Košarka

VIDEO: Bogdanović nastavlja s odličnim nastupima, Pacersi upisali novu pobjedu

Branimir Korać • četvrtak, 07.12.2017.
VIDEO: Bogdanović nastavlja s odličnim nastupima, Pacersi upisali novu pobjedu
Foto: EPA

Bojan Bogdanović drži konstantu i nastavlja s odličnim igrama ove sezone, a noćas je pomogao Pacersima na putu do pobjede protiv Bullsa...

Indiana Pacersi su uz još jednu dobru utakmicu Bojana Bogdanovića svladali Chicago Bullse. Tijesnih 98:96 za Pacerse izboreno je u samoj završnici utakmice kada su domaćini stigli i do prvog vodstva. Chicago je od samog početka utakmice imao prednost vodio je i s plus 16, ali nije izdržao.

30 sekundi prije kraja tricom Oladipa Pacersi su prvi put na susretu stigli do vodstva nakon čega Dunn nije realizirao napad. Gosti su napravili brzi prekršaj na Oladipu, on ubacuje 12 sekundi prije kraja samo jedno bacanje da bi nakon toga Markkanen promašio tricu za pobjedu.

"Izašao sam na parket i pružio sve od sebe na obje strane parketa kako bi došli do pobjede. Prvenstveno moramo naučiti ne stavljati se u takve probleme, ali na kraju dana ovo je za nas velika pobjeda iz koje možemo neke stvari naučiti", smatra Oladipo.

U prvom poluvremenu Indiana je ubacila samo 39 poena što joj je najmanje ove sezone, a na kraju Oladipo je imao 27 poena i osam skokova, a Bogdanović je za 38 minuta upisao 17 poena (3/7 za dva, 3/6 za tri) uz dva skoka i tri asistencije. Kod poraženih Kris Dunn ubacio je 18 poena uz šest skokova i šest asistencija, a Robin Lopez dodao je 16 poena i pet skokova.

Lagan posao nisu imali Cleveland Cavaliersi koji su tek u završnici okrenuli dvoboj protiv Sacramento Kingsa. Kingsi su odlično otvorili utakmicu, uglavnom vodili najvećim dijelom susreta, ali Cavsi su ipak stigli do 13. uzastopne pobjede.

15 sekundi prije kraja susreta LeBron James ubacio je tricu preko JaKarra Sampsona, odveo Cavse na 100:95 i riješio pitanje pobjednika.

"LeBron je nevjerojatan, stalno traži loptu i ne bježi od odgovornosti. Igrao sam s brojnim vrhunskim igračima, Derrickom Roseom u naponu snage, mlađim Allenom Iversonom, ali LeBron sve podiže na višu razinu. Drago mi je da sam dio njegove momčadi", hvalio je LeBrona Kyle Korver.

Cavsi i dalje igraju bez ozlijeđenih Tristana Thompsona i Isaiaha Thomasa koji su blizu povratku, a James je ovdje ubacio 32 poena (5/8 trica) uz 11 skokova i devet asistencija, a Kevin Love dodao je 18 poena i 13 skokova. Ante Žižić navijao je s klupe. Kod Kingsa Zach Randolph bio je na 18 poena, deset skokova i šest asistencija, Buddy Hield dodao je 17 poena, Frank Mason odigrao je svoju utakmicu sezone s 15 poena, a JaKarr Sampson uhvatio je 16 skokova.

Timberwolvesi su i drugi put ove sezone svladali Los Angeles Clipperse, ovaj put u Los Angelesu sa 113:107. Clippersima je to četvrti poraz u nizu i nalaze se na omjeru 8-15, no unatoč tako lošem omjeru, drže drugu poziciju u svojoj diviziji.

U ovom susretu vodili su s 19 poena razlike da bi se domaćin uspio u zadnjoj dionici vratiti na smo četiri poena zaostatka. Međutim to mu je bio krajnji doseg, nije uspio u potpunosti zaprijetiti i zakomplicirati utakmicu.

"Nismo željeli baš tako lako izgubiti tu prednost koju smo imali, no znali smo da moramo što prije prekinuti tu njihovu seriju. Tu smo napravili odličan posao i zasluženo stigli do pobjede", istaknuo je Karl-Anthony Towns.

Towns je upisao 21 poen uz 12 skokova, po 19 poena dodali su Jeff Teague (sedam asistencija) i Jimmy Butler (osam skokova, osam asistencija) dok je Taj Gibson dodao 16 poena i 14 skokova. Kod poraženih po 23 poena ubacili su Austin Rivers i Lou Williams (osam asistencija) dok je DeAndre Jordan dodao 18 poena uz 21 skok.

Knicksima se vratio Kristaps Porzingis i pomogao im na putu do pobjede protiv Memphis Grizzliesa. Porzingis je imao problema i nije ga služio šut, Tim Hardaway je još uvijek van parketa, ali zato je odgovornost preuzeo Courtney Lee i odveo svoju momčad do pobjede.

Ulazak u utakmicu nije bio dobar za New York, ali kako je vrijeme prolazilo, Knicksi su izgledali sve bolje i na kraju su stigli do zaslužene pobjede te produbili krizu Memphisa.

"Znali smo da će drugo poluvrijeme ponuditi drugačiju priču, već krajem prvog dijela obranu smo promijenili i to je počelo davati rezultat. U drugom dijelu bili smo koncentriraniji i bolji i zasluženo slavili", tvrdi Porzingis.

Lee je bio prvo ime susreta s 24 poena, Porzingis je dodao 18 poena i pet skokova, Enes Kanter 12 poena i 12 skokova, a Jarrett Jack deset poena, deset asistencija i šest skokova. Kod poraženih Marc Gasol upisao je 17 poena i osam skokova, a Tyreke Evans 15 poena.

Briljantnu utakmicu odigrao je DeMarcus Cousins koji je nosio Pelicanse do pobjede protiv Nuggetsa. Cousins je bio nezaustavljiv, ubacio je 40 poena i uhvatio 22 skoka, a da je ubacio i tih sedam promašenih slobodnih bacanja, opasno bi se približio brojci od 50 poena. 27 poena i sedam asistencija dodao je Jrue Holiday dok je Gary Harris na drugoj strani imao 24 poena, Emmanuel Mudiay 17 poena, a Mason Plumlee deset poena i 11 skokova.

Očekivanu pobjedu upisao je Boston koji je na svom parketu nadigrao Dallas Maverickse s 97:90. Još jednom su Celticsi imali dovoljno snage i kvalitete te u završnici susreta napravili preokret te stigli do pobjede. Kyrie Irving ubilježio je 23 poena uz pet asistencija, a po 17 poena dodali su Al Horford (osam skokova, osam asistencija) i Jayson Tatum (deset skokova) dok je Daniel Theis imao 11 skokova. Kod Dallasa Harrison Barnes bio je na 19 poena i sedam skokova, a Dirk Nowitzki dodao je 16 poena i šest skokova.

Hornetsi nisu iskoristili brojne probleme Warriorsa s izostancima i upisali su poraz. Nije bilo Stephena Curryja i Draymonda Greena, ali unatoč tome aktualni prvaci na kraju su slavili. Triple-double upisao je Kevin Durant s 35 poena, 11 skokova i deset asistencija, a Klay Thompson dodao je 22 poena. Kod Hornetsa Kemba Walker bio je na 24 poena, šest skokova i pet asistencija, a Nicolas Batum na 15 poena i pet skokova.

Mario Hezonja potpuno je ispao iz rotacije Orlanda i jedini nije upisao minutažu u pobjedi Orlanda u produžetku protiv Atlante. Tricom Augustina u završnici Orlando je izborio produžetak gdje je bio bolji. Evan Fournier upisao je 27 poena, ali i zaradio ozljedu u produžetku, Aaron Gordon dodao je 24 poena i 15 skokova, a Nikola Vučević 22 poena i 16 skokova. Kod poraženih Dennis Schroder ubacio je 26 poena uz pet skokova i sedam asistencija.

NBA:
Indiana Pacers - Chicago Bulls 98:96
Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings 101:95
Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 107:113
New York Knicks - Memphis Grizzlies 99:88
New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 123:114
Boston Celtics - Dallas Mavericks 97:90
San Antonio Spurs - Miami Heat 117:105
Charlotte Hornets - Golden State Warriors 87:101
Orlando Magic - Atlanta Hawks 110:106 produžetak
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 104:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!