Hrvatski kup, osmina finala, 07.11.2017, 14:00 h
Cibalia
Cibalia 2:3 Istra 1961
Istra 1961

Istra 1961 preokretom u završnici do četvrtfinala Kupa

Branimir Korać • utorak, 07.11.2017.
Istra 1961 preokretom u završnici do četvrtfinala Kupa
Foto: FaH

Drugi put u kratko vrijeme Istra 1961 svladala je u Vinkovcima Cibaliju, ovaj put u sklopu osmine finala Kupa čime je eliminirala domaćina iz daljnjeg natjecanja...

Poznat je i sedmi sudionik četvrtfinala Kupa Hrvatske. Istra 1961 izborila je prolaz nakon što je u osmini finala u Vinkovcima svladala Cibaliju s 3:2.

Za razliku od dvoboja koji je odigran u subotu u sklopu prvenstva u kojem je Istra pregazila Cibaliju s 4:1, ovdje su Vinkovčani odigrali puno bolje, ali pali su u završnici i upisali poraz.

Oba trenera u kup susretu odlučili su se za značajno izmijenjene sastave, a na kraju su profitirali Puljani s dva gola u zadnjih deset minuta susreta.

U završnici prvog poluvremena viđena su dva pogotka. Prvo je Prelčec u 41. minuti igrao rukom u svom kaznenom prostoru i dosuđen je kazneni udarac koji je u pogodak pretvorio Marko Pervan, ali nije se dugo čekalo na odgovor. U 43. minuti Dino Halilović odličnim udarcem iz voleja s ruba kaznenog prostora poravnava na 1:1.

U drugi dio Vinkovčani ulaze bolje i dolaze do novog vodstva u 57. minuti ponovno preko Pervana, a imali su domaćini i veliku priliku za povećanje prednosti, no Miličević je pogodio vratnicu.

I umjesto da domaćin stekne ugodnu prednost, u završnici je dopustio potpuni preokret. Prvo je Oršulić skrivio kazneni udarac nad Maružinom, a Mitreski u 84. minuti poravnava da bi četiri minute kasnije Grujević zabio za pobjedu i prolaz.

Mladen Bartolović tako je izgubio dva susreta u kojima je očekivao maksimalan učinak, a Puljani koji su u vrlo teškoj situaciji zadovoljni se vraćaju kući.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!