Košarka

VIDEO: Sjajni Šarić na korak do triple-doublea, Knicksi svladali Boston unatoč Porzingisovih 0/11

Branimir Korać • petak, 22.12.2017.
VIDEO: Sjajni Šarić na korak do triple-doublea, Knicksi svladali Boston unatoč Porzingisovih 0/11
Foto: EPA

Unatoč odličnom nastupu Darija Šarića, Philadelphia nije uspjela doći do pobjede protiv Toronta. Uspješnija su bila druga dva kluba za koje nastupaju hrvatski košarkaši, Phoenix je bio bolji od Memphisa, a Cleveland od Chicaga...

Dario Šarić odigrao je sjajno protiv Toronta, ali Philadelphia je unatoč tome upisala poraz. Još jednom bez Joela Embiida značilo je još jednom put u poraz iako je Šarić bio nadomak triple double učinka. Hrvatski reprezentativac za 37 minuta ubacio je 18 poena (6/7 za dva, 1/3 za tri) uz deset skokova, devet asistencija, dvije osvojene lopte i dvije blokade.

Sixersima se još jednom dogodio pad u drugom poluvremenu. Ponovno su odlično odradili prve 24 minute, ali nakon toga uslijedio je pad i protivnik je došao do preokreta. Krvnik domaćina bio je DeMar DeRozan koji je odigrao utakmicu sezone i bio potpuno nezaustavljiv koliko god Brett Brown pokušao promjenama čuvara ga usporiti.

"Moramo izaći na parket i igrati čvrsto i tvrdo", rekao je nakon susreta Šarić, a Brown je ponudio nadu: "Bit ćemo uskoro zdravi i bit ćemo sigurno onda i bolji."

DeRozan je odradio odličan posao s 45 ubačenih poena (6/9 trica) i pet uhvaćenih skokova, a Kyle Lowry dodao je 23 poena i devet skokova. Kod Sixersa uz Šarića istaknuli su se Ben Simmons s 20 poena i šest skokova i Robert Covington koji je ubacio 19 poena uz sedam skokova i pet osvojenih lopti.

Phoenix Sunsi produbili su krizu Memphis Grizzliesa koji prolaze kroz sezonu debelo ispod očekivanja. Niti u Arizoni nisu bili dobri, upisali su poraz protiv mlade momčadi kojoj su nedostajali oni najiskusniji igrači, ali i prva zvijezda momčadi Devin Booker.

17.6 sekundi prije kraja Troy Daniels ubacio je tricu za 97:95 nakon čega je Memphis imao nekoliko prilika, ali nije ih iskoristio. Dragan Bender imao je dvije dobre obrambene reakcije, ali i pet sekundi prije kraja nije najidealnije izveo loptu i Sunsi su morali braniti još jedan pokušaj gostiju, no trica Tyrekea Evansa nije prošla.

TJ Warren kod Phoenixa ubacio je 27 poena uz pet skokova, Troy Daniels dodao je 14 poena, a Greg Monroe uhvatio je 12 skokova. Bender je za 32 minute ubacio četiri poena uz loš šut 0/2 za dva, 1/6 za tri te uhvatio pet skokova. Kod Memphisa Tyreke Evans ubacio je 23 poena i uhvatio devet skokova uz pet asistencija, Marc Gasol upisao je 13 poena uz 11 skokova i pet asistencija dok je Jamychal Green bio na 12 poena i deset skokova.

New York Knicksima vratio se Kristaps Porzingis, ali odigrao je prilično loše, iz igre šutirao 0/11, no njegova momčad ipak je na kraju uzela pobjedu protiv Boston Celticsa sa 102:93.

Boston je tako povezao dva poraza, a New York se vratio pobjedama nakon što je nakratko prekinuo pobjednički niz na gostovanju u Charlotteu.

Ovdje je odigrao posebno dobro u zadnjoj dionici kada je napravio preokret i u konačnici predvođen Michaelom Beasleyjem upisao visoku pobjedu.

Beasley je ubacio 32 poena uz 12 skokova, a Enes Kanter dodao je 14 poena uz deset skokova. Kod Celticsa Kyrie Irving ubacio je 32 poena, a Jayson Tatum dodao je 17 poena.

San Antonio Spursi poraženi su u gostima kod Utah Jazza 100:89 iako su Jazzeri u ovom susretu nastupili bez svog prvog strijelca Donovana Mitchella. Njegovu ulogu spremno je preuzeo Rodney Hood i predvodio Utah do slavlja.

Hood je ubacio 29 poena, Derrick Favors dodao je 14 poena i devet skokova, a Ricky Rubio 11 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Kod poraženih Bryn Forbes ubacio je 12 poena, a po 11 su dodali LaMarcus Aldridge (šest skokova), Joffrey Lauvergne (šest skokova), Tony Parker (šest asistencija) i Patty Mills.

Tyronn Lue nije vodio Cleveland Cavalierse s klupe u dvoboju protiv Chicago Bullsa zbog bolesti, zamijenio ga je Larry Drew, a Cavsi su upisali pobjedu 115:112. Ante Žižić još jednom je bio u ulozi promatrača.

Ono što više od pobjede veseli Cavse je povratak Isaiaha Thomasa na parket, mogao bi već u sljedećem susretu upisati prve minute nakon dugačkog oporavka poslije ozljede. Thomas je bio na klupi, prvi put u dresu, zagrijavao se s momčadi, no nije upisao i prvi nastup.

U završnici su Bullsi imali napad za produžetak, pokušavali su tricu ubaciti Kris Dunn i Denzel Valentine, ali nisu bili uspješni.

Najbolji kod Cavsa bili su LeBron James s 34 poena, šest skokova i devet asistencija i Kevin Love s 27 poena i sedam skokova. Kod Bullsa Lauri Markkanen ubacio je 25 poena, Denzel Valentine dodao je 18 uz pet skokova, a Kris Dunn deset uz pet skokova i 14 asistencija.

NBA:
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 109:114
Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 97:95
New York Knicks - Boston Celtics 102:93
Utah Jazz - San Antonio Spurs 100:89
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 115:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!