Košarka

VIDEO: Bogdanović vrlo dobar u pobjedi Pacersa, Hezonja dvoznamenkast, Lakersi prekinuli niz Rocketsa

Branimir Korać • četvrtak, 21.12.2017.
VIDEO: Bogdanović vrlo dobar u pobjedi Pacersa, Hezonja dvoznamenkast, Lakersi prekinuli niz Rocketsa
Foto: EPA

U bogatom noćašnjem programu u NBA ligi najbolji od hrvatskih igrača bio je Bojan Bogdanović koji je dao doprinos u pobjedi Pacersa u gostima kod Hawksa...

Indiana je stigla do očekivane pobjede protiv Atlanta Hawksa u dvoboju koji nije donio neizvjesnost na kraju. Završilo je 105:95 za Indianu, a Atlanta je upisala zadnjih deset poena na susretu nakon što su Pacersi već riješili pitanje pobjednika i stvorili visoku razliku.

Bojan Bogdanović odradio je dobru utakmicu i bio među najboljim pojedincima Pacersa nakon što je za 33 minute ubacio 19 poena (7/9 za dva, 1/5 za tri) i upisao dvije ukradene lopte.

"Obrana je bila ključ, sada moramo samo vidjeti kako zadržati takvu koncentraciju kroz svih 48 minuta. Obrambeno smo odlično reagirali i to je bio razlog zašto smo odigrali ovako dobro", rekao je nakon susreta Victor Oladipo.

Oladipo je susret završio s 23 poena i pet skokova, a Myles Turner dodao je 20 poena i šest skokova. Kod Atlante John Collins bio je na 18 poena i devet skokova, a po 13 poena dodali su Kent Bazemore i Marco Belinelli.

Chicago Bullsi upisali su sedmu uzastopnu pobjedu, a serija je stigla nakon povratka Nikole Mirotića koji se vratio na parket poslije ozljede koju mu je nanio Bobby Portis. S Mirotićem su se Bullsi digli i u posljednje vrijeme izgledaju prilično dobro.

U ovom dvoboju od početka su bili bolji protivnik, upisali su 31 asistenciju što je najviše kod ove momčadi ove sezone, a s druge strane to je ono što Orlandu najviše nedostaje, nije bilo prave momčadske igre, puno soliranja i pokušaja na silu što nije prolazilo.

Mario Hezonja odigrao je sasvim korektnu utakmicu te je za 24 minute ubacio 12 poena (4/6 za dva, 1/4 za tri) i tome dodao dva skoka.

Denzel Valentine sa 16 poena, deset skokova i pet asistencija predvodio je Bullse, dok su po 15 poena dodali Mirotić (deset skokova) i Kris Dunn (šest skokova, sedam asistencija). Kod Orlanda Nikola Vučević ubacio je 18 poena uz deset skokova i pet asistencija, a po 14 poena dodali su Elfrid Payton (šest skokova, osam asistencija) i DJ Augustin.

Los Angeles Clippersi i Phoenix Sunsi imaju priličnih problema s izostancima, a u međusobnom dvoboju uspješniji su bili Clippersi koji su odnijeli pobjedu 108:95. Mladi Sunsi na ovom gostovanju konstantno su bili u zaostatku i nisu imali šanse protiv ipak boljeg domaćina.

Dragan Bender igrao je dosta, dobio je 22 minute i za to vrijeme ubacio osam poena (1/2 za dva, 2/5 za tri), ali ostale statističke rubrike ostale su gotovo prazne. Ono što posebno brine je izostanak skokova što za igrača njegove konstitucije nije uobičajeno, ali i nije prvi put.

Clipperse su predvodili Austin Rivers s 21 poenom i šest asistencija, Lou Williams s 18 poena te DeAndre Jordan s 12 poena i 20 skokova. Kod poraženih TJ Warren ubacio je 22 poena uz deset skokova, Josh Jackson dodao je 17 poena, a Alex Len 13 skokova.

Miami Heat slavio je u gostima kod Boston Celticsa 90:89, a junak susreta bio je Kelly Olynyk, bivši član Bostona koji je baš protiv svoje bivše momčadi odigrao utakmicu karijere.

Imali su Celticsi posljednji napad na susretu, odgovornost je preuzeo Kyrie Irving, ali nije pogodio šut sa sirenom i Miami je upisao pobjedu.

Olynyk je ubacio čak 32 poena (6/8 trica) uz sedam skokova, Josh Richardson dodao je 19 poena i šest asistencija, a Tyler Johnson uhvatio je 11 skokova. Kod poraženih Irving je ubacio 33 poena uz pet asistencija, a Jaylen Brown dodao je 16 poena.

Portland Trail Blazersi upisali su čak peti uzastopni domaći poraz, no unatoč tome imaju omjer iznad 50 posto. Novi poraz stigao je protiv Spursa koje je predvodio bivši igrač Blazersa LaMarcus Aldridge. Domaćin je na kraju imao šut za pobjedu, ali CJ McCollum nije ubacio tricu.

Jedan od razloga poraza domaćina je i problem s koljenom Damiana Lillarda koji je drugo poluvrijeme odradio pod ručnom, imao veliku minutažu, a nije mogao dati pravi doprinos. "Da sam mogao normalno igrati, nema dvojbe da bi pobjeda bila naša", rekao je nakon susreta.

Aldridge je kod Spursa ubacio 22 poena uz osam skokova, a Pau Gasol dodao je 20 poena i 17 skokova. Kod Portlanda Lillard je bio na 17 poena, Jusuf Nurkić dodao je 15 poena i šest skokova, a Ed Davis 11 skokova.

Houston Rocketsi upisali su prvi poraz nakon više od mjesec dana, a pozitivnu seriju Houstona zaustavili su Los Angeles Lakersi. Iako je James Harden ukrcao čak 51 poen, nije bilo dovoljno, Lakersi su odnijeli pobjedu.

Kao hendikep kod Houstona pokazalo se neigranje Clinta Capele, tu su obrambeno Rocketsi dosta izgubili i nisu uspjeli ostvariti nadmoć u skoku.

Prvo ime utakmice uz Hardena bio je Kyle Kuzma koji je postavio rekord karijere po broju poena, ubacio ih je čak 38 uz šut za tricu 7/10 i iz igre ukupno 12/17.

NBA:
Atlanta Hawks - Indiana Pacers 95:105
Chicago Bulls - Orlando Magic 112:94
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 108:95
Boston Celtics - Miami Heat 89:90
Charlotte Hornets - Toronto Raptors 111:129
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 91:93
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 104:112
Houston Rockets - Los Angeles Lakers 116:122
Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 97:84
Brooklyn Nets - Sacramento Kings 99:104
Dallas Mavericks - Detroit Pistons 110:93
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 107:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!