Košarka

VIDEO: Bogdanović vrlo dobar u sjajnoj pobjedi Pacersa protiv Cavsa

Branimir Korać • četvrtak, 02.11.2017.
VIDEO: Bogdanović vrlo dobar u sjajnoj pobjedi Pacersa protiv Cavsa
Foto: EPA

Nastavlja se pad Cleveland Cavaliersa koji nikako ne mogu do pobjede. Novi poraz upisali su protiv Indiana Pacersa koji igraju jako dobro, a među njima i Bojan Bogdanović...

Cleveland Cavaliersi upisali su četvrti uzastopni poraz, a ovaj put nadigrala ih je Indiana u Ohiju. Loš nastup Cavsa koji su imali dosta problema i teško su se nosili s raznovrsnim napadom Pacersa. Problemi Clevelanda uglavnom su počinjali od obrane dok je u napadu još LeBron James nešto pokušavao i neki vrijeme držao svoju momčad u igri.

Cijelim tijekom susreta Indiana je održavala prednost i bila bolji protivnik. Nije dopuštala Clevelandu preokret, a kada su Cavsi i uhvatili priključak, nije im dopustila neko odvajanje kojim bi preuzeli kontrolu nad susretom. Da stvar bude još lošija za Cleveland, ostao je bez Tristana Thompsona koji je zbog ozljede ranije napustio parket.

"Mnoge momčadi trenutno igraju jako dobro, a mi ne. To je jednostavna činjenica. Imao sam osam izgubljenih lopti što je daleko previše. Bio sam na prosjeku od nekih tri-četiri, a ovo je duplo i samo šteti momčadi", istaknuo je James nakon susreta.

Još jedna odlična utakmica je iza Bojana Bogdanovića koji je za 32 minute ubacio 17 poena (3/5 za dva, 3/4 za tri) uz tri asistencije, dva skoka i dvije osvojene lopte. Thaddeus Young ubacio je 26 poena uz šest skokova, Darren Collison 25 poena (9/10) uz osam asistencija i pet skokova, Victor Oladipo 23 poena uz sedam asistencija, a Domantas Sabonis 15 poena uz 12 skokova i šest asistencija.

Kod Cavsa James je bio na 33 poena, 11 asistencija i šest skokova, Derrick Rose dodao je 19 poena, a Kevin Love 13 uz 13 skokova. Ante Žižić samo je ušao u zadnjoj minuti bez učinka.

Pacersi igraju lijepo i efikasno, a ništa ne zaostaju niti 76ersi koji su upisali novu pobjedu i to još jednom uz dobar nastup. Sixersi su svladali Atlantu sa 119:109 uz još jedan dobar nastup svojih zvijezda, a posebno Ben Simmons koji iz utakmice u utakmicu potvrđuje zašto je bio broj jedan na NBA draftu.

Dario Šarić opet je krenuo u petorci, igrao je 20 minuta, ali realizacija mu je ovaj put bila jako loša i susret je završio s pet poena uz šut čak 0/6 za dva i 1/3 za tri poena. Tome je dodao šest skokova.

S druge strane Hawksi su u velikim problemima, drže tek 1-7 omjer i ne izgledaju nimalo uvjerljivo. Mike Budenholzer svjestan je toga. "Moramo pod hitno pronaći način kako se izvući iz ove situacije", istaknuo je trener Hawksa.

Robert Covington predvodio je domaćina s 22 poena, Joel Embiid dodao je 21 poen i 12 skokova, a Ben Simmons 19 poena, 13 skokova i devet asistencija. Kod poraženih Dennis Schroder upisao je 25 poena i šest asistencija, a Taurean Prince 17 poena i 11 skokova.

Portland Trail Blazersi poraženi su u produžetku u Salt Lake Cityju. Unatoč 0/11 šutu iz igre Rodneyja Hooda Jazzeri su slavili, a Blazersi su ostali bez Al-Farouqa Aminua koji je zaradio ozljedu nožnog zgloba. Ricky Rubio susret je završio s 22 poena i pet skokova, a Donovan Mitchell dodao je 28 poena i šest skokova. Kod Portlanda Damian Lillard ubacio je 33 poena uz deset skokova i osam asistencija, a Jusuf Nurkić 19 poena uz 11 skokova.

Napadački vrlo raspoložen bio je Denver koji je visoko svladao Raptorse sa 129:111. Toronto je mogao upisati još teži poraz, gubio je uoči posljednje četvrtine čak 103:71 i u završnici je malo smanjio zaostatak. Raspoloženi su bili Jamal Murray s 24 poena i Paul Millsap s 20 poena. Kod poraženih Norman Powell ubacio je 14 poena dok je Delon Wright dodao 12 uz šest asistencija.

Vrlo uvjerljivi bili su i Clippersi koji su lakoćom svladali Maverickse sa 119:98. I ovdje je dosta rano odrađena glavnina posla, Clippersi su u nastavku susreta samo održavali visoku prednost. Predvodio ih je Blake Griffin s 20 poena, sedam asistencija i šest skokova, a Austin Rivers dodao je 19 poena. Kod poraženih Dennis Smith ubacio je 18 poena, a Harrison Barnes 14.

Ništa teži posao nisu imali niti Rocketsi na gostovanju u New Yorku gdje su slavili s visokih 119:97. Razlika u kvaliteti je očita i Houston je rutinski došao do pobjede bez neke drame u završnici. James Harden ubacio je 31 poen uz devet asistencija i pet skokova, a Ryan Anderson dodao je 21 poen. Kod poraženih Tim Hardaway bio je na 23 poena i sedam skokova, a Kristaps Porzingis na 19 poena i pet skokova.

Veliki centarski dvoboj u New Orleansu pripao je Cousinsu i Davisu koji su nadigrali Townsa, ali pobjeda je otišla na stranu Minnesote. Pelicansi su trebali podršku još nekih igrača kako bi svladali Wolvese, ali nisu je dobili i upisali su poraz. Jimmy Butler predvodio je pobjednika s 23 poena, a Andrew Wiggins dodao je 18 poena i šest skokova. Na drugoj strani Cousins odličan s 33 poena, devet skokova, šest asistencija i šest osvojenih lopti, jednako tako i Davis s 24 poena i deset skokova.

Zanimljivo je bilo u Charlotteu gdje su Hornetsi upisali pobjedu protiv Bucksa 126:121. Ovaj put Antetokounmpo nije briljirao u napadačkoj fazi, ali zato je to nadoknadio Khris Middleton s 43 poena i sedam asistencija, ali nije bilo dovoljno. Na drugoj strani bili su raspoloženi Kemba Walker s 26 poena i rookie Malik Monk s 25 poena.

Orlando je odnio lijepu pobjedu iz Memphisa gdje je iskoristio domaće probleme i neigranje Mikea Conleyja. Slavio je Magic 101:99 u tijesnoj završnici, a ključnu tricu 50 sekundi prije kraja ubacio je Aaron Gordon. U posljednjem napadu otvorenu tricu na drugoj strani imao je rookie Dillon Brooks, ali nije pogodio. Evan Fournier predvodio je goste s 22 poena i osam skokova, a Gordon je dodao 19 poena i sedam skokova. Mario Hezonja dobio je pet minuta i upisao promašaj za tri poena te ostao bez ubačaja. Kod domaćina Tyreke Evans bio je na 32 poena, a Marc Gasol 22 uz devet skokova.

Phoenix Sunsi od promjene trenera igraju kao preporođeni, a novu pobjedu ostvarili su u gostima kod Washingtona. Očajno su otvorili utakmicu i činilo se da će upisati poraz, ali uspjeli su doći do preokreta i na kraju pobjede. Utakmicu karijere odigrao je TJ Warren s 40 poena i deset skokova, a Devin Booker dodao je 22 poena. Dragan Bender za 24 minute ubacio je osam poena (2/5 za dva, 1/4 za tri) uz pet skokova i blokadu. Kod Wizardsa Bradley Beal bio je na 40 poena.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 107:124
Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 119:109
Utah Jazz - Portland Trail Blazers 112:103 produžetak
Denver Nuggets - Toronto Raptors 129:111
Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 119:98
New York Knicks - Houston Rockets 97:119
New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 98:104
Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 126:121
Memphis Grizzlies - Orlando Magic 99:101
Miami Heat - Chicago Bulls 97:91
Washington Wizards - Phoenix Suns 116:122
Boston Celtics - Sacramento Kings 113:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!