Košarka

VIDEO: Hrvati jednoznamenkasti, veliki preokret Knicksa, Cavsi upisali novi poraz

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.11.2017.
VIDEO: Hrvati jednoznamenkasti, veliki preokret Knicksa, Cavsi upisali novi poraz
Foto: EPA

Bogata nedjelja u NBA ligi donijela je nastupe trojice hrvatskih igrača, međutim nisu briljirali. Najefikasniji bio je Bojan Bogdanović u porazu Pacersa...

Minnesota nastavlja s odličnim igrama i na omjeru je 7-3. U nedjelju je ugostila Hornetse te ih glatko svladala 112:94 u susretu koji je prelomila u drugoj dionici te nakon toga više nije imala nikakvih problema. Tu je domaćin pobjegao na dvoznamenkastu prednost te Hornetsi nisu uspjeli vratiti se u susret.

Čovjek odluke bio je Jeff Teague koji je u trećoj dionici ubacio tri trice iz tranzicije i tako prelomio susret. U nastavku susreta domaćin je dobrom igrom na obje strane parketa samo mirno čuvao stečenu prednost.

"Dok je utakmica bila rezultatski poravnata u drugoj četvrtini, imao je dobar osjećaj što treba napraviti. Te tri trice odlučile su susret, na taj način stavio je pritisak na njihovu obranu i to nam je omogućilo i neke druge stvari", istaknuo je Tom Thibodeau.

Teague je četvrti put u zadnjih pet utakmica stigao do double double učinka ostvarivši 18 poena, 12 asistencija i pet skokova, Andrew Wiggins ubacio je 20 poena, Gorgui Dieng 15 poena uz 11 skokova, a Taj Gibson uhvatio je deset skokova. Kod Hornetsa ponovno nije bilo Michaela Kidd-Gilchrista, Cody Zeller upisao je 16 poena i devet skokova, a po 13 poena dodali su Marvin Williams, Dwight Howard (devet skokova) i Jeremy Lamb.

New York Knicksi velikim preokretom u zadnjoj četvrtini stigli su do pobjede protiv Indiana Pacersa koji su ispustili 19 poena razlike. Uoči zadnje četvrtine Pacersi su imali vodstvo još uvijek visokih plus 12, ali već tada je krenula serija Kristapsa Porzingisa koji je punio gostujući koš i već do sredine posljednje dionice Knicksi su uhvatili priključak.

Posebno impresivna bila je Porzingisova serija s kraja treće i početkom četvrte dionice kada je ubacio čak 15 poena svoje momčadi u nizu i igrao ključnu ulogu u povratku.

Vrlo važnu tricu ubacio je Frank Ntilikina minutu i pol prije kraja kada je izjednačio na 99:99. "Znao sam da je to dobar šut, bio sam potpuno otvoren, nije bilo nikog da me zaustavi i s puno samopouzdanja sam ga uzeo", rekao je Ntilikina nakon susreta.

Porzingis je susret završio s 40 poena, osam skokova i šest blokada, Tim Hardaway dodao je 16 poena, a Enes Kanter uhvatio je 18 skokova. Kod Pacersa zbog ozljede nije bilo rookieja TJ-a Leafa, Thaddeus Young upisao je 18 poena i pet skokova, Victor Oladipo dodao je 17 poena i pet skokova, Darren Collison 15 poena, deset asistencija i pet skokova, a Bojan Bogdanović za 29 minuta ubacio je osam poena (0/2 za dva, 2/5 za tri) uz dva skoka.

Drugu utakmicu zaredom Orlando je ostao ispod 90 ubačenih poena i upisao je gladak poraz. Ovaj put na svom parketu protiv Boston Celticsa koji su bez problema slavili sa 104:88. Nakon dva startna poraza, Celticsi su upisali čak osam uzastopnih pobjeda i na omjeru su 8-2.

U Orlandu su imali dobru pomoć s klupe otkud su Marcus Smart i Terry Rozier sudjelovali u stvaranju razlike.

"U dobroj smo poziciji, ali svjesni smo da je još puno stvari koje možemo popraviti i na koje možemo utjecati. Znamo da ima još puno prostora za napredak", tvrdi Kyrie Irving koji je u ovom susretu u drugom poluvremenu ubacio samo jedan poen.

Jaylen Brown predvodio je Boston s 18 poena i sedam skokova, Al Horford dodao je 14 poena i deset skokova, a povratnik nakon ozljede Marcus Morris 12 poena i sedam skokova. Kod Orlanda Aaron Gordon bio je na 18 poena i 12 skokova, Jonathon Simmons dodao je 14 poena, a Nikola Vučević 13 uz deset skokova. Mario Hezonja za 13 minuta ubacio je dva poena (1/2 za dva, 0/2 za tri). Kod domaćina još jednom nisu igrali Payton i Augustin i to se osjetilo na igri u napadu.

Dramatično je bilo u Los Angelesu gdje su Clippersi bili u ogromnom zaostatku protiv Heata, ali na kraju su čak mogli i do pobjede. Miami je imao u drugom poluvremenu i 25 poena prednosti, s plus 23 ušao je u zadnju dionicu gdje je Los Angeles napravio seriju 16:0 i zakomplicirao susret.

U završnici susreta gosti su čak ušli u zaostatak, ali devet sekundi prije kraja poveli su 102:101 nakon čega je domaćin imao napad. Blake Griffin preuzeo je odgovornost, nije pogodio, a nakon toga Josh Richardson ubacio je dva slobodna bacanja za kraj priče.

"Druga petorka nas je vratila u utakmicu, dečki su odigrali spektakularno", pohvalio je igrače s klupe Doc Rivers.

Najbolji kod Miamija bili su Hassan Whiteside s 21 poenom i 17 skokova te Tyler Johnson s 19 poena u izostanku Diona Waitersa. Kod domaćina Griffin je bio na 23 poena i osam skokova, Lou Williams dodao je 22 poena, a DeAndre Jordan deset poena i 19 skokova.

Očekivanu pobjedu upisali su Spursi koji su ugostili Sunse i glatko ih svladali sa 112:95. Sjajnom trećom dionicom Spursi su prelomili susret, to razdoblje dobili su s čak 35:13 i gostima nije bilo povratka. LaMarcus Aldridge s 21 poenom i devet skokova predvodio je domaćina, a Patty Mills dodao je 17 poena. Kod gostiju TJ Warren ubacio je 17 poena uz pet skokova, Troy Daniels ubacio je 14 poena, a Dragan Bender za 20 minuta upisao je tri poena (1/4 za tri), četiri skoka i dvije asistencije.

Tek drugu ovosezonsku pobjedu upisali su Hawksi koji su slavili u Clevelandu. Imali su gosti i osam poena prednosti u zadnjoj minuti, Cleveland je brzinski smanjio zaostatak, imao i napad za pobjedu ili produžetak, ali Channing Frye nije pogodio tricu i gosti su donijeli veliku pobjedu. LeBron James imao je prigovor na želju kod momčadi u ovom susretu. "Nije bilo energije i želje, tu smo podbacili.". Dennis Schroder predvodio je Atlantu s 28 poena i devet asistencija, po 17 poena ubacili su Luke Babbitt i Taurean Prince (pet skokova), a John Collins ubacio je 12 poena i 13 skokova. Kod Cavsa James je bio na 26 poena, 13 asistencija i pet skokova, Wade je dodao 25 poena, 12 skokova i šest asistencija, a Korver 23 poena i pet skokova. Ante Žižić za dvije minute upisao je skok u napadu i promašaj.

Houston Rocketsi pregazili su Utah Jazz sa 137:110, a James Harden ostvario je učinak karijere. Zvijezda Rocketsa ubacio je čak 56 poena i to uz tricu fantastičnih 7/8 te ukupan šut iz igre 19/25. Za to mu je trebalo samo 35 minuta, a dodao je i 13 asistencija. Osim njega 20 poena dodao je Eric Gordon. Kod Jazzera Donovan Mitchell ubacio je 17 poena, a Rudy Gobert 13 poena uz pet skokova.

Washington Wizardsi su i bez Johna Walla stigli do pobjede na gostovanju kod Toronta. Wall je zbog lakše ozljede propustio ovaj dvoboj, a sve je u svoje ruke u njegovom odsustvu preuzeo Bradley Beal. Beal je susret završio s 38 poena i pet skokova, Otto Porter dodao je 19 poena i pet skokova, a Marcin Gortat 11 poena i 12 skokova. Kod poraženih DeMar DeRozan ubacio je 26 poena, a Norman Powell 19.

Portland Trail Blazers još jednom je na krilima Damiana Lillarda stigao do pobjede. Ovaj put ugostio je Oklahomu City Thunder i slavio 103:99. Carmelo Anthony isključen je u trećoj četvrtini zbog lakta koji je uvalio Jusufu Nurkiću. Lillard je bio sjajan s 36 poena, 13 asistencija i pet skokova, Nurkić je dodao 25 poena i osam skokova, a CJ McCollum 22 poena. Kod poraženih Paul George bio je na 25 poena i sedam skokova, a Russell Westbrook 25 poena, devet asistencija i šest skokova.

Memphis je odradio i drugu utakmicu u dva dana u Los Angelesu, ovaj put poražen je od Lakersa 107:102. Nakon što je svladao Clipperse, nije imao dovoljno energije i za Lakerse koji su odnijeli pobjedu. Brook Lopez predvodio ih je s 21 poenom i pet asistencija, Brandon Ingram dodao je 20 poena i sedam skokova, a Kyle Kuzma 13 poena i 12 skokova. Kod poraženih Tyreke Evans ubacio je 26 poena, Mike Conley 23 uz pet skokova, a Marc Gasol 15 uz deset skokova. Ivica Zubac kod domaćina nije dobio priliku.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Charlotte Hornets 112:94
New York Knicks - Indiana Pacers 108:101
Orlando Magic - Boston Celtics 88:104
Los Angeles Clippers - Miami Heat 101:104
San Antonio Spurs - Phoenix Suns 112:95
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 115:117
Houston Rockets - Utah Jazz 137:110
Toronto Raptors - Washington Wizards 96:107
Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 103:99
Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 107:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!