Košarka

Kvalifikacije za SP: Amerikanci i Argentinci upisali drugu pobjedu, Portoriko uvjerljiv na Kubi

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.11.2017.
Kvalifikacije za SP: Amerikanci i Argentinci upisali drugu pobjedu, Portoriko uvjerljiv na Kubi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U američkim kvalifikacijama započelo je odigravanje susreta drugog kola po skupinama, a očekivane pobjede upisali su Amerikanci, Portorikanci i Argentinci...

Urugvaj je u Montevideu stigao i do druge pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ugostio je Paragvaj koji napadački nije mogao odgovoriti domaćinu. Paragvajci su se držali u utakmici neko vrijeme, ali već početkom drugog poluvremena domaćin je preuzeo kontrolu nad susretom i mirno otišao do pobjede.

Predvodio ga je Mathias Calfani s 15 poena i 12 skokova, a kod Paragvaja najučinkovitiji bio je Bruno Zanotti s 19 poena.

Amerikanci su u Greensborou ugostili Meksikance i očekivano glatko stigli do pobjede. Od početka do kraja bio je to neravnopravan dvoboj u kojem je SAD samo povećavao prednost i lakoćom stigao do druge pobjede u ovim kvalifikacijama.

Predvodili su ga s po 14 poena Markel Brown, Jonathan Holmes (pet skokova), Xavier Munford i Travis Wear (deset skokova). Kod Meksika Marco Ramos Esquivel ubacio je 12 poena uz sedam skokova, a Paul Stoll je dodao 11 poena.

Slično je bilo i u dvoboju između Kube i Portorika u Havani gdje su Kubanci imali velikih problema i nisu se mogli nositi s gostima. Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu kada je Portoriko otišao na više od 20 poena razlike i u nastavku susreta tek je odrađivao posao.

Do pobjede su ga predvodili Ramon Clemente s 15 poena te Angel Vassallo s 14 poena. Kod poraženih Jasiel Rivero Fernandez ubacio je 23 poena uz pet skokova, a Javier Justiz Ferrer 21 poen uz 15 skokova.

Do druge pobjede došla je Argentina pobjedom u Panami 68:59. Dobar nastup Argentinaca protiv Paname koja je tražila iskupljenje za neočekivano lagan poraz od Urugvaja u prvom kolu. Međutim nije išlo, Argentina je bila bolja i zasluženo je slavila.

Nicolas Laprovittola predvodio ju je s 19 poena i pet skokova, Lucio Redivo je dodao deset poena, a Gabriel Deck 15 skokova. Kod Paname Tony Bishop Jr bio je na 15 poena i 13 skokova, a Michael Hicks je dodao deset poena.

Američke kvalifikacije:
Urugvaj - Paragvaj 67:49
SAD - Meksiko 91:55
Kuba - Portoriko 72:95
Panama - Argentina 59:68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!