Košarka

VIDEO: Hornetsi u gostima svladali Thunder, Bullsi iznenadili Celticse

Branimir Korać • utorak, 12.12.2017.
VIDEO: Hornetsi u gostima svladali Thunder, Bullsi iznenadili Celticse
Foto: EPA

Šest noćašnjih dvoboja u NBA ligi nije donijelo neku dramu u završnici, a neočekivani rasplet dogodio se u Chicagu gdje su Bullsi pregazili Celticse...

Charlotte Hornetsi stigli su do vrijedne gostujuće pobjede kod Oklahoma City Thundera koji je imao previše oscilacija tijekom susreta, rano ušao u visok zaostatak i onda se iz njega čupao. Kada se iščupao, ponovno je potonuo te na kraju i izgubio.

Gosti su šutirali 53 posto iz igre, pogodili 13 od 25 trica i posebno dobro odradili treću dionicu koju su dobili s 40:22 i prelomili dvoboj. Thunderu se nakon dvije propuštene utakmice vratio Paul George, ali to nije pomoglo domaćinu koji je upisao poraz.

"Kada vam ne ide, možete se predati ili se pogledati u ogledalo i reći da se možete izvući. To smo i napravili, znamo da zajedničkim snagama možemo puno toga dobroga napraviti", istaknuo je nakon susreta Dwight Howard.

Hornetsi su nastupili bez Nicolasa Batuma koji ima problema s laktom, a predvodili su ih Dwight Howard s 23 poena i sedam skokova te Kemba Walker s 19 poena i devet asistencija. Kod Thundera nije bilo Andrea Robersona, Russell Westbrook ubacio je 30 poena uz sedam asistencija, Paul George 20 poena uz pet skokova, a Steven Adams 11 poena uz deset skokova.

Veliko iznenađenje priredili su Chicago Bullsi koji su pregazili Boston Celticse sa 108:85. Momčad s vrha NBA lige teško je stradala u gostima kod momčadi s dna iako su Bullsi igrali oslabljeni. Niti Celticsi nisu bili u punom sastavu, nedostajao je Kyrie Irving, ali i bez njega ovdje su morali do pobjede.

U drugoj četvrtini Bullsi su otišli na 18 razlike i do kraja susreta više nisu imali nikakvih problema. Celticsi nisu mogli smanjiti zaostatak te su na kraju vrlo visoko poraženi.

"Moramo se zahvaliti Fredu, on je taj koji je najzaslužniji za ovo. On je taj koji poziva akcije i postavlja nas na parket tražeći nam najbolje pozicije", hvalio je Nikola Mirotić trenera Freda Hoiberga.

Chicago je slavio iako nije mogao računati na Laurija Markkanena zbog bolova u leđima, a sjajno ga je zamijenio Mirotić koji je ubacio 24 poena uz osam skokova dok ga je pratio njegov "prijatelj" Bobby Portis s 23 poena. Kod poraženih Al Horford bio je na 15 poena i pet asistencija, po 13 poena dodali su Marcus Smart, Jaylen Brown (osam skokova) i Terry Rozier (pet asistencija) dok je Jayson Tatum uhvatio deset skokova.

Memphis je nedavno promijenio trenera, ali to mu nije donijelo neke posebne pomake. Više mu nedostaje Mike Conley nego što je problem u treneru i to se vidi iz utakmice u utakmicu. Novi poraz upisao je na svom parketu protiv Miami Heata s visokih 107:82.

Heat je odigrao odlično drugo poluvrijeme u kojem se odvojio i do kraja susreta napravio visoku razliku za u konačnici vrlo visoku pobjedu.

"U prošlosti smo najveće probleme imali u trećoj četvrtini, ali sada u tom razdoblju igramo puno bolje. Dok god ovako ulazimo u drugo poluvrijeme, imat ćemo velike šanse za pobjedu", smatra Goran Dragić.

Problem nije predstavljala niti šesta utakmica u nizu pauze za Hassana Whitesidea, Dragić je ubacio 19 poena uz po pet skokova i asistencija, a Josh Richardson dodao je 17 poena. Kod poraženih Marc Gasol upisao je 19 poena uz šest skokova, Andrew Harrison 16 poena, a Tyreke Evans u svojoj 500. utakmici ubacio je 11 poena.

I bez Blakea Griffina, Patricka Beverlyja i Danila Gallinarija Los Angeles Clippersi upisali su pobjedu protiv Toronto Raptorsa. Slavljem 96:91 prekinuli su niz od šest uzastopnih pobjeda Toronta.

Prevagu su donijeli igrači s klupe koji su ubacili čak 50 poena dok su Torontovi dodali samo 17. Raptorsi su u završnici uspjeli smanjiti na 93:91, ali domaćin je s linije slobodnih bacanja zaključio priču.

"Zaustavili smo napadački vrlo dobru momčad ostavivši je ispod 100 poena i to je sjajna stvar. Ovo je velika pobjeda za nas, nastavili smo se boriti i zasluženo smo slavili", kaže Austin Rivers.

Po 17 poena kod Clippersa ubacili su Montrezl Harrell i Lou Williams (pet skokova, pet asistencija), DeAndre Jordan dodao je 14 poena i 17 skokova, a na povratku poslije ozljede Miloš Teodosić ubacio je 12 poena i uhvatio šest skokova. Kod poraženih Jonas Valančiunas ubacio je 23 poena uz 15 skokova, a po 17 poena ubacili su Serge Ibaka (šest skokova) i DeMar DeRozan (pet skokova, osam asistencija).

Golden State Warriorsi bez većih problema svladali su Portland Trail Blazerse sa 111:104. Warriorsi i bez Stephena Curryja pobjeđuju, a Blazersi su ušli u crnu rupu i već neko vrijeme ne igraju dobro. Poklopilo se to s ozljedom Jusufa Nurkića te još traže rješenje tko će uzet njegove minute, pokušava se s Meyersom Leonardom koji samo pokazuje kako nije sposoban za to te se sve više nameće rookie Zach Collins.

Warriorsi su u završnici dopustili Blazersima da smanje zaostatak, ali pobjedu nisu doveli pod znak pitanja te su na kraju zasluženo slavili.

Kevin Durant ubacio je 28 poena uz devet skokova i pet asistencija, a Klay Thompson dodao je 24 poena. Kod Portlanda Damian Lillard ubacio je 39 poena, a CJ McCollum 21.

New Orleans Pelicansi gostovali su kod Houston Rocketsa, nije nastupio Anthony Davis, a Pelicansi su poraženi 130:123. Nije to bio susret u kojem su se igrale čvrste obrane, i jedni i drugi bili su prvenstveno napadački raspoloženi.

Rocketsi su na kraju bili bolji i s četvoricom igrača na 20+ poena upisali su novu pobjedu, a Pelicansi se nalaze na 50-postotnom omjeru.

Neuobičajeno najefikasniji kod Rocketsa bio je Clint Capela s 28 poena (13/14), osam skokova i pet blokada, Eric Gordon dodao je 27 poena (5/6 trica), James Harden 26 poena, 17 asistencija i pet osvojenih lopti, a Chris Paul 20 poena uz devet skokova i šest asistencija.

Kod Pelicansa Jrue Holiday ubacio je 37 poena uz šest asistencija, E'Twaun Moore dodao je 26 poena (6/8 trica), DeMarcus Cousins 24 poena uz 14 skokova i osam asistencija, a Rajon Rondo 13 poena uz 12 skokova i 12 asistencija.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Charlotte Hornets 103:116
Chicago Bulls - Boston Celtics 108:85
Memphis Grizzlies - Miami Heat 82:107
Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 96:91
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 111:104
Houston Rockets - New Orleans Pelicans 130:123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!