Košarka

VIDEO: Šarić dvoznamenkast u novom porazu Sixersa, Cavsi zaustavljeni u Wisconsinu

Branimir Korać • srijeda, 20.12.2017.
VIDEO: Šarić dvoznamenkast u novom porazu Sixersa, Cavsi zaustavljeni u Wisconsinu
Foto: EPA

Samo tri susreta bila su na rasporedu noćas u NBA ligi, a od hrvatskih igrača na parketu bio je tek Dario Šarić koji šuterski nije briljirao protiv Kingsa...

Philadelphia je podbacila na svom parketu protiv Sacramento Kingsa i upisala poraz 101:95. Još jednom igrala je bez Joela Embiida, a najveće probleme Sixersima stvarao je veteran Zach Randolph koji je tijekom cijelog susreta odrađivao odličan posao.

Dario Šarić kod domaćina igrao je 31 minutu i za to vrijeme ubacio 11 poena (2/5 za dva, 1/5 za tri) uz devet skokova i tri asistencije, Šarić je večer ranije briljirao u gostima protiv Chicago Bullsa, međutim nije uspio takav nastup ponoviti i protiv Kingsa.

Osim Randolpha, bitnu ulogu odradio je još jedan veteran Vince Carter. "Trener mi vjeruje i traži od mene konstantu, da pomognem svojim suigračima. Tijekom karijere prošao sam puno toga i uživam na parketu", istaknuo je Carter.

Randolph je ubacio 27 poena uz pet skokova, a Buddy Hield dodao je 24 poena i pet skokova. Kod poraženih Robert Covington ubacio je 17 poena, Jared Bayless 15 poena, a Ben Simmons 13 poena uz 12 skokova i devet asistencija.

Milwaukee Bucksi zaustavili su Cleveland Cavalierse i svladali ih sa 119:116. Još jednom su Bucksi u posljednjoj četvrtini ispustili veliku prednost, ali ovaj put uspjeli su na kraju izvući pobjedu.

Na početku zadnje dionice vodili su sa 103:83 da bi nakon toga Cavsi napravili seriju čak 24:2, nakratko poveli, ali Bucksi su uzvratili novom serijom i vratili prednost na svoju stranu. U zadnjoj minuti poveli su 118:113 i ipak mirno dovršili posao.

"Ovo je veliki korak naprijed za našu momčad, pokazuje zrelost. U nekim drugim situacijama, jednostavno bi izgubili ovaj susret", smatra Giannis Antetokounmpo.

Antetokounmpo je ubacio 27 poena uz 14 skokova i osam asistencija, Eric Bledsoe dodao je 26 poena i pet skokova, a Khris Middleton 18 poena uz deset asistencija. Kod Cavsa Ante Žižić nije dobio priliku, LeBron James ubacio je 39 poena uz sedam asistencija, a Kevin Love 21 poen uz deset skokova.

Iako su Anthony Davis i DeMarcus Cousins odigrali odličnu utakmicu, New Orleans Pelicansi upisali su poraz od Washington Wizardsa. Bilo je previše crnih rupa u igri Pelicansa da bi dobili ovu utakmicu.

Wizardsi su fantastično odradili početak prvog i drugog poluvremena, prvu četvrtinu dobili su 36:19, a treću 32:15 i to su bila ključna razdoblja u njihovoj igri.

"Cousins i Davis su sjajni igrači, budući članovi Kuće slavnih, ali mislim da smo od početka susreta nametnuli svoj ritam, dobro odradili posao u obrani i zasluženo slavili", kaže Scott Brooks.

U njegovoj momčadi Bradley Beal ubacio je 26 poena uz pet skokova, Mike Scott dodao je 24, John Wall 18 poena uz deset asistencija i šest skokova dok je Marcin Gortat dodao deset poena i 14 skokova. Na drugoj strani Davis je bio na 37 poena i devet skokova, a Cousins 26 poena uz 13 skokova.

NBA:
Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 95:101
Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 119:116
Washington Wizards - New Orleans Pelicans 116:106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!