Košarka

VIDEO: Bender bez većeg učinka u porazu Sunsa, sjajni Beal potopio Blazerse

Branimir Korać • srijeda, 06.12.2017.
VIDEO: Bender bez većeg učinka u porazu Sunsa, sjajni Beal potopio Blazerse
Foto: EPA

Svega tri susreta bila su na rasporedu noćas u NBA ligi, Toronto Raptorsi i Oklahoma City Thunder upisali su pobjedu, a Washington je na krilima Bradleyja Beala slavio u Portlandu...

Toronto Raptorsi slavili su protiv Phoenix Sunsa 126:113 i tako stigli do četvrte pobjede u nizu. Sunse od samog poraza više brine situacija s Devinom Bookerom koji je napustio parket dvije i pol minute prije kraja zbog ozljede aduktora lijeve noge te nije poznato koliko će morati pauzirati.

Sam dvoboj protekao je u dominaciji Raptorsa koji su odlično otvorili oba poluvremena i tu su u biti riješili pitanje pobjednika. 36 ubačenih poena u prvoj četvrtini te 42 u trećoj bili su dovoljni za stvaranje razlike i u konačnici pobjedu.

Uz one koji i inače predvode Raptorse, vrlo dobro odigrao je i rookie OG Anuoby (16 poena) koji je zaradio posebne pohvale trenera Caseyja. "OG je bio sjajan večeras. Nije forsirao nego je samo iskoristio ono što mu se ponudilo", smatra Casey.

Kod Raptorsa po 20 poena upisali su Kyle Lowry (deset asistencija, šest skokova) i DeMar DeRozan (osam asistencija, sedam skokova). Kod poraženih Booker je ubacio 19 poena (4/15 šut, osam asistencija, pet skokova), Alex Len dodao je 14 poena i sedam skokova, a Greg Monroe 11 poena i deset skokova. Dragan Bender za 13 minuta ostao je bez poena uz jednu promašenu tricu.

Thunder se polako diže i stigao je do treće pobjede u nizu. Russell Westbrook potpuno je preuzeo stvari u svoje ruke i na njegovim leđima Oklahoma kreće u hvatanje priključka s onima ispred nje.

Protiv Jazzera bila je u teškoj situaciji, nije igrala dobro u prve tri četvrtine, imala visok zaostatak, ali zadnju dionicu dobila je s glatkih 32:14, napravila preokret i upisala pobjedu.

"Bilo je jako teško. Andre Roberson i Paul George među najboljim su obrambenim igračima lige, a Russell Westbrook je podignuo igru u obrani u završnici i bili smo u problemima", objasnio je pad u završnici Quin Snyder.

Westbrook je utakmicu završio s 34 poena, 13 skokova i 14 asistencija, Paul George dodao je 21 poen, a Steven Adams 20 poena uz devet skokova. Kod Jazzera Donovan Mitchell ubacio je 31 poen uz pet osvojenih lopti dok je Joe Ingles dodao 16 poena.

Washington Wizardsi ekspresno su se vratili nakon teškog poraza od 47 razlike protiv Jazzera. Gostovali su u Portlandu i predvođeni fantastičnim Bradleyjem Bealom slavili su 106:92.

Beal je odigrao utakmicu karijere, bio je nezaustavljiv i obrana Portlanda s njim je imala pune ruke posla. Blazersi su na odličan način odradili gostujuću turneju, međutim nakon povratka kući traže pobjedu i u seriji su od tri poraza.

"Ono što je najbolje u ovoj ligi je da nakon ružnog poraza imaš priliku već sutradan vratiti se na pravi put", kaže Marcin Gortat i Wizardsi su upravo to i napravili.

Beal je za to najzaslužniji s 51 poenom (5/12 trica), Kelly Oubre dodao je 14 poena i pet osvojenih lopti, a Otto Porter uhvatio je deset skokova. Kod Blazersa Damian Lillard bio je na 30 poena, devet asistencija i osam skokova, a Al-Farouq Aminu dodao je 17 poena (5/8 trica) i šest skokova.

NBA:
Toronto Raptors - Phoenix Suns 126:113
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 100:94
Portland Trail Blazers - Washington Wizards 92:106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani06.12.2017. u 10:19
    Bender bez učinka, to je ka vijest??
    Bogomdani