Košarka

VIDEO: Benderu deset minuta u porazu Sunsa, Boston i Golden State nastavili niz

Branimir Korać • utorak, 07.11.2017.
VIDEO: Benderu deset minuta u porazu Sunsa, Boston i Golden State nastavili niz
Foto: EPA

Svega tri susreta u NBA ligi bila su na rasporedu noćas, a favorizirani Boston i Golden State ubilježili su očekivane pobjede. Pobjedu je izborio i Brooklyn u gostima kod Phoenixa...

U dvoboju momčadi s negativnim omjerom Phoenix Sunsi ugostili su Brooklyn Netse, a gosti su upisali pobjedu 98:92. Sunsi su bili napadački prilično neraspoloženi, ubacili su samo 34.9 posto šuteva iz igre i nisu uspjeli doći do pobjede.

Gubili su Sunsi 15 razlike tijekom prvog poluvremena da bi nakon toga uspjeli se vratiti iz zaostatka, početkom posljednje dionice i povesti, ali D'Angelo Russell ubacuje osam od 12 narednih poena Netsa i vraća svoju momčad u vodstvo koje nije ispuštala do kraja susreta.

"Treba im čestitati, odigrali su dobru obranu. Pokušavali smo, tražili smo raspoloženog igrača, ali protivnik je bio dobar i nije bilo jednostavno", kaže Jay Triano.

Netse su predvodili Russell s 23 poena, šest skokova i osam asistencija, Joe Harris s 18 poena i DeMarre Carroll s 14 poena i 11 skokova. Kod poraženih TJ Warren bio je na 20 poena i osam skokova, Devin Booker dodao je 18 poena, a Alex Len 14 skokova. Dragan Bender za deset minuta ostao je bez poena uz promašenu dvicu i tricu te uhvaćena četiri skoka.

Sjajan niz nastavljaju Boston Celticsi koji su došli do devete pobjede u nizu te nanijeli Hawksima deveti ovosezonski poraz. Slavili su Celticsi tijesno 110:107, a nakon trice Kyrieja Irvinga za 104:103 nisu više ispuštali vodstvo.

"Borili smo se i pružili smo si priliku za pobjedu. Možemo dosta toga naučiti iz ovog susreta", nije bio posebno razočaran trener Hawksa Mike Budenholzer.

Irving je briljirao i susret je završio s 35 poena i sedam asistencija, Jayson Tatum dodao je 21 poen i osam skokova, a Al Horford 15 poena, deset skokova i devet asistencija. Kod poraženih Dennis Schroder ubacio je 23 poena uz šest asistencija, a po 19 poena dodali su Dewayne Dedmon (12 skokova) i Marco Belinelli.

Golden State Warriorsi nisu imali šuterski dobru večer, ali obranom su izvukli pobjedu protiv Heata. Slavili su s 97:80, natjerali Miami na 20 izgubljenih lopti i dominirali tijekom cijelog susreta. Heat je do poluvremena ušao u dvoznamenkasti zaostatak i nije se uspio oporaviti.

"Pokazali smo da možemo i dobrom i koncentriranom obranom dobiti utakmicu. To nam je bilo iznimno važno i svakako je dobro saznanje", istaknuo je Stephen Curry koji je šutirao iz igre 5/19.

Kevin Durant bio je najefikasniji s 21 poenom, osam skokova i šest asistencija, a Draymond Green dodao je 18 poena i devet skokova. Kod poraženih James Johnson ubacio je 21 poen uz devet skokova i šest asistencija, a Goran Dragić dodao je 19 poena.

NBA:
Phoenix Suns - Brooklyn Nets 92:98
Atlanta Hawks - Boston Celtics 107:110
Golden State Warriors - Miami Heat 97:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!