Košarka

VIDEO: Skroman napadački doprinos Bogdanovića, Celticsi i Pistonsi nastavljaju bilježiti pobjede

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.11.2017.
VIDEO: Skroman napadački doprinos Bogdanovića, Celticsi i Pistonsi nastavljaju bilježiti pobjede
Foto: EPA

Samo Bojan Bogdanović bio je noćas u akciji, a njegova Indiana upisala je domaći poraz od Houstona. S odličnim nastupima na startu sezone nastavljaju Boston i Detroit...

Detroit Pistonsi nastavljaju s odličnim igrama i bilježe najbolji ulazak u sezonu u zadnjih 12 godina. Od starta 15-3 u sezoni 2005/2006 nisu imali bolji ulazak u sezonu, a da bi ga izjednačili, potrebno im je još pet pobjeda.

Nova pobjeda upisana je protiv Miami Heata koji je svladan sa 112:103, a dvoboj je odlučen sredinom četvrte dionice kada je Detroit napravio seriju 10:0 i poslije toga više nije dopustio Miamiju povratak.

Odličan je bio s klupe rookie Luke Kennard koji je u pobjedi pomogao s 14 poena i pet skokova. "Sjajno je vidjeti rookieja kako igra ovako čvrsto i dobro. S klupe nam u ključnim trenucima pomaže, ponosan sam na njega", rekao je Tobias Harris.

Harris je susret završio s 25 poena, Avery Bradley 24 poena uz šest skokova, a Andre Drummond uhvatio je 17 skokova. Kod poraženih Hassan Whiteside ubacio je 20 poena uz 12 skokova, a Goran Dragić ubacio je 18 poena uz sedam asistencija.

A još bolji ulazak imaju Boston Celticsi koji su stigli čak do 12. pobjede zaredom. Boston je unatoč velikim problemima s ozljedama na vrhu lige, ostao je bez Gordona Haywarda, sve utakmice nisu odigrali niti Al Horford i Kyrie Irving, ali ne smeta.

U nedjelju nije bilo Irvinga koji je u prošlom susretu na parketu bio samo dvije minute nakon čega je dobio udarac laktom u glavom i propustio je dvoboj s Raptorsima. No zato se vratio Horford i odigrao odličnu utakmicu. Toronto je imao priliku za pobjedu, šut iz solidne pozicije nije pogodio DeMar DeRozan i domaćin je slavio 95:94.

Oslobodio se igrača, stvorio si prostor i uzeo dobar šut. U 999 situacija od tisuću potpisao bih da završi na taj način akciju", rekao je Dwane Casey o posljednjem pokušaju DeRozana.

Horford je kod Bostona upisao 21 poen, a Jaylen Brown dodao je 18 poena. Kod poraženih DeRozan je bio na 24 poena dok je Kyle Lowry dodao 19 poena i sedam asistencija.

Lagan posao imali su Houston Rocketsi protiv Indiana Pacersa, upisali su visoku pobjedu 118:95, a Bojan Bogdanović odigrao je jednu od lošijih utakmica u dresu Indiane. Domaćinu ništa nije polazilo za rukom i od početka je bio u problemima.

Šest minuta trebalo je gostima da se odvoje, pobjegnu na 24:9 i do kraja susreta nisu više imali nikakvih problema. Bogdanović je za 29 minuta ubacio pet poena (1/6 za dva, 1/4 za tri) uz dva skoka.

"To je ono što smo tražili, ući što bolje u utakmicu i imati što jednostavniji posao u nastavku", rekao je James Harden.

Harden je briljirao s 26 poena, 15 asistencija i pet skokova, Eric Gordon dodao je 21 poen, a Clint Capela 20 poena i 17 skokova. Kod poraženih Victor Oladipo bio je na 28 poena, Domantas Sabonis upisao je 17 poena i pet skokova, a Lance Stephenson uhvatio je deset skokova.

Oklahoma City Thunder i bez Carmela Anthonyja može do pobjede, nedostajao je i Steven Adams, ali unatoč svemu tome domaćin je slavio. Ugostio je Dallas Maverickse i odnio pobjedu 112:99.

Presudio je odličan ulazak u drugo poluvrijeme gdje je Thunder predvođen Paulom Georgeom i Russellom Westbrookom stvorio razliku i otišao do pobjede.

"Obrambeno gledano ovo je naša najbolja utakmica. Napadački smo imali previše izgubljenih lopti u prvom dijelu, ali u drugom smo igrali jako, jako dobro", smatra Billy Donovan.

Kod Thundera George je ubacio 37 poena uz osam skokova i pet asistencija, a Westbrook 27 poena uz šest skokova i pet asistencija. Na drugoj strani Harrison Barnes ubacio je 22 poena uz 13 skokova, a Yogi Ferrell 18 poena.

NBA:
Detroit Pistons - Miami Heat 112:103
Boston Celtics - Toronto Raptors 95:94
Indiana Pacers - Houston Rockets 95:118
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 112:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!