Košarka

VIDEO: Sjajni Bojan Bogdanović izludio DeRozana u petoj uzastopnoj pobjedi Indiana Pacersa

Dario Dodić • subota, 25.11.2017.
VIDEO: Sjajni Bojan Bogdanović izludio DeRozana u petoj uzastopnoj pobjedi Indiana Pacersa
Foto: EPA

Bojan Bogdanović još je jednom potvrdio da igra u životnoj formi. U pobjedi Indiana Pacersa protiv jakih Toronto Raptorsa Bojan je uz sjajan učinak u napadu pridodao i fenomenalnu obranu na najboljem protivničkom igraču, DeMaru DeRozanu. Dragan Bender nije se posebno istaknuo u porazu Sunsa, kao ni Mario Hezonja u porazu Magica od Celticsa. Cavsi su u napetoj završnici svladali Hornetse, Golden State Warriorsi razmontirali su Chicago Bullse...

Otkako je stigao u najbolju košarkašku ligu na svijetu Bojan Bogdanović se etablirao kao elitni šuter, ali i ne baš najbolji defenzivac. U redovima Indiana Pacersa ove sezone Bojan iz utakmice u utakmicu dokazuje kako je zaista elitni šuter, ali sinoć se prvenstveno istaknuo sjajnom obranom. Oni koji su ga gledali u Ciboni kod Perasovića znali su da Babo to ima u sebi, a sad je na svojoj koži to naučio i najbolji igrač Toronto Raptorsa, DeMar Derozan.

Bogdanović ga je na obje strane parketa doslovno izludio, limitirao ga je na samo 13 poena, odigrao je najbolju obrambenu rolu ove sezone i pridodao sjajan učinak u napadu. Pacersi su na svom parketu slavili 107:104, ovo je peta uzastopna pobjeda momčadi iz Indianapolisa.

"Ovo je jedna od najboljih obrambenih rola koje sam vidio na DeRozanu otkako sam ovdje, a imali smo zaista dobrih obrambenih igrača u dresu Pacersa u posljednjih četiri, pet godina", rekao je nakon pobjede Indiane trener Nate McMillan.

Drugi junak pobjede Pacersa, koji je u završnici uskočio umjesto ozlijeđenog Victora Oladipa i s nekoliko ključnih trica pomogao domaćima do pobjede, Lance Stephenson, također je imao samo riječi hvale za Bogdanovića: "Igrao je nevjerojatnu obranu. Nisam mislio da to ima u sebi, ali danas je izašao na parket i posve zatvorio DeRozana i otežao mu posao. Bio je na gotovo svakom šutu, a odigrao je i dobro u napadačkom dijelu. Igra nevjerojatno čitavu sezonu."

Nije Bojan bio uobičajeno raspoložen u napadu, barem ne za tri poena, ali je odigrao odlično i u ofenzivi. Izostanak uobičajeno dobrog šuta za tri poena (1/5) nadoknadio je hrabrim i kvalitetnim ulascima pod koš. Odigrao je 38 minuta i za to vrijeme upisao 19 poena (2/3 za 1, 7/11 za 2, 1/5 za 3) i jedan skok. Oladipo je u 29 minuta dohvatio 21 koš, Stepenson je dodao 18 (3/5 za 2, 4/4 za 3).

Najbolji kod Raptorsa bio je Kyle Lowry s 24 poena, deset skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte. Powell i VanVleet dodali su po 16, DeRozan je susret završio s već spomenutih 13 poena (6/16 iz igre) u 39 minuta na parketu.

New Orleans Pelicansi već su do poluvremena osigurali pobjedu na gostovanju kod slabašnih Phoenix Sunsa. Poslije prve dvije dionice igre Pelicansi su imali 72:42, lagano su otplovili do konačnih 115:91.

Goste su do pobjede predvodili Anthony Davis s 23 koša i devet skokova te DeMarcus Cousins s 19 poena, deset skokova i šest asistencija. Odličan je bio i Jrue Holiday s 18 koševa.

T.J. Warren je s 18 koševa bio najbolji u redovima Sunsa, poen manje dodao je Tyler Ulis, po 14 su ubacili Chandler i Jackson.

U slabu igru Sunsa uklopio se i Dragan Bender, odigrao je 17 minuta i za to vrijeme ubilježio dva poena (0/1 za 1, 1/2 za 2, 0/1 za 3) i dva skoka.

Odličnim ulaskom u utakmicu brige oko pobjede riješili su se i Boston Celticsi koji su se brzo vratili pobjedama. Celticsi su na svom parketu sa 118:103 bez ikakvih poteškoća svladali Orlando Magic i ubilježili 17. trijumf ove sezone.

Do poluvremena su Celticsi došli do 73:47, u trećoj su četvrtini još i povećali prednost te lagano zaključili susret. Orlando je s 15 razlike dobio posljednju četvrtinu, ali tada su već svi ključni igrači Celticsa bili na klupi.

Kyrie Irving je s 30 poena u 25 minuta vodio domaćine do pobjede, Terry Rozier je s klupe dodao 23 koša, Brown i Baynes po 13.

Jonathon Simmons je s 14 koševa bio najučinkovitiji kod Magica, Nikola Vučević je ubacio 12 koševa uz 11 skokova, isti broj koševa pridodali su Payton i Speights.

Mario Hezonja priliku je dobio tek u završnici, iako su na parketu bili rezervisti Mario se iskazao dobrom obranom. Odigrao je 12 minuta, upisao dva poena (1/1 za 2, 0/1 za 3), skok i asistenciju, uz +15 u +/- statistici.

Na krilima LeBrona Jamesa Cleveland Cavaliersi došli su do sedme uzastopne pobjede. Prošlosezonski finalisti kod kuće su u napetoj završnici sa 100:99 svladali Charlotte Hornetse. Poen za pobjedu postigao je J.R. Smith 48 sekundi prije kraja nakon čega su obje strane promašivale šuteve za tri poena. Jeremy Lamb i Kemba Walker nisu uspjeli donijeti pobjedu Hornetsima.

LeBron je utakmicu završio s triple-double učinkom, Cavse je predvodio s 27 poena, 16 skokova i 13 asistencija, što su mu najbolji učinci skokova i asistencija ove sezone. Derricka Rosea nije bilo u sastavu Cavsa, sve se glasnije šuška da razmišlja o odlasku u mirovinu, iako trener Tyronn Lue očekuje njegov povratak u momčad. Smith je dodao 16 koševa, Kevin Love se zaustavio na 11 poena i 13 skokova.

Dwight Howard je s 20 koševa i 13 skokova bio prvo ime Hornetsa, po 17 su koševa dodali Kidd-Gilchrist i Williams.

Ante Žižić nije ulazio u igru kod Cavsa.

Kako to već obično biva s Oklahoma City Thunderom ove sezone, Russell Westbrook i društvo još su jednom prokockali dvoznamenkastu prednost. Ovog su puta kod kuće imali 15 koševa prednosti protiv Detroit Pistonsa, no gosti su na kraju slavili 99:98.

Andre Drummond sa 17 je koševa i deset skokova bio najbolji kod gostiju, 15 poena s klupe je pridodao Ish Smith, 13 je ubacio Tobias Harris.

Novi triple-double ubilježio je Westbrook, ubacio je 27 koševa uz 11 skokova i 11 asistencija. Carmelo Anthony dodao je 20 poena i osam skokova, Paul George se zaustavio na 16 koševa.

I bez Kevina Duranta i Draymonda Greena Golden State Warriorsi su se lakoćom obračunali s Chicago Bullsima u Oaklandu. "Lakoćom" možda ne daje dovoljno do znanja koliko su dominantni bili aktualni prvaci, koji su do 14. prvenstvene pobjede stigli rezultatom 143:94.

Posebno je raspoložen bio Steph Curry, koji je sedmi put u karijeri ubilježio 30 poena u poluvremenu. Još su jednom Warriorsi do poluvremena prikupili rekordna 74 poena, posebno je sjajan Curry bio u drugoj četvrtini u kojoj je ubacio 26 koševa, što mu je treći najbolji učinak u jednoj dionici igre u karijeri.

Curry je utakmicu završio s 33 poena i sedam skokova, a raspoložen je bio i Klay Thompson, koji je u pobjedu ugradio 29 koševa. Jerian Grant je predvodio Bullse s 21 košem, Lauri Markkanen je ubacio 14.

NBA, rezultati:
Golden State - Chicago 143:94
Brooklyn - Portland 125:127
Atlanta - New York 116:104
Boston - Orlando 118:103
Minnesota - Miami 97:109
Cleveland - Charlotte 100:99
Oklahoma City - Detroit 98:99
Indiana - Toronto 107:104
Denver - Memphis 104:92
Phoenix - New Orleans 91:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10825.11.2017. u 21:15
    najbolji hrvatski kosarkas jos od ....(popunite sami). U Feneru je bio sjajan, u Netsima je trebao neko vrijeme, Wizardse ne brojim, a u Indiani kao da je doma (a navijaci ga sad vec slave)
    narada108