Košarka

VIDEO: Tri trice Bendera u porazu Sunsa, osmi uzastopni poraz Memphisa

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.11.2017.
VIDEO: Tri trice Bendera u porazu Sunsa, osmi uzastopni poraz Memphisa
Foto: EPA

Tri nedjeljne utakmice u NBA ligi nisu ponudile posebno neizvjesnu završnicu. Brooklyn Netsi i Miami Heat slavili su u gostima dok je Minnesota na svom parketu bila prejaka za Phoenix...

Minnesota Timberwolvesi očekivano su svladali Phoenix Sunse u susretu u kojem nisu imali previše problema. Sunsi bez Devina Bookera pružali su otpor koliko su mogli, a Minnesota je rutinski odrađivala posao i spriječila iznenađenje.

Gosti su imali velike probleme u skoku, Minnesota je na centarskim pozicijama bila dominantnija, a Karl-Anthony Towns stvarao je prilične probleme svim svojim čuvarima. Jedno vrijeme čuvao ga je i Dragan Bender, ali centar Wolvesa je i protiv njega potvrđivao veliku klasu.

"Što god trener u napadačkom smislu tražio od mene, spreman sam ispuniti. Bilo to ispucati 30 šuteva ili pet šuteva, tu sam za momčad", govorio je kasnije Towns.

Wolvesi s omjerom 12-8 imaju najbolji ulazak u sezonu još od 2006. godine, a u ovom susretu Towns je ubacio 32 poena uz 12 skokova, Jimmy Butler dodao je 25 poena i pet asistencija, Andrew Wiggins 21 poen i pet skokova, a Taj Gibson 16 poena i 14 skokova. Kod poraženih Mike James ubacio je 26 poena uz pet skokova i sedam asistencija, TJ Warren 18 poena, a Bender je za 21 minutu dodao devet poena (3/4 za tri). Umjesto Bookera u petorci je krenuo mladi Josh Jackson, ali bio je skroman s pet poena i šutom iz igre 2/10.

Memphis Grizzliesi nastavljaju s lošim nastupima bez Mikea Conleyja i upisali su osmi poraz u nizu. Ovaj put svladao ih je Brooklyn koji je u Memphisu slavio s 98:88.

Dosta priče nakon susreta izazvala je odluka Davida Fizdalea da ostavi Marca Gasola na klupi u posljednjoj četvrtini i ne uvodi ga u igru. I Gasol je bio nezadovoljan takvom odlukom, a Netsi su je objeručke prihvatili i unatoč smanjenju zaostatka domaćina u posljednjoj dionici na minus pet, upisali su mirnu pobjedu.

"Plan je bio natjerati ih na brzu igru i što više brže tranzicije i smatram da smo ga dobro izvršili", rekao je nakon susreta Joe Harris.

Kod Netsa DeMarre Carroll ubacio je 24 poena uz šest skokova, Trevor Booker 16 poena uz 11 skokova, a Joe Harris koji je startao umjesto ozlijeđenog Allena Crabbea dodao je 13 poena i šest skokova. Grizzliesi su prvi put od 2009. godine u ovako lošoj seriji, a u ovom susretu po 18 poena upisali su Marc Gasol (pet skokova) i Tyreke Evans (šest skokova).

Miami Heat slavio je očekivano u Chicagu protiv skromnog domaćina koji je ostao na samo tri pobjede. Heat je odnio pobjedu 100:93 iako je u utakmicu krenuo sa samo sedam poena u prvoj četvrtini što je najmanje u povijesti franšize da bi nakon toga u drugoj ubacio 38 što je najviše u ovoj sezoni.

Loše otvaranje Heata Bullsi nisu znali iskoristiti, vodili su samo 13:7 nakon prvih 12 minuta i već do odlaska na odmor gosti su napravili preokret i stigli do vodstva.

"Igrači s klupe donijeli su nam energiju, tražili smo tu iskru, znali smo da utakmica traje 48 minuta i da moramo igrati do kraja", rekao je Erik Spoelstra.

Kod Heata najbolji su bili Goran Dragić s 24 poena i Wayne Ellington s 19, a povratnik u petorku nakon propuštene prošle utakmice Hassan Whiteside dodao je 11 poena i devet skokova. Kod Bullsa devetu utakmicu u nizu nije bilo Davida Nwabe, Jerian Grant ubacio je 24 poena, Justin Holiday 15, Denzel Valentine 14 uz 13 skokova i sedam asistencija, a Lauri Markkanen 11 uz deset skokova.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 119:108
Memphis Grizzlies - Brooklyn Nets 88:98
Chicago Bulls - Miami Heat 93:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!