Rukomet

Vrlo dobar nastup Ivića i Štrleka u glatkoj pobjedi Kielcea

Mihaela Bradovski • subota, 16.12.2017.
Vrlo dobar nastup Ivića i Štrleka u glatkoj pobjedi Kielcea
Foto: EPA

Kielce i Wisla upisali su uvjerljive pobjede u poljskom prvenstvu i to i jedni i drugi u gostima. Od hrvatskih igrača posebno su se istaknuli Filip Ivić i Manuel Štrlek...

Wisla je u 16. kolu poljskog prvenstva gostovala kod Gdynije i upisala pobjedu 34:22. Ovom pobjedom samo je nastavila pozitivnu seriju u prvenstvu, za razliku od Lige prvaka gdje ove sezone nije igrala dobro.

U ovom susretu imala je jednostavan zadatak, Gdynia je jedna od najskromnijih momčadi lige, ima samo dvije pobjede i bila je lagan zalogaj za Wislu.

Uz Adama Morawskog koji je skupio 14 obrana, istaknuli su se i Valentin Ghionea s devet golova te Maciej Gebala s pet. Šime Ivić zabio je tri gola, a Lovro Mihić jedan.

Problema nije bilo niti za Kielce koje je imalo težeg protivnika, ali svejedno visoko slavilo. Završilo je 37:24 u gostima kod Kwidzyna kojem je ovo tek šesti ovosezonski poraz, a uz to ima i deset pobjeda.

Kielce tako ostaje stopostotno, u 18 nastupa upisalo je isto toliko pobjeda i zasluženo je na vrhu ljestvice.

U ovom susretu Filip Ivić bio je vrlo dobar s 11 obrana, a Manuel Štrlek i Alex Dujšebaev s po šest golova bili su najefikasniji. Julen Aguinagalde dodao je pet golova, a Marko Mamić tri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!