Nogomet

VIDEO: Škarice Ivanovića za prvo mjesto Zenita, Athletic Bilbao prošao pobjedom u Ukrajini

Branimir Korać • četvrtak, 07.12.2017.
VIDEO: Škarice Ivanovića za prvo mjesto Zenita, Athletic Bilbao prošao pobjedom u Ukrajini
Foto: EPA

Susretima posljednjeg kola skupina J, K i L poznato je i novih šest sudionika nokaut faze. Athletic Bilbao jedini je u posljednjem kolu izborio prolaz, ostali putnici znali su se od ranije...

Skupina J

Athletic Bilbao trebao je barem bod s gostovanja u Lvivu kako bi osigurao prolaz u nokaut fazu. Domaća Zorja tražila je pobjedu s kojom bi preskočila Baske, ali na kraju je upisala poraz.

Gosti su imali zrelije prilike i na kraju su zasluženo slavili. Prvo je u 66. minuti Raul Garcia dobro pucao glavom, no greda je spasila domaćina, ali četiri minute kasnije gosti ipak dolaze do vodstva. Susaeta je nabacio, a najviši u skoku bio je Aritz Aduriz koji glavom pogađa za vodstvo. Točku na i stavio je Garcia nakon novog ubacivanja Susaete iz prekida, ovaj put obrana domaćina potpuno ga je zaboravila, primio je loptu i iz blizine pogodio za konačnih 2:0.

U drugom susretu skupine imperativa nije bilo, Hertha i Östersunds igrali su tek za prestiž. Nijemci su već ranije eliminirali iz borbe za prolaz, a Šveđani su već osigurali mjesto u nokaut fazi.

Ovdje je Hertha dominirala, ali nije stigla do pobjede. Gosti su poveli golom Sotirisa Papagiannopoulosa nakon šetnje u 16 metara domaćina, a Hertha je poravnala preko Petera Pekarika. U završnici susreta Šveđani su mogli čak i do pobjede, ali Brwa Nouri loše je izveo kazneni udarac koji je obranio Jonathan Klinsmann.

Skupina K

Nikakve dvojbe nije bilo u skupini K, tu su Lazio i Nice već ranije osigurali prolaz dalje. Lazio je bio siguran na prvom mjestu, Nice na drugom.

Talijani su gostovali kod Waregema i izgubili 3:2, a napokon je minutažu dobio Ivan Vargić koji je odradio cijelu utakmicu. Vargiću je ovo tek drugi nastup ove sezone nakon što je branio i u susretu protiv Vitessea.

Ovdje je primio tri gola, kod drugog je možda mogao bolje reagirati dok posebno kod trećeg nije imao nikakve šanse. Strijelci za domaćina bili su Nill De Pauw, Michael Heylen i Aaron Iseka Leya. Goste su iz zaostatka 2:0 vratili Felipe Caicedo i Lucas Leiva.

U drugom susretu Vitesse je svladao Nicu s tijesnih 1:0. Pobjedu domaćinu donio je Luc Castaignos u 85. minuti.

Skupina L

Zenit i Real Sociedad u međusobnom dvoboju odlučivali su o prvom mjestu u skupini L, a Zenit je slavljem 3:1 u San Sebastianu završio na vrhu dok Baski ostaju na drugom mjestu.

U zanimljivom dvoboju u San Sebastianu domaćin je promašivao, a gosti zabijali i na kraju slavili.

U 35. minuti poveli su golom Erohina da bi Willian Jose u 58. poravnao na 1:1.

Ipak Zenit u nastavku s nova dva pogotka dolazi do pobjede, prvo je zabio Branislav Ivanović lijepim škaricama, a onda i Leandro Paredes lijepim prodorom.

Vardar je stigao do prvog boda domaćim remijem protiv Rosenborga 1:1. Ytalo ga je doveo u vodstvo u devetoj minuti da bi Nicklas Bendtner iz penala u sudačkoj nadoknadi prvog dijela postavio konačnih 1:1.

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Zorja0:2Athletic Bilbao
Hertha Berlin1:1Östersunds
1Östersunds 68:4+411
2Athletic Bilbao 68:5+311
3Zorja 63:9-66
4Hertha Berlin 66:7-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!