Košarka

VIDEO: Šarićev double-double u porazu kod Pelicansa, Bogdanovićev skromniji nastup u pobjedi Pacersa

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.12.2017.
VIDEO: Šarićev double-double u porazu kod Pelicansa, Bogdanovićev skromniji nastup u pobjedi Pacersa
Foto: EPA

Dario Šarić i Bojan Bogdanović noćas nisu šuterski briljirali, no Bogdanovićevi Pacersi unatoč njegovom skromnijem nastupu upisali su pobjedu. Dario Šarić ostvario je double-double učinak u porazu Sixersa kod Pelicansa...

Philadelphia 76ersi poraženi su u gostima u New Orleansu što i nije takvo iznenađenje posebno zbog činjenice da nisu imali na raspolaganju Joela Embiida i Roberta Covingtona. Odlično su se držali do same završnice, no u posljednjoj dionici primili su 44 poena i Pelicansi su napravili preokret.

Čovjek odluke bio je Jrue Holiday koji je u zadnjoj četvrtini ubacio pet trica i igrao ključnu ulogu u preokretu te donio pobjedu svojoj momčadi.

"Uvijek je teško privesti utakmicu kraju kada igraš u gostima, a posebno je teško kada su na drugom stranu parketa Anthony Davis, DeMarcus Cousins i Jrue Holiday", rekao je Brett Brown.

Holiday je bio prvo ime susreta s 34 poena (5/8 trica) i pet asistencija, Davis je dodao 29 poena, osam skokova i pet blokada, Cousins 23 poena i devet skokova, a Rajon Rondo 13 poena, 18 asistencija i pet osvojenih lopti.

Kod Sixersa JJ Redick ubacio je 28 poena, Ben Simmons 27 poena uz deset asistencija i pet skokova, a Dario Šarić za 27 minuta ubacio je 13 poena (2/10 za dva, 3/6 za tri) uz 11 skokova i četiri asistencije.

Indiana Pacersi tek u produžetku stigli su do pobjede protiv Denver Nuggetsa. Gosti oslabljeni neigranjem Nikole Jokića i Paula Millsapa imali su šuterski fantastičan ulazak u utakmicu, vodili najvećim dijelom susreta, ali Pacersi su ipak uspjeli izvući produžetak zahvaljujući Victoru Oladipu.

Oladipo je odigrao utakmicu karijere, vratio je Pacerse iz zaostatka u završnici susreta, a u istom ritmu nastavio je i u produžetku gdje je predvodio svoju momčad. Bojan Bogdanović nije imao svoj dan, kako napadački, tako i obrambeno gdje je imao dosta problema.

"Indiana je jako dobra momčad. Imali smo priliku završiti posao u regularnom dijelu, ali oni su se vratili serijom 8:0. Oladipo je izvrstan igrač, no ponosan sam na svoju momčaD, na način kako smo se borili i pružili si priliku za veliku pobjedu u gostima", rekao je Mike Malone.

Oladipo je ubacio čak 47 poena (trica 6/12) uz sedam skokova i šest skokova, a Myles Turner dodao je 24 poena i osam skokova. Bogdanović je za 35 minuta ubacio sedam poena (2/4 za dva, 0/4 za tri) uz tri skoka i dvije asistencije. Kod poraženih Trey Lyles je ubacio 25 poena uz pet skokova, po 21 poen ubacili su Will Barton (šest skokova, devet asistencija) i Gary Harris (pet skokova) dok je 11 skokova uhvatio Kenneth Faried.

Detroit Pistonsi su među rijetkim momčadima koji su svladali Boston Celticse ove sezone, a osveta je stigla sinoć kada su Celticsi slavili u Detroitu. Odnijeli su pobjedu 91:81.

Obrana Bostona odlično je funkcionirala, Andre Drummond u reketu nije dominirao, a Reggie Jackson potpuno je zaustavljen i susret je završio sa šutom 0/9 i samo tri asistencije. Ključni igrači domaćina tako su potpuno limitirani i Boston je imao lakši posao.

"Izgubili smo samopouzdanje i moramo ga vratiti. Ovo nam je šesti poraz u nizu i moramo pronaći način kako okrenuti ovu situaciju u našu koristi. Trenutno smo loši", kaže Stan Van Gundy.

U pobjedničkom sastavu Al Horford ubacio je 18 poena uz devet skokova i šest asistencija, Kyrie Irving dodao je 16 poena, a Aron Baynes 13 skokova. Kod Pistonsa Tobias Harris ubacio je 19 poena uz osam skokova, a Anthony Tolliver 15 poena. Andre Drummond uhvatio je 15 skokova.

Dwane Casey u 500. utakmici na klupi Raptorsa stigao je do pobjede u gostima kod Sacramento Kingsa 102:87. Rutinski odrađen posao Toronta koji nije imao problema s jednom od najlošijih momčadi lige.

U prvom poluvremenu imali su Raptorsi i 15 poena prednosti da bi se domaćin uspio vratiti, ali DeMar DeRozan u trećoj dionici vratio je Toronto na pravi put.

DeRozan je na kraju ubacio 25 poena uz devet asistencija, Serge Ibaka 20 poena, a Kyle Lowry 15 poena uz 12 skokova i šest asistencija. Kod poraženih Zach Randolph ubacio je 19 poena uz 11 skokova, a Buddy Hield 17 poena.

Dallas je u posljednje vrijeme podignuo formu, zaigrao bolje, ali nije uspio doći do pobjede u Minneapolisu. Timberwolvesi su bili bolji s 97:92, a do pobjede nisu došli jednostavno.

Dvije minute prije kraja Dallas je vodio 90:89, imao je i minimalan zaostatak 30 sekundi prije kraja, ali domaćin je ipak uspio upisati pobjedu.

Karl-Anthony Towns predvodio ga je s 28 poena i 12 skokova, a Jimmy Butler dodao je 22 poena, osam skokova i pet asistencija. Kod poraženih Harrison Barnes ubacio je 19 poena, a po 16 su dodali Maximilian Kleber (pet skokova) i JJ Barea.

Atlanta Hawksi nastavljaju bilježiti poraze, a novi je stigao u New Yorku gdje su Knicksi bili bolji sa 111:107. Domaćin je do pobjede stigao na krilima Kristapsa Porzingisa koji je ubacio 30 poena uz osam skokova, a Doug McDermott dodao je 23 poena. Kod poraženih Dennis Schroder ubacio je 23 poena, a Ersan Ilyasova 20 (5/6 trica).

NBA:
New Orleans Pelicans - Philadelphia 76ers 131:124
Indiana Pacers - Denver Nuggets 126:116 produžetak
Detroit Pistons - Boston Celtics 81:91
Sacramento Kings - Toronto Raptors 87:102
Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 97:92
New York Knicks - Atlanta Hawks 111:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!