Hrvatski kup, osmina finala, 14.11.2017, 13:00 h

Rijeka u drugom poluvremenu slomila otpor Gorice

Branimir Korać • utorak, 14.11.2017.
Rijeka u drugom poluvremenu slomila otpor Gorice
Foto: FaH

Poznat je i posljednji sudionik četvrtfinala Kupa. Rijeka je u osmini finala gostovala kod Gorice i upisala pobjedu 3:0 slomivši otpor domaćina u drugih 45 minuta...

Inter je saznao protivnika u četvrtfinalu Kupa, bit će to, kako se i očekivalo, Rijeka. Riječani su u ovoj reprezentativnoj stanci imali dovoljno vremena pripremiti se za ovaj dvoboj dok je Gorica odradila za vikend prvenstveno kolo, izgubila od Hrvatskog dragovoljca i pokazala da još uvijek ima dosta oscilacija.

Ovdje je izdržala prvih 45 minuta, Rijeka nije u tom razdoblju uspjela slomiti otpor domaćina koji se dobro držao pa čak i sporadično prijetio prema Prskalu. Ipak u nastavku susreta pripremljeniji i kvalitetniji gosti bez previše problema riješili su pitanje pobjednika.

Rijeka je imala nekoliko pokušaja u prvom dijelu, Pavičićev udarac obranio je Kahlina, kasnije je skinuo i pokušaj Črnica.

Goričani su u drugom dijelu prvog poluvremena osjetili da i oni mogu doći do Prskala pa su tako i zatresli mrežu preko Šipoša, no iz malog zaleđa, a lijepu priliku propustio je i Žutić.

U drugom dijelu Rijeka je odmah pritisnula i imala čisti zicer u 51. minuti kada je Pavičić bio u sjajnoj situaciji, imao pred sobom prazna vrata, ali Jančetić je u posljednji trenutak ušao u blok.

U 57. minuti gosti su ipak poveli. Gavranović je odmah nakon ulaska u igru asistirao za Pavičića koji lakoćom zabija.

U zadnjih deset minuta Rijeka je riješila pitanje prolaza. U 81. minuti Mavrias je u sredini našao Gavranovića koji podiže na 2:0, a u 84. minuti točku na i stavio je Zoran Kvržić.

Rijeka tako prolazi dalje u četvrtfinale gdje će 29. studenog igrati protiv Intera.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!