Nogomet

VIDEO: Roma razbila Chelsea na svom Olimpicu, Barcelona bez punog plijena kod Olympiakosa

Petar Jenjić • utorak, 31.10.2017.
VIDEO: Roma razbila Chelsea na svom Olimpicu, Barcelona bez punog plijena kod Olympiakosa
Foto: EPA

Utakmice četvrtog kola Lige prvaka odigrane su i u skupinama C i D. Roma je sjajnom predstavom potpuno nadigrala Chelsea na svom Olimpicu, dok je Atletico Madrid na domaćem terenu odigrao razočaravajući remi s Qarabagom. Juventus je u gostima remizirao sa Sportingom, kao i Barcelona koja je odigrala bez pogodaka s Olympiakosom...

Skupina C:

AS Roma - Chelsea 3:0

Odličnu utakmicu na Olimpicu odigrala je Roma koja je u potpunosti nadigrala Chelsea i ispratila ga s tri pogotka u mreži. Druga je ovo pobjeda za talijansku momčad kojom je došla na osam bodova čime drži prvu poziciju ispred današnjeg protivnika.

Početak je bio i više nego obećavajuć jer je Roma povela nakon samo 38 sekundi igre. Stephan El Shaarawy je fenomenalnim udarcem s dvadesetak metara neobranjivo pogodio za vodstvo talijanske momčadi. Već tri minute kasnije Chelsea je mogao do poravnanja kada je Eden Hazard sam izašao pred suparničkog vratara, no Alisson je odbio njegov pokušaj.

Engleska momčad bila je kudikamo opasnija i konkretnija u sljedećih dvadesetak minuta, ali do drugog pogotka ipak je stigla Roma. Radja Nainggolan je sjajnom dugačkom loptom uposlio El Shaarawyja koji matira nemoćnog Courtoisa. Imali su gosti u završnici poluvremena još dvije prilike preko Alonsa i Bakayoka, no nisu bili dovoljno precizni.

U 63. minuti Roma je postigla i treći pogodak, Diego Perotti je lijepo opalio s dvadesetak metara i pogodio sami kut protivničkog gola. Manolas je imao priliku za novo podebljanje prednosti u 79. minuti, Argentinac je glavom pucao iz blizine, ali direktno u gostujućeg čuvara mreže.

Atletico Madrid - Qarabag 1:1

Još jednu razočaravajuću utakmicu odigrao je Atletico Madrid koji i dalje traži prvu pobjedu ove sezone. Na domaćem je terenu ugostio Qarabag i odigrao neriješeno 1:1. Treći je ovo remi španjolske momčadi koja polako gubi šanse za prolazak u osminu finala najjačeg europskog klupskog natjecanja.

Utakmica se nije dobro razvijala za domaću momčad koja se u 40. minuti našla u zaostatku. Wilde-Donald Guerrier je ubacio iz kornera, na pravom se mjestu našao Michel i glavom pospremio loptu u mrežu.

Sjajan pogodak Thomasa iz 56. minute vratio je Atletico u utakmicu, Ganac je perfektnim udarcem s dvadesetak metara neobranjivo pogodio same rašlje. Tri minute kasnije gosti su ostali s igračem manje kada je Pedro Henrique kopačkom u glavu pogodio Godina i dobio izravan crveni karton.

Ipak, Madriđani nisu uspjeli doći do preokreta, a u samoj završnici su ostali i s igračem manje kada je Stefan Savić dobio drugi žuti karton. Šime Vrsaljko odgledao je cijeli susret s klupe.

Skupina D:

Olympiakos - Barcelona 0:0

Bez nekolicine ozlijeđenih igrača Barcelona se zaputila na gostovanje kod Olympiakosa, tražeći nastavak pobjedničkog niza. Ipak, katalonska momčad nije uspjela doći do toliko željenih bodova, Grci su obranili domaći teren i remijem 0:0 osvojili prvi bod ove sezone.

Gosti itekako mogu žaliti za prosutim bodovima jer su kroz cijeli susret bili bolji i stvorili više prilika, međutim, nedostajalo je preciznosti u najvažnijim trenucima. Najbolju priliku imao je Luis Suarez u 80. minuti kada je pokušao lobom iznenaditi domaćeg vratara, no pogodio je gredu. U samoj završnici susreta pokušao je i Leo Messi, no čuvar mreže Olympiakosa obranio je njegov pokušaj.

Ivan Rakitić ušao je u igru u 62. minuti umjesto Paulinha.

Sporting - Juventus 1:1

Do novih bodova stigao je portugalski Sporting koji je na domaćem terenu odigrao neriješeno s Juventusom. Gostujuća momčad gotovo cijelu utakmicu hvatala je zaostatak, imala inicijativu i stigla do izjednačenja, no do sva tri boda nije uspjela.

20 minuta igre bilo je potrebno domaćinu za dolazak u vodstvo, Bruno Cesar je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, natrčao na odbijanac i pospremio ga u mrežu.

Mreže su mirovale sve do 79. minuti kada je Stara dama uspjela doći do poravnanja. Cuadrado je lijepo proigrao Gonzala Higuaina koji lakoćom prebacuje domaćeg vratara i posprema loptu u mrežu. Rezultat se do kraja nije promijenio.

Mario Mandžukić odigrao je cijeli susret za talijansku momčad.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Roma3:0Chelsea
Atlético Madrid1:1Qarabağ
1Chelsea 616:8+811
2Roma 69:6+311
3Atlético Madrid 65:4+17
4Qarabağ 62:14-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!