Košarka

VIDEO: Niti Warriorsi nisu zaustavili Celticse, 90 poena Rocketsa u prvom poluvremenu

Branimir Korać • petak, 17.11.2017.
VIDEO: Niti Warriorsi nisu zaustavili Celticse, 90 poena Rocketsa u prvom poluvremenu
Foto: EPA

Dva susreta odigrana su noćas u NBA ligi, a Houston Rocketsi i Boston Celticsi upisali su pobjedu. Rocketsi su pregazili Sunse uz 90 poena u prvom poluvremenu, a Warriorsi u Bostonu toliko nisu ubacili u cijeloj utakmici...

Boston Celticsi nastavljaju fantastičan niz i stigli su do čak 14. pobjede u nizu. Za to im je trebala pobjeda protiv dosad najzahtjevnijeg protivnika, ugostili su Golden State Warriorse i svladali ih 92:88.

Nekoliko sati uoči susreta Jaylen Brown saznao je kako mu je preminuo najbolji prijatelj, ali nakon razgovora s trenerom i suigračima, odigrao je svoju ponajbolju utakmicu u NBA karijeri.

Warriorsi su tijekom susreta vodili i sa 17 poena razlike, odrađivali odličan posao, međutim Bostonova obrana odradila je kasnije odličan posao, zaustavila udarni trio Durant - Curry - Thompson te vodila svoju momčad do pobjede.

Na samom kraju kod 88:88 Kyrie Irving zaustavljen je prekršajem, rutinski ubacio oba bacanja, nakon čega Durant nije pogodio, a Jayson Tatum stavio je točku na i s linije slobodnih bacanja.

"Bila je to jedna od onih večeri, ali kontrolirali smo utakmicu unatoč lošem šutu. Boston je pokazao da ima odličnu momčad", istaknuo je Curry.

Najbolji kod Bostona bili su Brown s 22 poena i sedam skokova, a Al Horford dodao je 18 poena i 11 skokova. Kod poraženih Durant je bio na 24 poena, a Thompson je dodao 13 uz sedam skokova.

Houston Rocketsi razbili su u gostima Phoenix Sunse sa 142:116, a već u prvom poluvremenu sve su riješili ubacivši čak 90 poena. Drugi je to najveći broj poena u povijesti lige u jednom poluvremenu, nevjerojatni rekord i dalje drže Denver Nuggetsi koji su Sunsima ubacili 107 poena 1990. godine.

Na parket se vratio Chris Paul i ionako sjajan napad Houstona bio je još opasniji, James Harden uništavao je domaćina i nosio Rocketse do ogromne pobjede.

Harden je ubacio 48 poena (6/11 trica) uz sedam asistencija, Ryan Anderson dodao je 24 poena (6/10 trica), Clint Capela 12 poena uz deset skokova, Paul 11 poena uz deset asistencija, a Tarik Black uhvatio je deset skokova.

Kod poraženih Troy Daniels ubacio je 23 poena, Greg Monroe debitirao je s 20 poena i 11 skokova, Devin Booker dodao je 18 poena i deset asistencija, a Alex Len uhvatio je 13 skokova. Dragan Bender za 23 minute ostao je bez poena (0/2 za dva, 0/2 za tri) uz tri skoka i tri asistencije.

NBA:
Boston Celtics - Golden State Warriors 92:88
Phoenix Suns - Houston Rockets 116:142

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 53njac17.11.2017. u 13:03
    Zaustaviti ce ih kad bude najvaznije u finalu...
    53njac