Košarka

VIDEO: Zaustavljeni Celticsi i Warriorsi, Šarić i Bender dvoznamenkasti

Branimir Korać • četvrtak, 23.11.2017.
VIDEO: Zaustavljeni Celticsi i Warriorsi, Šarić i Bender dvoznamenkasti
Foto: EPA

Bogat program u NBA ligi je iza nas, čak 14 utakmica noćas je bilo na rasporedu. Nastupio je i veliki broj hrvatskih igrača, a najbolji su bili Dario Šarić i Dragan Bender...

Serija Boston Celticsa zaustavljena je u Miamiju gdje je Heat bio bolji sa 104:98. Nakon 16 uzastopnih pobjeda Celticsi su poraženi i to u Miamiju gdje je domaćin uz dosta sreće u završnici upisao pobjedu.

Dion Waiters u zadnje tri minute ubacio je dvije vrlo važne trice u trenucima kada se Boston vratio i smanjio na minus jedan, a Heat je tim tricama pobjegao na 97:90 i poslije toga nije više dopustio Bostonu približavanje.

"Kao što sam već rekao, 16 uzastopnih pobjeda bilo je malo nerealno za očekivati", istaknuo je nakon susreta Brad Stevens koji nije bio previše razočaran.

Najbolji kod Heata bio je Goran Dragić s 27 poena i pet skokova, a Waiters je dodao 26 poena i šest asistencija. Kod poraženih Kyrie Irving ubacio je 23 poena, a Jayson Tatum 18 uz sedam skokova.

Oslabljeni Denver Nuggetsi teško su stradali u gostima kod Houston Rocketsa. Ovakav ishod nije neočekivan, gosti su ušli Rocketsima u mlin i nisu imali nikakve šanse. Bez Paula Millsapa nisu imali pravi odgovor i iako niti Houston nije bio kompletan, dvoboj je bio jednosmjeran.

Već na poluvremenu sve je bilo jasno, Rocketsi su imali ogromno vodstvo 75:40 i u laganom ritmu u drugom dijelu mirno su priveli susret kraju i slavili 125:95.

Nevjerojatan učinak ostvarili su Rocketsi s Lucom Mbah a Mouteom na parketu, s njim u igri Houston je stvorio čak +57. "Nije nešto što me iznenađuje. Trener nam je ranije rekao da je Luc dobar i ja sam to znao. Igrao sam s njim, vjerujem mu koliko i sebi", komplimentirao je nakon susreta Chris Paul.

Trevor Ariza kod Houstona ubacio je 25 poena, Chris Paul 23 poena uz 12 asistencija, James Harden 21 poen uz osam skokova i devet asistencija, a PJ Tucker uhvatio je 11 skokova. Kod poraženih Will Barton uhvatio je 20 poena uz šest skokova, a Nikola Jokić 17 poena uz šest skokova.

San Antonio Spursi dobro su krenuli u gostima u New Orleansu da bi nakon toga otišli u visok poraz. Sredinom susreta Pelicansi su bili puno bolji, drugu i treću dionicu dobili su s čak 68:30 i gosti se više nisu mogli vratiti.

"Pelicansi su odradili jako dobre tri četvrtine. Bili su puno agresivniji i precizniji. Mi smo igrali vrlo glupo i radili nerezonske pogreške", istaknuo je Gregg Popovich.

Anthony Davis ubacio je 29 poena uz 11 skokova, a DeMarcus Cousins dodao je 24 poena i 15 skokova. Kod Spursa Rudy Gay ubacio je 19 poena, a Pau Gasol bio je na 17 poena i devet skokova.

I New York Knicksi imali su nevjerojatnu seriju i to u trećoj četvrtini protiv Toronto Raptorsa koju su dobili s čak 108:100. Knicksi su briljirali u tom razdoblju i iako su Raptorsi u zadnjoj dionici smanjili zaostatak, nisu se potpuno vratili u susret.

"Oni su nakon poluvremena izašli agresivni na teren, a mi smo sve olako shvatili. Nismo mogli ništa ubaciti niti obraniti i za to smo kažnjeni. Događa se, to je NBA, svatko prođe kroz takvu večer", kaže DeMar DeRozan.

Najbolji u pobjedničkom sastavu bili su Tim Hardaway s 38 poena, šest skokova i sedam asistencija i Kristaps Porzingis s 22 poena i 12 skokova. Kod poraženih Kyle Lowry ubacio je 25 poena uz deset skokova i pet asistencija dok je DeRozan dodao 18 poena i šest skokova.

Clippersi su napokon pronašli žrtvu i pobjedom protiv Hawksa prekinuli niz od devet uzastopnih poraza. Hawksi su vrlo izgledni kandidat za samo dno na kraju sezone, a ovdje su poraženih 116:103 čime su ostali na samo tri pobjede. Blake Griffin upisao je triple-double s 26 poena, deset skokova i deset asistencija, Lou Williams ubacio je 20 poena uz osam asistencija, a DeAndre Jordan 14 poena uz 16 skokova. Kod poraženih Marco Belinelli ubacio je 20 poena, Dennis Schroder 19 uz sedam asistencija, a John Collins 14 uz deset skokova.

Charlotte Hornetsi u produžetku su bili bolji od Washington Wizardsa sa 129:124. Minutu i pol prije kraja regularnog dijela Wizardsi su vodili 113:108, ali Kemba Walker vratio je Hornetse. Kod 113:112 Bradley Beal je devet sekundi prije kraja ubacio samo jedno slobodno bacanje, nakon toga Walker je ubacio dva slobodna i odveo susret u produžetak gdje su domaćini bili bolji. Kod Hornetsa Dwight Howard ubacio je 26 poena i 13 skokova, a po 24 poena dodali su Kemba Walker (pet skokova i pet asistencija) te Jeremy Lamb (sedam skokova, pet asistencija). Kod poraženih John Wall bio je na 31 poenu i 11 asistencija, Bradley Beal dodao je 22 poena, a Marcin Gortat 11 skokova.

LeBron James još jednom je odvukao Cavse do pobjede, ovaj put protiv Brooklyn Netsa sa 119:109. James je u trećoj četvrtini zaradio nehotičan udarac u glavu, dobio je nekoliko šavova, a onda je u četvrtoj četvrtini ubacio 23 poena i riješio pitanje pobjednika. James je susret završio s 33 poena, šest skokova i pet asistencija, a po 18 poena dodali su Kevin Love (deset skokova) i Dwyane Wade (pet asistencija). Ante Žižić dobio je nekoliko sekundi na kraju susreta. Kod poraženih Rondae Hollis-Jefferson ubacio je 20 poena uz šest skokova, Joe Harris dodao je 18 poena i šest skokova, a Spencer Dinwiddie podijelio je deset asistencija.

Susret s puno uspona i padova odigran je u Minneapolisu gdje su Timberwolvesi svladali Magic sa 124:118, Minnesota je stvorila visoku prednost odličnom trećom četvrtinom koju je dobila s 41:18 da bi se Orlando u zadnjoj vratio i s minus 24 došao na minus četiri. Odličan posao odradila je petorka Wolvesa Jimmy Butler ubacio je 26 poena, Taj Gibson upisao je 24 poena uz devet skokova, Jeff Teague 22 poena uz 11 asistencija, Andrew Wiggins 20 poena uz šest skokova, a Karl-Anthony Towns 18 poena uz 13 skokova. Kod Netsa Aaron Gordon bio je na 26 poena i devet skokova, Terrence Ross 22 poena i šest skokova, Nikola Vučević 11 poena i 14 skokova, a Elfrid Payton deset poena i 13 asistencija.

Thunder je ugostio omraženog Kevina Duranta i Golden State Warriorse te priredio veliko zadovoljstvo svojim navijačima. Odličan posao odradili su domaćini koji su upisali pobjedu 108:91 uz odličan nastup svojih glavnih zvijezda. S druge strane izuzev Stephena Curryja i Kevina Duranta nije bilo raspoloženog igrača. Warriorsi su imali čak 22 izgubljene lopte, a posebno raspoloženi Westbrook predstavljao im je najveći problem. Susret je završio s 34 poena, deset skokova i devet asistencija, Carmelo Anthony dodao je 22 poena i pet skokova, Paul George 20 poena i 11 skokova, a Steven Adams 14 poena uz 12 skokova. Kod poraženih Curry je bio na 24 poena, pet skokova i šest asistencija, a Durant na 21 poenu i pet skokova.

Portland Trail Blazersi "zakasnili" su na utakmicu u Philadelphiji i u prvih sedam minuta nisu ubacili niti jedan jedini poen. Tih 16:0 Sixersa na početku susreta u konačnici je presudilo i Portland se nije do kraja oporavio od tog očajnog starta. Uspio je malo smanjiti zaostatak, ali nedovoljno da bi zaprijetio. Joel Embiid uništavao je centre Portlanda s 28 poena i 13 skokova, Ben Simmons dodao je 16 poena, osam skokova i devet asistencija, Robert Covington uhvatio je deset skokova, a Dario Šarić za 27 minuta ubacio je 11 poena (0/3 za dva, 3/7 za tri) z sedam skokova i dvije asistencije. Kod Blazersa Damian Lillard bio je na 30 poena, Jusuf Nurkić dodao je 14 poena i 11 skokova, a Noah Vonleh uhvatio je 11 skokova.

Phoenix Sunsi u produžetku su poraženi od Milwaukee Bucksa u prvom nastupu Erica Bledsoea protiv Sunsa nakon odlaska. Bledsoe nije dobro dočekan od strane navijača, ali na kraju je njegova momčad ipak odnijela pobjedu uz samo dva poena Sunsa u produžetku. Giannis Antetokounmpo propustio je ovo gostovanje i teret je na sebe preuzeo Khris Middleton s 40 poena i devet skokova, a Bledsoe je dodao 30 poena, šest skokova i sedam asistencija. Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 23 poena, Greg Monroe 22 poena uz 15 skokova, TJ Warren 20 poena uz 11 skokova, a Dragan Bender za 34 minute dodao je 11 poena (1/3 za dva, 3/4 za tri) uz šest skokova, dvije asistencije i dvije osvojene lopte. Tyson Chandler dodao je 12 skokova.

Ivica Zubac dobio je tek minutu u porazu Lakersa u gostima kod Sacramento Kingsa i nije ostvario nikakav učinak. Kingse je do pobjede predvodio Willie Cauley-Stein s 26 poena i šest skokova, a Zach Randolph dodao je 22 poena, sedam skokova i sedam asistencija. Kod Lakersa Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 20 poena, Kyle Kuzma 17, a Lonzo Ball 11 uz 11 skokova i sedam asistencija.

NBA:
Miami Heat - Boston Celtics 104:98
Houston Rockets - Denver Nuggets 125:95
New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 107:90
New York Knicks - Toronto Raptors 108:100
Atlanta Hawks - Los Angeles Clippers 103:106
Utah Jazz - Chicago Bulls 110:90
Charlotte Hornets - Washington Wizards 129:124 produžetak
Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 119:109
Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 124:118
Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 108:91
Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 101:81
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 94:95
Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 107:113 produžetak
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 113:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!