Košarka

Francuzi izabrali 17 igrača za kvalifikacije, neizvjestan nastup trojice euroligaša

Branimir Korać • četvrtak, 16.11.2017.
Francuzi izabrali 17 igrača za kvalifikacije, neizvjestan nastup trojice euroligaša
Foto: EPA

Izbornik francuske košarkaške reprezentacije Vincent Collet objavio je imena 17 igrača koje očekuje na okupljanju uoči kvalifikacijskih dvoboja protiv Belgije i Bosne i Hercegovine.

Kao što se i očekivalo, Francuzi su pozvali sve ono najjače na što mogu računati, a među njima i trojicu igrača koji nastupaju u Euroligi iako nisu sigurni hoće li ih imati na raspolaganju.

"Uspjeli smo složiti snažnu reprezentaciju unatoč nejasnoj situaciji. U svjetlu toga modificirali smo prvotnu listu i ipak pozvali trojicu igrača iz euroligaških klubova i to Fabiena Causeura, Thomasa Heurtela i Kevina Seraphina. Još uvijek nismo sigurno hoće li moći nastupiti", rekao je Patrick Beasley, tehnički direktor reprezentacije.

Iz tog razloga na popisu je 17 imena, uglavnom dosta toga ovisit će o volji igrača i klubova hoće li se euroligaši odazvati u reprezentativne dresove.

Na Colletovom popisu nalaze se Andrew Albicy, Axel Bouteille, Fabien Causeur, Boris Diaw, Moustapha Fall, Thomas Heurtel, William Howard, Edwin Jackson, Mouhammadou Jaiteh, Axel Julien, Lahaou Konate, Alain Koffi, Louis Labeyrie, Paul Lacombe, Amine Noua, Elie Okobo, Kevin Seraphin.

Svi pozvani trebaju se pojaviti 21. studenog u trening kampu u Lilleu, a dolazak euroligaša očekuje se 25. studenog. 24. Francuzi igraju u Antwerpenu protiv Belgije, a 26. dočekuju Bosnu i Hercegovinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!