Nogomet

VIDEO: Salzburg osigurao prvo mjesto, Konyaspor autogolom u 93. minuti povećao šanse Marseillea

Branimir Korać • četvrtak, 23.11.2017.
VIDEO: Salzburg osigurao prvo mjesto, Konyaspor autogolom u 93. minuti povećao šanse Marseillea
Foto: EPA

U skupinama G, H i I Europske lige nastupila je nekolicina hrvatskih igrača, a najviše drame bilo je u dvoboju u kojem Hrvati nisu igrali. Konyaspor i Marseille remizirali su 1:1 u pravoj drami u zadnjih deset minuta...

Skupina G

Poznati su putnici u nokaut fazu Europske lige već uoči posljednjeg kola u skupini G. FCSB, poznatiji kao Steaua, te Viktoria Plzen prolaze dalje, a posljednje kolo donijet će odluku o tome tko će završiti na prvom mjestu u skupini.

Viktoria je potvrdila prolaz domaćom pobjedom protiv Steaue s 2:0 i tako je odmaknula Luganu na tri boda prednosti, ali s boljim međusobnim omjerom.

U zanimljivom i obostrano otvorenom dvoboju domaćin je do vodstva stigao u 49. minuti golom Milana Petržele nakon krasne asistencije Hrošovskog.

U 76. minuti Viktoria rješava pitanje pobjednika, Horava je pucao izvana, Jan Kopic je lagano glavom skrenuo loptu, dovoljno da prevari gostujućeg vratara.

Diego Živulić ušao je u igru u 88. minuti umjesto strijelca Petržele.

Lugano je s minimalnih 1:0 svladao Hapoel Beer Shevu, ali za pobjeda ništa mu ne znači po pitanju prolaza. Hapoel je još mogao ostati u igri do zadnjeg kola, no nakon ovog poraza i on je eliminiran.

Pobjedu Luganu donio je Carlinhos pogotkom u 50. minuti nakon pogreške Abda Elhameda pred vlastitim golom.

Antonini Čulina kod domaćina je ušao u igru u 92. minuti umjesto Piccinocchija dok je Dominik Kovačić ostao na klupi.

Skupina H

Arsenal je siguran sudionik nokaut faze iz skupine H dok će se drugi putnik znati nakon posljednjeg kola. Köln je ostao u igri za prolaz i to upravo pobjedom protiv Arsenala.

Wengerova momčad bila je bolja, stvorila je više prilika, međutim lopta nije htjela u gol. Za Köln vrijedi upravo suprotno, domaćin je rijetko dolazio pred vrata Ospine, a iz jednog od tih izleta stigao je i do pobjede.

U 62. minuti Mathieu Debuchy skrivio je kazneni udarac, a Sehrou Guirassy bio je precizan i zabio za konačnih 1:0.

U Bjelorusiji nije bilo pogodaka čime su i BATE Borisov i Crvena zvezda ostali u igri za drugo mjesto. U posljednjem kolu najteže će biti BATE Borisovu koji ide u goste Arsenalu dok će Crvena zvezda i Köln u Beogradu odlučivati tko će završiti bolje plasiran.

Nakon dvoboja u Bjelorusiji, nezadovoljniji mogu biti u beogradskim redovima, Crvena zvezda bila je bolji protivnik, stvorila je više prilika, ali nije došla do pogotka. Jurica Buljat kod BATE-a odigrao je cijelu utakmicu.

Skupina I

Salzburg je osigurao prvo mjesto u skupini. U petom kolu ugostio je Vitoriju iz Guimaraesa i slavio s visokih 3:0 te je tako i dalje jedina momčad u skupini bez poraza.

Do pobjede protiv Portugalaca Salzburg je došao dosta lako, već u prvom poluvremenu odvojio se na dva gola prednosti i mirno odradio ostatak susreta.

U 26. minuti domaćin je poveo golom Munasa Dabbura iz blizine nakon ubačaja Lainera da bi u sudačkoj nadoknadi lijepim pogotkom izvana Andreas Ulmer povisio na 2:0.

U drugom dijelu Hee-Chan Hwang šest minuta nakon ulaska u igru postavlja konačnih 3:0.

Duje Ćaleta-Car i Marin Pongračić odigrali su cijelu utakmicu za domaćina.

Marseille je dosta sretno zadržao prednost nad Konyasporom remiziravši u Turskoj 1:1. Gosti su u zadnjih deset minuta ostali s igračem manje i primili pogodak da bi autogol Mokea u 93. minuti donio remi gostima.

U 80. minuti Amavi je skrivio kazneni udarac i zaradio crveni karton da bi Nejc Skubic bio precizan i doveo domaćina u vodstvo.

U 93. minuti Moke je pogriješio, ubačenu loptu u peterac skrenuo je u svoju mrežu i tako odveo Marseille na drugu poziciju.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Viktoria Plzeň2:0FCSB
Lugano1:0Hapoel Beer Sheva
1Viktoria Plzeň 613:8+512
2FCSB 69:7+210
3Lugano 69:11-29
4Hapoel Beer Sheva 65:10-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!