Košarka

VIDEO: Carmelo se vratio na mjesto zločina i izgubio, 60. triple-double neslomljivog LeBrona

Dario Dodić • nedjelja, 17.12.2017.
VIDEO: Carmelo se vratio na mjesto zločina i izgubio, 60. triple-double neslomljivog LeBrona
Foto: EPA

Carmelo Anthony se sa svojim novim klubom Oklahoma City Thunderom po prvi put pojavio na parketu Madison Square Gardena i izgubio od svoje bivše momčadi, New York Knicksa. LeBron James poručuje da se osjeća fenomenalno, Rocketsi su podebljali veliki niz pobjeda na krilima Hardena i Paula...

S načetim Kembom Walkerom i protiv jako dobre obrane Portland Trail Blazersa Charlotte Hornetsi nisu mogli do pobjede. Još jednom su u napetoj završnici izgubili, deseti je to poraz Hornetsa u posljednjih 12 utakmica, peti uzastopni na domaćem parketu. Slavili su Trail Blazersi 93:91 za treću uzastopnu pobjedu na gostujućoj turneji.

Imali su Hornetsi tri prigode doći do pobjede ili barem izjednačenja, ali sva je tri puta neprecizan bio Walker, koji je igrao s bandažiranim lijevim ručnim zglobom.

C.J. McCollum je predvodio Blazerse s 25 koševa, Damian Lillard je dodao 18 poena, sedam skokova i 11 asistencija. Odličnu je defenzivnu rolu na Dwightu Howardu odradio Jusuf Nurkić, čemu je pridodao 14 poena.

Nicolas Batum je bio prvo ime kod domaćina, ubacio je 23 koša. Jeremy Lamb je dodao 15 poena, Walker 14 uz šut iz igre 7/26.

Izranjavani i oslabljeni Utah Jazzeri nisu imali prevelikih šansi protiv Cavaliersa u Clevelandu, predvođenih raspoloženim LeBronom Jamesom. King James je došao do 60. triple-double učinka karijere, Cavsi su slavili 109:100 za 22. pobjedu sezone.

"Osjećam se dobro. Mislim, ovo mi je 15. godina, ali ovo mi je jedna od najboljih godina koje sam imao gledajući kako se osjećam i želim tako i nastaviti. Želim pomoći idućoj generaciji, da više ne vrijedi rečenica 'Sve kreće nizbrdo kad napuniš 31 ili u 12. godini u ligi', što god pričali", poručio je LeBron.

29 poena, 11 skokova i deset asistencija ugradio je LeBron u pobjedu Cavsa, Kevin Love dodao je 15 koševa, Kyle Korver 12. Jedino Ante Žižić nije ulazio u igru kod Cavsa.

Donovan Mitchell je bio najbolji kod Jazzera, ubacio je 26 poena. Sefolosha i O'Neale su s klupe dodali po 12 poena.

Sve su oči bile uprte u New York, Carmelo Anthony vratio se na mjesto zločina. Lijepo su ga dočekali Knicksi iako je došao u dresu Thundera, navijači su mu zapljeskali uoči početka utakmice, klub pustio video u njegovu čast... Činilo se da će Carmelo oteti i utakmicu, krenuo je sjajno, odigrao odlično prvo poluvrijeme, a onda stao, Knicksi su sa 111:96 svladali Oklahoma City Thunder.

"Pomiješani su mi osjećaji, vratio sam se ovdje svjestan cilja koji sam imao, onoga što sam želio postići, a nisam uspio", rekao je Anthony.

Carmelo je u prvom poluvremenu ubacio 12 poena, ali u drugom je posve stao, promašio je svih pet šuteva.

Knicksi su prvi put ove sezone dobili utakmicu u kojoj su bili bez Kristapsa Porzingisa. Povukao je Michael Beasley, s 30 je koševa predvodio Knickse do pobjede. 20 je poena dodao Courtney Lee.

Russell Westbrook je s 25 poena, sedam skokova i sedam asistencija predvodio Thundere, Paul George je dodao 18 koševa i devet skokova.

Houston Rocketsi su na krilima Jamesa Hardena i Chrisa Paula došli do 13. uzastopne pobjede, iako je malo nedostajalo da Harden preskoči ogled s Milwaukee Bucksima u Houstonu zbog ozljede koljena. Iako rezultat 115:111 daje naslutiti neizvjesnu završnicu, nije bilo tako, Rocketsi su lagano priveli utakmicu kraju.

Harden je unatoč bolovima predvodio Rocketse s 31 košem, šest skokova i pet asistencija. Paul je dodao 25 ubačaja, pet skokova i šest asistencija. Važan je doprinos imao dvojac s klupe, Nene Hilario - Eric Gordon, postigli su po 16 koševa.

Giannis Antetokounmpo je, očekivano, bio prvo ime Bucksa, ubacio je 28 koševa i dodao devet skokova. Khris Middleton ubacio je 23 poena, Malcolm Brogdon je dodao 20.

NBA, rezultati:
Charlotte - Portland 91:93
Cleveland - Utah 109:100
New York - Oklahoma City 111:96
Houston - Milwaukee 115:111
Miami - L.A. Clippers 90:85
Minnesota - Phoenix 106:108
San Antonio - Dallas 98:96
Memphis - Boston 93:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!