Košarka

VIDEO: Zubac jedini dobio priliku u tihoj nedjelji za hrvatske košarkaše

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.12.2017.
VIDEO: Zubac jedini dobio priliku u tihoj nedjelji za hrvatske košarkaše
Foto: EPA

Nedjelja je donijela pet dvoboja u NBA ligi, a od hrvatskih košarkaša na parketu bio je samo Ivica Zubac i to sa skromnom minutažom u porazu Lakersa od Rocketsa...

Houston Rocketsi stigli su do sedme uzastopne pobjede, svladali su u gostima Los Angeles Lakerse 118:95. Domaćin je dosta griješio, imao 21 izgubljenu loptu, a rookie Lonzo Ball ponovno se mučio i završio sa samo dva poena i tri asistencije uz šut iz igre 0/4.

U drugoj četvrtini gosti su počeli stvarati prednost, dobili su je s 34:19, a sam Harden je ubacio čak 16 poena u tom razdoblju, gotovo koliko Lakersi ukupno u drugoj dionici. Početkom drugog poluvremena Lakersi su napravili seriju 21:9 i približili se na samo tri poena zaostatka, ali gosti su ponovno napravili seriju, ovaj put 9:0 i tu je dvoboj potpuno prelomljen.

S 14 ubačenih trica Rocketsi su došli do brojke od 340 što je 50 više nego Warriorsi koji su prva pratnja. James Harden ubacio je 36 poena uz devet asistencija, Eric Gordon 22 poena, Chris Paul 21 uz šest asistencija, a Clint Capela uhvatio je 13 skokova.

Kod Lakersa Kyle Kuzma bio je na 22 poena i 12 skokova, Brandon Ingram 18 poena, devet skokova i pet asistencija, a Ivica Zubac za tri minute ostao je bez učinka.

New York Knicksi nastupili su bez dvojice glavnih igrača u dosadašnjem dijelu sezone, Kristapsa Porzingisa i Tima Hardawaya, ali bez obzira na to stvorili su velike probleme Magicu koji je uz dosta muke slavio.

Imao je Orlando 17 poena razlike te se činilo da će lako do pobjede, ali Knicksi su se uspjeli vratiti i poravnati da bi nakon toga Magic serijom 10:0 napravio ključan bijeg. U toj seriji istaknuo se Nikola Vučević koji je ubacio osam poena u tom razdoblju.

"Igrali smo dobro, uspjeli smo se vratiti u utakmicu. Nismo si smjeli dopustiti takav loš ulazak u utakmicu, morali smo se nakon toga prilično namučiti za povratak, starteri trebaju odraditi bolji posao u otvaranju", rekao je Michael Beasley koji je bio među tim igračima koji su otvorili susret.

Mario Hezonja nije dobio priliku, a u drugoj pobjedu u zadnje tri utakmice Magic su predvodili Vučević s 34 poena i 12 skokova te Evan Fournier s 20 poena. Knicksima je to i drugi poraz od Orlanda ove sezone, a predvodili su ih Michael Beasley s 21 poenom, Courtney Lee s 19 poena i pet skokova te Enes Kanter s 18 poena i 16 skokova.

Minnesota je ugostila Los Angeles Clipperse i upisala pobjedu 112:106. Ovo je treći uzastopni poraz Clippersa, Minnesota je još jednom primila više od 100 poena, ali ovaj put nije utjecalo na njezinu pobjedu.

Clippersi su na polovici posljednje četvrtine vodili 92:91, no nakon toga Jimmy Butler je povezao devet poena i kreirao seriju kojom su Timberwolvesi prelomili utakmicu.

"Pogodio sam par šuteva i nije bilo razloga da ne nastavim pokušavati. Imao sam dobar osjećaj i jednostavno je to bila večer u kojoj sam trebao preuzeti odgovornost", govorio je Butler.

U 300. pobjedi Toma Thibodeaua Timberwolvese je predvodio Butler s 33 poena i osam skokova, Taj Gibson dodao je 20 poena i 11 skokova, Karl-Anthony Towns 15 poena i 12 skokova, a Jeff Teague dodao je deset asistencija.

Prvi od ozlijeđenih Clippersa koji se vraća, Danilo Gallinari, ipak je propustio i ovu utakmicu, Austin Rivers ubacio je 30 poena (7/10 za tricu) uz pet skokova i pet asistencija, Lou Williams 23 poena uz deset asistencija i pet skokova, a DeAndre Jordan 17 poena uz 12 skokova.

Golden State Warriorsi projurili su Miamijem i upisali visoku pobjedu 123:95. Sve je bilo riješeno već na ulasku u drugo poluvrijeme, odličnim otvaranjem treće dionice Golden State je pobjegao na ogromnu razliku pa su tako oni najbolji dobili odmor u posljednjoj četvrtini.

"U prvom poluvremenu smo igrali i pružali otpor, u drugom nismo", kratko je opisao što se događalo Goran Dragić.

Pobjednika su predvodili Stephen Curry s 30 poena (5/9 trica) i devet asistencija, a Kevin Durant dodao je 24 poena uz sedam asistencija. Kod Miamija Goran Dragić dodao je 20 poena dok je Kelly Olynyk dodao 14 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Iako je Gregg Popovich odmarao LaMarcusa Aldridgea, Tonyja Parkera i Manua Ginobilija, a još uvijek ne može računati na Kawhija Leonarda, Spursi su namučili Thunder. Oklahoma je ipak slavila 90:87 iako su samo Russell Westbrook i Steven Adams bili na očekivanoj razini.

Paul George šutirao je 2/17, jednoznamenkast je bio i Carmelo Anthony, ali to nije utjecalo na pobjedu domaćina.

"Obrambeno smo odigrali jako dobru utakmicu. Nije bilo puno poena, promašili smo previše toga, ali nekada i tako dođete do pobjede", istaknuo je George.

Westbrook je upisao triple-double s 22 poena, deset skokova i deset asistencija, a Steven Adams dodao je 19 poena i deset skokova. Kod poraženih Dejounte Murray ubacio je 17 poena uz 11 skokova i pet asistencija dok je Davis Bertans upisao 16 poena uz pet blokada.

NBA:
Los Angeles Lakers - Houston Rockets 95:118
New York Knicks - Orlando Magic 100:105
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 112:106
Miami Heat - Golden State Warriors 95:123
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 90:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani06.12.2017. u 13:04
    dobru je priliku Zubac dobio, mogli su i mene stavit da igram
    Bogomdani
  • narada10804.12.2017. u 22:50
    bolje Tiha Nedelja nego Crni Petak ;-)
    narada108