio se izostanak Hassana Whitesidea, a većinu tereta iznijeli su Goran Dragić s 22 poena, James Johnson (pet skokova) i Josh Richardson s po 16 poena te Justise Winslow s 12 skokova.

Vrlo zanimljiva utakmica odigrana je u Memphisu gdje su Grizzliesi svladali Rocketse sa 103:89. Imali su gosti ranu prednost, bolje su otvorili susret, ali Memphis je uspio uhvatiti priključak i otići do pobjede.

Nitko od startera Memphisa nije ubacio dvoznamenkast broj poena što je pravi raritet, ali zato je klupa sjajno reagirala i potpuno nadigrala klupu Houstona. Pa i startere u pojedini trenucima.

Chandler Parsons odradio je posebno dobar posao i pokazao zašto su u Memphisu toliko vjerovali u njega. "Bilo je sjajno, predugo sam čekao na ovakvu večer. Kod mene je uvijek samo pitanje samopouzdanja, ovdje sam osjetio da će sve što bacim završiti u košu", istaknuo je Parsons koji je susret završio s 24 poena i tricom 6/8 što mu je najbolji učinak u dresu Memphisa.

15 poena, također s klupe, dodao je Mario Chalmers. Kod poraženih na klupi je svejedno sjedio Mike D'Antoni kojem je otac preminuo ranije tijekom dana, a igrački predvodili su ga Ryan Anderson s 22 poena (7/11 trica) i sedam skokova, James Harden s 20 poena i osam asistencija te Clint Capela s 12 poena i 12 skokova.

Prvi ovosezonski poraz upisali su Los Angeles Clippersi koji su izgubili na svom parketu od Detroit Pistonsa 95:87. Clippersi su bili jedina neporažena momčad ove sezone, međutim naišli su na vrlo dobre Pistonse koji su uspješno odradili posao.

Domaćinu nije pomoglo niti to što je imao prednost uoči posljednje četvrtine, Pistonsi su ga ostavili na samo 15 minuta u zadnjih 12 minuta i glatko su slavili.

"Vjerovali smo jedni u druge, svatko od nas ima svoju ulogu u momčadi i znali smo da možemo pobijediti ako ispunimo sve zadatke. Ne možemo biti sigurni kako će se razvijati situacija kroz 48 minuta svaki dan, ali znamo da imamo šanse i da ćemo se uvijek boriti", rekao je Reggie Jackson.

Uoči ovog susreta Pistonsi su imali čak šest poraza u nizu na gostovanju kod Clippersa, a do prekida niza predvodili su ih s po 15 poena Andre Drummond (17 skokova) i Reggie Jackson (sedam asistencija. Kod poraženih Austin Rivers bio je na 20 poena, Blake Griffin 19 poena i 11 skokova, a DeAndre Jordan upisao je 14 skokova.

Jazzeri su svladali Lakerse 96:81, a jedini igrač kod LA-a koji nije ulazio na parket bio je Ivica Zubac. Donovan Mitchell s 22 poena, Ricky Rubio s 21 poenom i sedam asistencija te Derrick Favors s 14 poena i deset skokova predvodili su domaćina, a kod gostiju Brandon Ingram ubacio je 16 poena, Jordan Clarkson 15, a Larry Nance uhvatio je deset skokova.

JJ Redick zbog problema s leđima nije nastupio u Dallasu, a njegovo mjesto u petorci zauzeo je Dario Šarić. Šarić je pružio doprinos u pobjedi svoje momčadi izborenoj vrlo tijesno sa 112:110.

Dallas je u završnici susreta smanjio zaostatak i posve se približio, imao je veliku priliku izboriti produžetak, ali dvije desetinke prije kraja Yogi Ferrell promašio je oba slobodna bacanja i ostao bez produžetka.

Šarić je odradio 30 minuta i ubacio 12 poena (0/5 za dva, 4/7 za tri) uz tri asistencije, a po 23 poena ubilježili su Joel Embiid (devet skokova) i Ben Simmons (osam asistencija i sedam skokova). Kod Dallasa Harrison Barnes upisao je 25 poena, a Wesley Matthews 19 uz šest skokova.

I drugi put ove sezone Portland Trail Blazersi nadigrali su Phoenix Sunse. Doduše ovaj put dosta teže nego na otvaranju sezone kada su ih razbili lakoćom.

Glavninu posla odradio je dinamični duo Portlanda Damian Lillard (25 poena, sedam skokova, devet asistencija) - CJ McCollum (23 poena, pet skokova, šest asistencija). Kod Sunsa sasvim solidno odigrao je Dragan Bender koji je za 28 minuta ubacio osam poena (1/1 za dva, 2/4 za tri) uz sedam skokova i dvije blokade, a najbolji je bio Devin Booker s 34 poena, šest skokova i šest asistencija.

NBA:
New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 123:101
Miami Heat - Boston Celtics 90:96
Memphis Grizzlies - Houston Rockets 103:89
Los Angeles Clippers - Detroit Pistons 87:95
Utah Jazz - Los Angeles Lakers 96:81
Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers 110:112
Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 69:101
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 114:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!