Nogomet

VIDEO: Liverpool prokockao 3:0 kod Seville, Napoli slomio Šahtar i ostao na životu

Dario Dodić • utorak, 21.11.2017.
VIDEO: Liverpool prokockao 3:0 kod Seville, Napoli slomio Šahtar i ostao na životu
Foto: EPA

Uzbudljivo je bilo u skupinama E i F Lige prvaka. Najzanimljivije bilo je u Sevilli gdje je domaćin nadoknadio tri gola zaostatka protiv Liverpoola. Manchester City je u završnici slomio Feyenoord, dok je Napoli uvjerljivom pobjedom protiv Šahtara ostao u igri za prolaz dalje...

Skupina E


Sevilla - Liverpool 3:3

Jürgen Klopp se po sedmi put kao trener suočio sa Sevillom. Španjolski je predstavnik zanimljiv po tome što je klub protiv kojega je Nijemac sa svojim momčadima najviše puta igrao bez da ih je pobijedio. Sevillinih 25 utakmica kod kuće bez poraza zvučalo je kao da ni večeras neće Klopp do pobjede, pobjede koja bi mu garantirala prolaz skupine E. Isto je vrijedilo i za Sevillu ukoliko bi došli do sva tri boda.

No, Liverpool je uraganski otvorio susret na Sanchez Pizjuanu i u pola sata došao do vodstva od 3:0. Nakon 88 sekundi igre Liverpool je poveo. Wijnaldum je nakon Coutinhovog kornera s desne strane skrenuo loptu na drugu vratnicu, tamo se našao Firmino i pospremio je u mrežu. Bio je to najbrži gol koji je Sevilla primila u povijesti nastupa u Ligi prvaka.

Nisu se domaći nogometaši oporavili od šoka i već je bilo 2:0. Na gotovo identičan način Liverpool je došao i do drugog gola. Ponovno je s desne strane ubacio Coutinho, ovog puta je loptu skrenuo Firmino, a glavom je u mrežu pospremio Mane. U 30. minuti Liverpool je došao do velikih 3:0. Brzu su kontru povukli gosti, Sadio Mane se umjesto asistencije odlučio za udarac, obranio ga je Rico, ali lopta se odbija do Firmina koji je lagano posprema u mrežu za 3:0.

Kakva bi to utakmica bila da porozna Liverpoolova obrana ne primi barem gol? U 51. minuti Ben Yedder smanjuje na 3:1 nakon ubačaja Banege. Isti je igrač zabio i za 2:3 iz jedanaesterca nakon što je ga je nesmotrenošću skrivio Moreno. Bio je to osmi gol Ben Yeddera u dresu Seville u Ligi prvaka čime je postao najbolji strijelac u povijesti kluba. Potpuni povratak Sevilla je dohvatila u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je snalažljivi Pizarro poslao loptu u Liverpoolovu mrežu za konačnih 3:3.

Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Liverpool, nije izravni krivac ni za jedan od tri Sevillina gola.

Skupina F


Manchester City - Feyenoord 1:0

U utakmici koja je malo toga značila Manchester City je kasnim pogotkom kod kuće svladao Feyenoord. S obzirom da je njegov tim već potvrdio prolaz dalje Pep Guardiola je napravio sedam izmjena u odnosu na prošlu prvenstvenu utakmicu - bila je to bezbolan miks jer je City pobjedom potvrdio prvo mjesto.

Bila je to donekle izjednačena utakmica u kojoj je u prvom dijelu Feyenoord imao čak i nešto više od igre, ali u završnici je City podigao u brzinu više i lijepom akcijom posramio Nizozemce. Igrala se 88. minuta, krasno su kombinirali Gundogan i Sterling, potonji zabija za pobjedu Cityja. Bio je to ujedno Sterlingov četvrti gol u četiri posljednja nastupa za City u Ligi prvaka.

Ovim je porazom Feyenoord upisao negativan rekord nizozemskog nogometa, postao je prvi klub iz Nizozemske koji je izgubio prvih pet utakmica u skupini Lige prvaka.

Napoli - Šahtar 3:0

Napoli je u drugom dvoboju skupine F trebao pobjedu protiv Šahtara na svom San Paolu kako bi zadržao nadu u prolazak skupine, dok je Šahtaru bio dovoljan i remi za to ostvarenje.

Dugo su domaći nogometaši lomili otpor gostiju, vrlo su slabo odigrali prvo poluvrijeme i činilo se kako im se sprema ispadanje iz Lige prvaka, no onda se po tko zna koji put ove sezone ukazao Lorenzo Insigne i podigao Napoli iz pepela. Krasnim je golom u 56. minuti doveo domaćine u vodstvo, nakon čega se "otvorila slavina" pa su Napolijevi igrači do kraja još dvaput matirali Pjatova.

U 81. minuti Zielinski je zabio za 2:0, za konačnih 3:0 pobrinuo se Dries Mertens nakon što je Pjatov obranio pokušaj Albiola.

Marko Rog u dresu je Napolija odigrao svojih uobičajenih 15-ak minuta.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Spartak Moskva1:1Maribor
Sevilla3:3Liverpool
1Liverpool 623:6+1712
2Sevilla 612:1209
3Spartak Moskva 69:13-46
4Maribor 63:16-133

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!