Europska liga, skupina D, 4. kolo, 02.11.2017, 19:00 h
Rijeka
Rijeka 1:4 Austria Beč
Austria Beč

Bečani pregazili Riječane na Rujevici, Prokop i društvo poigravali se s domaćom obranom

Branimir Korać • četvrtak, 02.11.2017.
Bečani pregazili Riječane na Rujevici, Prokop i društvo poigravali se s domaćom obranom
Foto: FaH

Rijeka je upisala težak poraz u četvrtom kolu Europske lige. Nakon što je u Beču svladala Austriju, nadala se nova tri boda za poboljšanje šansi u borbi za prolazak skupine, ali nakon teškog poraza 1:1 na Rujevici, šanse su znatno manje...

Sve ono dobro što je napravila u Beču, Rijeka je poništila na svom travnjaku protiv istog protivnika. Loš nastup, posebno neuvjerljiv u fazi obrane i Austria je slavila s glatkih 4:1, a mogla je i uvjerljivije da Prskalo nije spašavao u nekim trenucima.

Gosti su u Rijeku došli kompletniji nego što su bili na svom travnjaku dok su Rijeci nedostajali neki igrači i to se osjetilo na travnjaku. Osim pokušaja Gorgona na startu utakmice, Bečani su u prvih 20 minuta bili opasniji.

Trebala je Rijeka povesti u toj 20. minuti kada je Acosty proigrao Gorgona, no bivši igrač Austrije nije dobro pucao i gostujući vratar je obranio.

U završnici prvog dijela gosti su stigli do vodstva. Prokop je pokazao dio potencijala, lijepo se riješio prilično nesigurnog Punčeca i onda svladao Prskala kada je došao u situaciju jedan na jedan.

Očajna reakcija riječke obrane u konačnici je omogućila gostima vodstvo na odmoru.

U drugom dijelu nastavile su se muke po Riječane iako su uspjeli doći do poravnanja. U 61. minuti Gorgon i Pavičić su kombinirali, a potonji je lijepo pogodio za 1:1.

Niti minuta nije prošla, a Austria je opet vodila. Ponovno je koban bio Prokop koji je zabio za 2:1, vrlo brzo Prskalo je skinuo zicer Piresu i Rijeka nije izgledala dobro.

15 minuta prije kraja Prokop je izazvao reakciju Mišića koji ga van terena lagano udara i zarađuje isključenje, a Bečani s igračem više bježe na 4:1. Prvo je Serbest glavom iz blizine zabio za 3:1, a konačan rezultat postavio je Monschein.

Iz dobre Riječani su došli u lošu situaciju i sada su autsajderi skupine po pitanju prolaza.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Rijeka1:4Austria Beč
AEK Atena0:0Milan
1Milan 513:6+710
2AEK Atena 56:5+17
3Rijeka 611:12-17
4Austria Beč 69:16-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2017. u 08:26
    Malo komentara, malo... Al' sve će biti u redu. :)
    Obrisan korisnik