Nogomet

VIDEO: Pušić izborio, a Bašić realizirao jedanaesterac za pobjedu Grasshoppera

Josip Piršljin • nedjelja, 05.11.2017.
VIDEO: Pušić izborio, a Bašić realizirao jedanaesterac za pobjedu Grasshoppera

Hrvatski veznjak u redovima švicarskog velikana Grasshoppera, Marko Bašić, postigao je novi pogodak za svoju momčad u prvenstvu. Bio je precizan protiv Lausannea čime je potvrdio 2:0 pobjedu ekipe iz Züricha.

Nakon što je zbog ozljede morao dugo vremena pauzirati od nogometa, Marko Bašić se vratio vrlo dobrim igrama za svoj Grasshopper. U osmom je kolu postigao prvi ovosezonski pogodak u švicarskoj Super ligi, a u subotu je ponovno bio strijelac.

Igralo se 14. kolo u kojem je Grasshopper na svom stadionu Letzigrund ugostio Lausanne Sport. Bio je to važan dvoboj na sredini tablice jer je momčadi uoči međusobne utakmice dijelio tek jedan bod. Grasshopper je iskoristio prednost domaćeg terena i slavio s 2:0 čime je ostao na petom mjestu, ali sada s četiri boda više od Lausannea i samo dva boda manje od drugoplasiranog Basela koji ima utakmicu manje.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka u Zürichu, a nogometaši iz Lausannea odolijevali su do 68. minute. Tada je prednost momčadi koju vodi Murat Yakin donio napadač iz Venezuele Jeffren Suarez, a rezultat 1:0 održao se do sudačke nadoknade.

U kaznenom prostoru gostiju Andrea Maccoppi je srušio Petra Pušića, Švicarca hrvatskih korijena, a sudac je pokazao na bijelu točku. Uspješan realizator bio je Bašić koji je time potvrdio slavlje Grasshoppera, a većina švicarskih medija upravo je njega označila igračem utakmice.

Švicarska Super liga, 14. kolo:
Grasshopper - Lausanne 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!