Nogomet

VIDEO: Dynamo Kijev osigurao prolaz dalje, Everton se oprostio od Europe

Luka Medić • četvrtak, 02.11.2017.
VIDEO: Dynamo Kijev osigurao prolaz dalje, Everton se oprostio od Europe
Foto: EPA

U terminu od 19 sati odigrani su susreti četvrtog kola Europske lige u skupinama A, B, C, D, E, i F. Najveću senzaciju napravio je Šerif koji je u Moskvi slavio protiv Lokomotiva s 2:1, dok su AEK i Milan u Ateni podijelili bodove.

Debakl Rijeke iskoristio je AEK koji je pred svojim navijačima ugostio Milan, a utakmica je završila na isti način kao prije dva tjedna na San Siru, 0:0. Bila je to jedina utakmica u tom terminu na kojem gledatelji nisu vidjeli pogotka. Montella nije mogao računati na Bigliu i Bonaventuru, a Nikola Kalinić susret je započeo s klupe. Jednako tako i na drugoj strani, strateg domaćih Jimenez ostavio je Livaju izvan prvih 11. Oba hrvatska napadača ušli su u igru u drugom dijelu, Livaja u 60. minuti, Kalinić u 81. Iako su gosti imali veći posjed, AEK je bio opasniji. Najbliže pogotku bio je Milan, i to u 57. minuti kada je Montolivo uzdrmao vratnicu.

S novim bodom Milan predvodi skupinu s osam bodova, drugi je AEK koji ima šest. Austrija je pobjedom na Rujevici preskočila Rijeku i sada je na trećem mjestu s četiri boda. Hrvatski prvak je posljednji s bodom manje. U idućem kolu Milan dočekuje Austriju i pobjedom bi potvrdio prolazak dalje. Rijeka će na ključno gostovanje u Atenu.

Kijevski Dynamo prva je momčadi koje je osigurala prolazak u narednu fazu, dok je Everton prva momčad koja se nakon četiri kola oprostila od Europe. Skupina B donijela je dva zanimljiva dvoboja, a Dinamo Kijev je pogotkom Buyalskyyja slavio s minimalnih 1:0 kod Young Boysa. Pogodak odluke pao je u 70. minuti. Kod pobjedničke momčadi cijeli susret su odigrali Josip Pivarić i Domagoj Vida.

U drugom susretu skupine sastali su se Partizan i Skenderbeu, a nakon što je njihov susret u Elbasaniju završio bez pobjednika, 0:0, srpski prvak je na svom stadionu slavio s 2:0. Domaćini su poveli pogotkom Tošića iz slobodnog udarca pred kraj prvog dijela. Konačnih 2:0 postavio je Tawamba nakon velike greške gostujuće obrane.

Nakon četiri kola Dynamo Kijev je prvi s deset bodova. S prvom pobjedom u skupini Partizan je stigao do petog boda i drugog mjesta u skupini. Treći je Young Boys koji ima tri boda. Posljednji je Skenderbeu s dva osvojena boda. U idućem kolu Skenderbeu dočekuje rasterećeni Dynamo, dok će Partizan na svom stadionu, u izravnoj borbi za drugo mjesto, dočekati Young Boys.

U skupini E sastali su se Apollon i Atalanta te Lyon i Everton. Talijanska momčad gostovala je na Cipru i bila je u drugoj fazi sve do posljednjih trenutaka utakmice. Goste je u vodstvo doveo Iličić u 35. minuti iz kaznenog udarca. Apollon je do pogotka stigao na samom kraju utakmice, u 94. minuti, a strijelac je bio Zelaya. Za domaći sastav u drugom dijelu u igru su ušli Antonio Jakoliš i Anton Maglica. S tim pogotkom Apollon je matematički ostao u igri za prolazak dalje.

A bez matematičke šanse za prva dva mjesta ostao je Everton koji je teško stradao na gostovanju kod Lyona s visokih 3:0. Prvi dio završio je bez pogodaka, a domaći sastav postigao je tri pogotka od 68. do 88. minute. Strijelci su bili Traore, Aouar i Depay. Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić u igru je ušao nakon prvog primljenog pogotka svoje momčadi. Gosti su susret završili s desetoricom, deset minuta prije kraja pocrvenio je Schneiderlin.

Nakon četiri kola grupu predvode Atalanta i Lyon s osam osvojenih bodova. Apollon je treći s tri boda, dok je Everton posljednji s jednim bodom. U petom kolu Everton dočekuje Atalantu, Lyon Apollona.

U skupini A upisane su dvije gostujuće pobjede, Villarreal je slavio kod Sparte, a Astana kod Maccabija iz Tel Aviva. Nakon što su pred svojim navijačima propustili doći do pobjede, žuta podmornica slavila je u gostima u Pragu protiv Slavije, a bilo je 2:0. Bacca je Villarreal doveo do prednosti već u 15. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Deli koji je na samom kraju utakmice pogodio vlastitu mrežu i tako doveo španjolskog predstavnika na korak do prolaska dalje.

Da Maccabi leži Astani, kazahstanski predstavnik dokazao je i u „uzvratnoj“ utakmici u Izraelu. Nakon što su prije dva tjedna, pred svojim navijačima, demolirali izraelskog predstavnika s 4:0, nogometaši Astane slavili su i u gostima s minimalnih 1:0. Strijelac za veliku pobjedu bio je Twumasi u 57. minuti. Hrvatski nogometaš Marin Tomasov igrao je za goste do 73. minute.

Nakon četiri kola prvi je Villarreal s osam bodova, druga Astana ima bod manje. Treća je praška Slavija s pet bodova. Posljednji je Maccabi s jednim bodom. U idućem kolu sastaju se Astana Villarreal i Maccabi Slavija.

U skupini C u oba susreta identični rezultati, Ludogorets je dočekao Bragu, Bašakšehir Hoffenheima. Oba susreta završila su 1:1. Bugarski sastav iznenadio je slavljem u Portugalu, pa je tako Braga imala dodatan motiv za uzvraćanje udarca u Bugarskoj. Do toga ipak nije došla. Domaćini su poveli pogotkom Marcelinha u 68. minuti. Gosti su ipak uspjeli doći do boda, i to pogotkom Fransergija pet minuta prije kraja susreta.

U Istanbulu susreli su se Bašakšehir i Hoffenheim, a i taj susret završio je 1:1. Gosti, za koje je cijeli susret odigrao Andrej Kramarić, poveli su preko Grillitscha u 47. minuti. Za izjednačenje i veliko slavlje na istanbulskom stadionu Fatiha Terima pogodio je Višća u posljednjim trenutcima susreta. Nakon četiri kola Ludogorets je prvi s osam bodova, a Braga ima bod manje. Hoffenheim je treći s četiri boda, a Bašakšehir je posljednji s dva osvojena boda. Za tri tjedna sastaju se Ludogorets Bašakšehir te Braga Hoffenheim.

U skupini F dogodilo se najveće iznenađenje prvog dijela večeri, Šerif je kod Lokomotiva usred Moskve slavio s 2:1. Domaćini su još uvijek bez Ćorluke, a za goste su cijeli susret odigrali Ante Kulušić, Zvonimir Mikulić i Josip Brezovac. Upravo je Brezovac bio najbolji igrač susreta, asistirao je za prvi pogodak svoje momčadi i postigao pobjednički pogodak. Lokomotiv je do vodstva stigao pogotkom Farfana sredinom prvog dijela. Pred kraj prvih 45 minuta Brezovac je uposlio Badibangu koji je preciznim udarcem izjednačio rezultat. Za konačni preokret hrvatski nogometaš pogodio je u 58. minuti s vrha kaznenog prostora.

Kopenhagen je pred svojim navijačima stigao do lagane pobjede protiv češkog Zlina. Bilo je 3:0 za domaći sastav, koji je predvodio Benjamin Verbič s dva pogotka. Slovenski nogometaš postigao je posljednja dva pogotka na susretu i to u 49., odnosno u 92. minuti. Prije njega u strijelce se upisao Luftner.

Nakon četiri kola s po šest bodova na čelu se nalaze Kopenhagen i Šerifff. Treći je Lokomotiv koji ima bod manje, dok je posljednji Zlin s dva osvojena boda. U petom kolu sastaju se Lokomotiv i Kopenhagen te Sheriff i Zlin.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Slavia Prag0:2Villarreal
Maccabi Tel Aviv0:1Astana
1Villarreal 610:6+411
2Astana 610:7+310
3Slavia Prag 66:608
4Maccabi Tel Aviv 61:8-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani03.11.2017. u 15:59
    Jel ovo Thorsten Frings na slici gore
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik03.11.2017. u 08:31
    Da li možda Josip BrezovEc? Onaj iz Varteksa, Dinama, Rijeke... Ili ima i Josip BrezovAc?
    Obrisan korisnik