Košarka

VIDEO: Celticsi nezadrživo jure dalje, u Dallasu upisali 16. uzastopnu pobjedu

Branimir Korać • utorak, 21.11.2017.
VIDEO: Celticsi nezadrživo jure dalje, u Dallasu upisali 16. uzastopnu pobjedu
Foto: EPA

Uz sjajan nastup Bojana Bogdanovića u pobjedi Pacersa u Orlandu, na rasporedu je bio još niz utakmica u NBA ligi, a Boston Celticsi nastavili su briljantan niz...

Boston Celticsi i dalje bilježe pobjede, a nova je stigla u Dallasu gdje su u produžetku svladali Maverickse sa 110:102. 16. uzastopna pobjeda Celticsa za učvršćivanje prve pozicije u ligi izborena je na krilima Kyrieja Irvinga koji je odigrao briljantnu utakmicu i nosio svoju momčad do pobjede.

Mavericksi su imali 13 poena prednosti sedam minuta prije kraja te se činilo da će Boston upisati tek treći ovosezonski poraz, no gosti su se vratili u utakmicu. Zadnja minuta protekla je bez ijednog poena, otišlo se u produžetak gdje je Dallas ubacio prva četiri poena i onda do kraja susreta pogodio samo još dva slobodna bacanja. S druge strane sam Irving ubacio je deset poena u tom razdoblju.

"Na kraju dana važan je samo pogledam na omjer pobjeda i poraza, nema moralnih pobjednika. Igrali smo protiv sjajne momčadi i dopustili da nam pobjeda izmakne iz ruke", rekao je nakon dvoboja Harrison Barnes.

Kyrie Irving susret je završio s 47 poena (5/7 trica) i šest asistencija, a Jaylen Brown dodao je 22 poena i devet skokova. Marcus Smart nastavio je očajnu šutersku seriju s 3/15 iz igre te je najlošiji među igračima koji u prosjeku ispucaju barem deset lopti.

Kod Dallasa s 31 poenom i šest skokova istaknuo se Harrison Barnes, Wesley Matthews dodao je 18 poena i šest skokova dok je Dirk Nowitzki dodao 14 poena i 12 skokova.

John Wall vratio se nakon jedne utakmice pauze i pomogao je Wizardsima da dođu do pobjede na gostovanju kod Bucksa. Vrlo dobar nastup Washingtona i deseta ovosezonska pobjeda.

Veliku ulogu u ovoj pobjedi imao je Bradley Beal koji je sam napravio seriju 7:0 u trećoj dionici, tu se Washington odvojio da bi početkom četvrte povećao prednost i otišao na za Buckse sinoć nedostižnih 16 razlike.

"Čim sam izašao na zagrijavanje, osjećao sam se jako dobro. Vidjeli ste u posljednjim utakmicama da nam je trebalo malo više vremena da uhvatimo ritam i zaigramo kako želimo, promašio sam neke šuteve na početku, ali poslije toga sve je bilo odlično", rekao je Wall.

S dvije ubačene trice Beal je postao najmlađi igrač u povijesti lige sa 700 ubačenih trica, a susret je završio s 23 poena i pet asistencija. Kelly Oubre dodao je 18 poena, Otto Porter 12 poena i 11 skokova, a Marcin Gortat deset poena i 15 skokova. Kod poraženih Giannis Antetokounmpo bio je na 23 poena i osam skokova, Khris Middleton 15 poena i šest skokova, a John Henson deset poena i deset skokova.

Charlotte Hornetsi su predvođeni raspoloženim Dwightom Howardom upisali pobjedu protiv Minnesote Timberwolvesa 118:102. Zadnja dionica bila je ključna, nju su Hornetsi dobili s 34:22 i tu se odvojili te upisali pobjedu.

Timberwolvesima je ovo drugi poraz u nizu, izgubili su i u nedjelju navečer u tijesnom dvoboju protiv Pistonsa, a ovdje su u igri bili do završnice gdje su ipak izgubili korak.

Osim Howarda dobar posao odradio je i Frank Kaminsky koji je šutirao za tri poena 4/5. "Lopta je jednostavno ulazila i samo sam htio biti agresivan. U drugom poluvremenu energija nam je opadala i htio sam kada uđem na teren donijeti tu iskru koja će nas podići", rekao je Kaminsky.

Howard je susret završio s 25 poena i 20 skokova, a Kaminsky je dodao 24 poena. Kod poraženih Jamal Crawford ubacio je 19 poena, a po 18 su dodali Karl-Anthony Towns (12 skokova) i Jeff Teague.

Memphis Grizzliesi imaju problema bez Mikea Conleyja i to su Blazersi znali iskoristiti. Grizzliesi su stigli do petog uzastopnog poraza, a Portland je sedmi put u zadnjih osam susreta protivnika ostavio ispod 100 poena što je nekarakteristično za ovu momčad.

Šest i pol minuta prije kraja bilo je 80:80, no nakon toga Portland je ubacio u brzinu više, odvojio se i upisao desetu ovosezonsku pobjedu.

"Uvijek je teško igrati na ovom parketu. Uvijek su to vrlo tvrde utakmice s niskim postotkom šuta, malo poena i borbom do samog kraja", a ovaj put momčad Terryja Stottsa bila je na pobjedničkoj strani.

CJ McCollum predvodio je Blazerse s 24 poena i osam skokova, Damian Lillard dodao je 21 poen, a Noah Vonleh 11 poena i 18 skokova. Kod poraženih Mario Chalmers ubacio je 21 poen uz po šest skokova i asistencija, Tyreke Evans dodao je 20 poena, a Marc Gasol 19 poena uz 12 skokova i sedam asistencija.

San Antonio Spursi 20. put zaredom svladali su na svom parketu Atlantu Hawkse. Unatoč brojnim problemima s izostancima, Spursi igraju odlično i stigli su do 11. ovosezonske pobjede, ponovno na leđima LaMarcusa Aldridgea koji je upisao 22 poena i 11 skokova, Manu Ginobili dodao je 16 poena, a Kyle Anderson 13 uz deset asistencija i šest skokova. Kod Hawksa John Collins ubacio je 21 poen uz devet skokova dok je Taurean Prince dodao 18 poena i osam skokova.

Knicksi igraju prilično dobro ove sezone što su potvrdili i visokom pobjedom protiv Clippersa. Odlaskom Chrisa Paula LA je previše izgubio i vidi se to iz utakmice u utakmicu. Ovdje je Knickse predvodio Kristaps Porzingis s 25 poena i sedam skokova, Doug McDermott dodao je 16 poena i pet skokova, a Enes Kanter 12 poena i 16 skokova. Kod poraženih Blake Griffin bio je na 21 poenu i šest asistencija, a Wesley Johnson dodao je 16 poena.

Iako bez suspendiranog prvog trenera Mikea Malonea te ozlijeđenog Paula Millsapa, Nuggetsi su upisali pobjedu u gostima u Sacramentu. Imali su jednostavan posao, Kingsi su još jednom odigrali loše i nisu imali šanse. Will Barton predvodio je pobjednika s 25 poena, šest skokova i pet asistencija, Gary Harris dodao je 20 poena, a Nikola Jokić 16 poena i 14 skokova. Kod Sacramenta po 16 poena ubacili su George Hill i Kosta Koufos

New Orleans Pelicansi preokretom su stigli do pobjede protiv Oklahoma City Thundera, a preokret je uslijedio nakon isključenja DeMarcusa Cousinsa u trećoj dionici. To je probudilo dodatni motiv kod domaćina koji je na kraju otišao do pobjede predvođen s 36 poena i 15 skokova Anthonyja Davisa, a po 18 poena dodali su Cousins (devet skokova) i Jrue Holiday. Kod poraženih Paul George ubacio je 26 poena uz pet skokova i pet osvojenih lopti, a Russell Westbrook bio je na triple-double učinku s 22 poena, 16 skokova i 12 asistencija.

NBA:
Dallas Mavericks - Boston Celtics 102:110 produžetak
Milwaukee Bucks - Washington Wizards 88:99
Charlotte Hornets - Minnesota Timberwolves 118:102
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 92:100
San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 96:85
New York Knicks - Los Angeles Clippers 107:85
Sacramento Kings - Denver Nuggets 98:114
New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 114:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!