Košarka

VIDEO: Bender krenuo u petorci u pobjedi Sunsa, LeBron James prvi put u karijeri isključen

Branimir Korać • srijeda, 29.11.2017.
VIDEO: Bender krenuo u petorci u pobjedi Sunsa, LeBron James prvi put u karijeri isključen
Foto: EPA

Pet utakmica odigrano je noćas u NBA ligi, a Hrvati se nisu istaknuli. Dragan Bender i Ante Žižić bili su na parketu, no sa skromnim učinkom...

Phoenix Sunsi gostovali su u Chicagu i upisali pobjedu protiv skromnih Bullsa 104:99. Sunsima se vratio Devin Booker nakon što je propustio jednu utakmicu zbog problema s palcem, a ovdje se vratio u velikom stilu.

Osim što je napadački odradio odličan posao te predvodio strijelce Sunsa, Booker je i odličnom obrambenom reakcijom u završnici spriječio potpuno približavanje Bullsa. U kontri je blokirao Krisa Dunna i Bullsi su propustili priliku za dolazak na minus tri. "Bilo je to ključno razdoblje, a ja sam spreman napraviti baš sve za pobjedu", rekao je nakon susreta Booker.

Utakmicu je završio s 33 poena (5/9 trica) i devet skokova, TJ Warren dodao je 25 poena i sedam skokova, a Alex Len 13 poena uz 18 skokova. Dragan Bender krenuo je u startnoj petorci i za 23 minute ostao bez poena (0/2 za tricu) s četiri skoka i dvije asistencija.

Kod Bullsa Justin Holiday upisao je 25 poena i pet asistencija, a Kris Dunn 24 poena i osam asistencija.

I bez Johna Walla i sa skromnim učinkom Bradleyja Beala Washington Wizardsi upisali su pobjedu u gostima kod Minnesote.

Većim dijelom posljednje četvrtine Washington je hvatao zaostatak, a onda je 25 sekundi prije kraja Otto Porter ubacio za 91:89. Andrew Wiggins nakon toga promašuje dva šuta, a Bradley Beal s linije slobodnih bacanja postavlja konačnih 92:89.

"Bili smo bez Teaguea i Bjelice, a kada nam je skraćena rotacija ne smijemo podcijeniti intenzitet kojim moramo igrati svih 48 minuta. Ako dođeš do vodstva, moraš igrati još jače da bi to vodstvo zadržao", istaknuo je Tom Thibodeau.

Kod Wizardsa su se istaknuli Porter s 22 poena i osam skokova te Kelly Oubre sa 16 poena. Kod poraženih Karl-Anthony Towns ubacio je 20 poena i uhvatio 17 skokova, Jimmy Butler 17 poena uz deset skokova i sedam asistencija, a Taj Gibson dodao je 16 poena i 11 skokova.

Milwaukee Bucksi lakoćom su slavili u gostima kod Sacramenta koji nije uspio spojiti pobjede poslije velikog slavlja u Oaklandu protiv Golden State Warriorsa. Bucksi su bili puno bolji i visoko su slavili 112:87.

Već na poluvremenu bilo je više od 20 razlike za Milwaukee, u drugom dijelu Bucksi su nastavili u visokom ritmu i tek u završnici domaćin je uspio malo smanjiti zaostatak.

"Ovo nije bila utakmica, mučili smo se od samog početka. Oni su atletski vrlo moćna momčad i tu su nam stvarali velike probleme svojom visinom, a još su i pogađali šuteve", smatra Dave Joerger.

U pobjedničkom sastavu Giannis Antetokounmpo ubacio je 32 poena uz pet skokova, pet asistencija i pet osvojenih lopti, a Eric Bledsoe dodao je 21 poen, pet skokova i pet asistencija. Kod domaćina Garrett Temple ubacio je 18 poena, Buddy Hield 13, a Willie Cauley-Stein deset poena uz deset skokova.

Cleveland Cavaliersi nisu imali previše problema protiv Miami Heata iako su završnicu odigrali bez LeBrona Jamesa. James je u trećoj četvrtini isključen nakon što nije dosuđen prekršaj nad njim i to mu je prvo isključenje u profesionalnoj karijeri.

Bez obzira na to Cavsi su rutinski slavili, a najzaslužniji za to je Kevin Love koji je odigrao odličnu utakmicu od samog početka.

"U toj akciji bilo je nekoliko prekršaja, rekao sam što sam trebao reći, sudac je smatrao da zaslužujem isključenje i idemo dalje", rekao je James.

Love je upisao 38 poena i devet skokova, a James 21 poen, 12 skokova, šest asistencija i pet osvojenih lopti. Dvije minute dobio je i Ante Žižić uz jedan promašaj. Kod Heata Dion Waiters ubacio je 21 poen uz sedam asistencija, Bam Adebayo 19 poena uz šest skokova, a Hassan Whiteside 11 poena uz 14 skokova.

Do visoke pobjede došli su Jazzeri koji su ugostili Nuggetse i rutinski slavili 106:77. Gosti su potpuno podbacili i odigrali ispod očekivanja.

Najbolji kod Jazzera bili su Derrick Favors s 24 poena, devet skokova i pet asistencija, a Donovan Mitchell dodao je 16 poena. Kod Nuggetsa Gary Harris bio je na 18 poena, Kenneth Faried 11 i osam skokova, a Juan Hernangomez uhvatio je deset skokova.

NBA:
Chicago Bulls - Phoenix Suns 99:104
Minnesota Timberwolves - Washington Wizards 89:92
Sacramento Kings - Milwaukee Bucks 87:112
Cleveland Cavaliers - Miami Heat 108:97
Utah Jazz - Denver Nuggets 106:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!