Nogomet

VIDEO: Livaja u vrhunskoj formi, Bartolec krasnim golom načeo Kopenhagen

Branimir Korać • nedjelja, 03.12.2017.
VIDEO: Livaja u vrhunskoj formi, Bartolec krasnim golom načeo Kopenhagen
Foto: EPA

Hrvati su ovu nedjelju zabijali diljem Europe, naravno, u prvom planu je Ivan Perišić s hattrickom u pobjedi Intera, no i u ostalim ligama bilo je onih koji su pomagali svojim momčadima...

Slovenija

Krško je u slovenskom prvenstvu prekinulo loš niz i napokon došlo do pobjede. Slavilo je 3:1 na svom travnjaku protiv Celja koje je upravo suprotno bilo u velikoj seriji pobjeda. U dvoboju u kojem je postotak realizacije bio prilično visok, domaćin se bolje snašao.

Već u osmoj minuti domaćin je poveo golom Nikole Mandića i uz veliku pomoć i očajnu reakciju gostujućeg vratara Metoda Jurhara. U drugom dijelu Luka Šušnjara poravnao je na 1:1, ali Miljan Škrbić i Leo Ejup golovima u razmaku od manje od dvije minute donose pobjedu domaćinu.

Josip Balić i Marin Jurina kod domaćina su odradili svih 90 minuta, a Mandić je igrao do 82. minute. Kod gostiju Filip Dangubić odradio je cijelu utakmicu.

U derbiju kola Bišćanova Olimpija gostovala je kod Domžala i upisala tijesan poraz 1:0. Domaćinu je to četvrta pobjeda u nizu, a sva tri boda Domžalama donio je Dario Melnjak pogotkom u 29. minuti na asistenciju Senijada Ibričića.

Melnjak je odradio cijelu utakmicu, a Marko Alvir zamijenjen je u sudačkoj nadoknadi. Kod Olimpije svih 90 minuta igrali su Dario Čanađija i Dino Štiglec, a Leon Benko ušao je u igru u 80. minuti.

Grčka

Marko Livaja nastavlja puniti mreže u Grčkoj, a nakon što je postigao dva pogotka protiv Plataniasa u prošlom kolu, sada je pomogao AEK-u na putu do pobjede i u gostima kod Levadiakosa. AEK je slavio s 2:0 i zadržao vodeću poziciju na ljestvici.

Livaja je bio strijelac prvog pogotka u 52. minuti kada je sa suigračima razmjenjivao dodavanja do same završnice kada je došao jedan na jedan s vratarom Epassyjem i rutinski ga prebacio. Konačnih 2:0 postavio je Sergio Araujo i to nakon što je Epassy obranio pokušaj Livaje, no lopta se odbila do Argentinca.

Livaja je odradio 88 minuta kod gostiju.

Danska

Kopenhagen ove sezone igra daleko ispod očekivanja, a novi poraz upisao je na svom stadionu protiv Nordsjaellanda. Gosti su slavili 3:1 i tako učvrstili treću poziciju s čak 11 bodova prednosti nad petoplasiranim Kopenhagenom.

Vodstvo gostiju lijepim pogotkom donio je Karlo Bartolec koji je iskosa vrlo precizno pogodio suprotni kut. Emiliano Marcondes iskoristio je šok domaćina i već dvije minute kasnije povisio na 2:0. Ipak u završnici prvog dijela domaćin je smanjio na 2:1 preko Sotirioua iz penala, ali u nastavku susreta nije se uspio vratiti. Mini je u 72. minuti povisio na 3:1 i zaključio priču.

Bartolec je odradio cijelu utakmicu za Nordsjaelland.

Švicarska

U švicarskoj drugoj ligi Vaduz je ugostio Wohlen, očekivao je pobjedu protiv protivnika koji je osmi i u negativnoj seriji, ali morao se zadovoljiti remijem.

Gosti su čak i poveli u 15. minuti golom Dragiše Gudelja, ali u 24. minuti Tomislav Puljić postavio je konačnih 1:1.

Puljić je odigrao cijelu utakmicu za domaćina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!