Košarka

VIDEO: Bogdanović dvoznamenkast u porazu, 25 asistencija Ronda, Carter briljirao u pobjedi protiv Cavsa

Branimir Korać • četvrtak, 28.12.2017.
VIDEO: Bogdanović dvoznamenkast u porazu, 25 asistencija Ronda, Carter briljirao u pobjedi protiv Cavsa
Foto: EPA

U bogatom programu noćas u NBA ligi samo Bojan Bogdanović od hrvatskih košarkaša dobio je priliku. Unatoč novom dvoznamenkastom učinku, njegovi Pacersi upisali su poraz...

Indiana Pacersi ugostili su u svojoj dvorani Dallas Maverickse i upisali poraz 98:94. Pacersi su nastupili bez Victora Oladipa, imali su prednost u završnici, ali nisu izdržali i na kraju su poraženi s četiri poena razlike. Mavericksi su tako prekinuli seriju od osam uzastopnih poraza u gostima.

37 sekundi prije kraja Harrison Barnes ubacio je jedno slobodno bacanje, nakon toga Lance Stephenson izgubio je loptu da bi Dennis Smith pogodio za 97:94. Pokušao je Darren Collison poravnati sedam sekundi prije kraja, nije pogodio tricu pa je tako još jedno slobodno bacanje Yogija Ferrella zaključilo priču.

Dirk Nowitzki predvodio je Dallas s 15 poena i sedam skokova, a po 13 poena dodali su Barnes i Ferrell. Kod Indiane po 16 poena ubacili su Myles Turner (šest skokova), Collison (sedam asistencija) i Stephenson (15 skokova, pet asistencija) dok je Bojan Bogdanović za 35 minuta dodao 13 poena (3/8 za dva, 2/5 za tri), uhvatio četiri skoka i podijelio dvije asistencije.

Minnesota je u produžetku upisala pobjedu protiv Denvera sa 128:125, a propustila je priliku slaviti u regularnom dijelu. Pet sekundi prije kraja Will Barton ubacio je dva slobodna bacanja čime je Denver stigao do poravnanja na 114:114 i izborio produžetak.

U dodatnih pet minuta briljirao je Jimmy Butler koji je ubacio 12 od 14 poena Timberwolvesa u tom razdoblju, uključujući i slobodno bacanje za plus tri 16 sekundi prije kraja. Na kraju je Trey Lyles pokušao tricom izboriti novi produžetak, ali nije pogodio.

U produžetku nije bilo Karl-Anthonyja Townsa koji je skupio šest prekršaja i Jeffa Teaguea zbog ozljede iz završnice regularnog dijela. "Nadam se da su svi shvatili koliko je Jimmy poseban, donio nam je pobjedu. Veliki potez za velikim potezom, čuvao je niz igrača, borio se, hvatao skokove u gužvi, dodavao, zabijao, doslovno je napravio sve što je mogao", hvalio je Thibodeau Butlera.

Butler je susret završio s 39 poena i pet asistencija, Andrew Wiggins dodao je 21 poen, Taj Gibson 20 poena, Karl-Anthony Towns 14 poena uz 13 skokova i šest asistencija, a Jeff Teague 11 poena uz deset asistencija i pet skokova. Kod poraženih Will Barton ubacio je 28 poena uz pet asistencija, Trey Lyles 23 poena uz deset skokova, Nikola Jokić 22 poena uz devet skokova, a Jamal Murray 21 poen uz osam asistencija i sedam skokova.

Boston Celticsi u gostima su stigli do pobjede protiv Charlotte Hornetsa sa 102:91. Imali su Celticsi visoku prednost tijekom prvog poluvremena, ali početkom drugog dijela sve su prokockali i u završnici su e morali izvlačiti. Povukao je Jayson Tatum koji je u zadnjih 12 minuta ubacio deset od svojih 18 poena.

Kyrie Irving predvodio je Boston s 21 poenom i pet skokova dok je Al Horford ubacio 20 poena uz 11 skokova. Kod poraženih Kemba Walker ubacio je 24 poena uz pet asistencija, po 13 su dodali Marvin Williams (devet skokova) i Michael Kidd-Gilchrist, a Dwight Howard završio je susret s 12 poena i 17 skokova.

Oklahoma City Thunder igra sve bolje, a novu pobjedu upisala je na svom parketu protiv Toronto Raptorsa. Thunder je slavio sa 124:107 uz odličan nastup Russella Westbrooka i Paula Georgea. Oklahoma je sada na omjeru 20-15 i ima 12-3 nakon lošeg otvaranja sezone.

Raptorsi su u prvom poluvremenu imali i 12 poena viška, ali domaćin se na vrijeme probudio, okrenuo susret u svoju korist te na kraju stigao do vrijedne pobjede.

"Držali smo se plana igre. Znali smo da moramo biti jako agresivni i šteta za to razdoblje u prvom dijelu kada smo pali iako smo imali odlično otvaranje utakmice. Toronto je vrlo jaka i eksplozivna momčad i nismo smjeli dopustiti da se razigra", kaže George.

Susret je završio s 33 poena (7/10 trica) i osam skokova, Westbrook je dodao 30 poena, 13 asistencija i osam skokova, a Andre Roberson deset skokova. Kod poraženih CJ Miles ubacio je 20 poena (6/12 trica), Jonas Valančiunas 16 poena, a Kyle Lowry 13 poena uz deset skokova.

Ivica Zubac ponovno nije dobio priliku kod Lakersa koji su upisali domaći poraz od Memphis Grizzliesa 99:109. Skromni Memphis napokon je slavio, ali i dalje ostaje iza Lakersa s omjerom 11-24. Pobjedu je izborio u zadnjih 12 minuta kada je napravio preokret i slavio. Najbolji kod pobjednika bili su Tyreke Evans s 32 poena, sedam skokova i sedam asistencija te Jarell Martin s 20 poena i osam skokova. Kod Lakersa Brandon Ingram ubacio je 23 poena, a Jordan Clarkson 22 (5/9 trica).

Cleveland Cavaliersi upisali su neočekivani poraz u gostima kod Sacramento Kingsa sa 109:95. Trebao je to biti jednostavan posao za Cavse, ali Kingsi su predvođeni raspoloženim veteranom Vinceom Carterom upisali pobjedu koju nisu očekivali.

Carter je odigrao svoju daleko najbolju utakmicu ove sezone i zasjenio je LeBrona Jamesa koji je upisao triple-double, ali uz dosta loših 6/17 iz igre.

Carter je susret završio s 24 poena i pet skokova, a Willie Cauley-Stein dodao je 17 poena i devet skokova. Kevin Love na drugoj strani ubacio je 23 poena uz pet skokova dok je James dodao 16 poena, deset skokova i 14 asistencija.

Iznenadila je Atlanta koja je na svom parketu svladala Wizardse sa 113:99. I ovdje je odluka pala u posljednjoj četvrtini gdje su Wizardsi pali, a Hawksi dobili tu dionicu s visokih 35:23. Dennis Schroder predvodio je Atlantu s 21 poenom i sedam asistencija, a Ersan Ilyasova dodao je 20 poena i devet skokova. Kod Wizardsa Bradley Beal ubacio je 20 poena uz šest skokova, Markieff Morris 18 poena uz osam skokova, a John Wall deset poena uz 11 asistencija.

Visoku pobjedu upisali su Pelicansi koji su ugostili Netse i glatko slavili sa 128:113. Sjajnu utakmicu odigralo je društvo iz startne petorke, Anthony Davis ubacio je 33 poena uz 11 skokova, DeMarcus Cousins 27 poena uz 14 skokova, Jrue Holiday ubacio je 25 poena, E'Twaun Moore 20, a Rajon Rondo podijelio je čak 25 asistencija. Kod poraženih Caris LeVert ubilježio je 22 poena uz sedam asistencija i šest skokova.

Još jedan nastup bez Stephena Curryja, ali ponovno bez problema za Warriorse. Slavili su protiv Utah Jazzera sa 126:101 uz 21 poen i šest skokova Kevina Duranta te 18 poena Patricka McCawa. Rodney Hood s 26 poena predvodio je Utah.

NBA:
Indiana Pacers - Dallas Mavericks 94:98
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 128:125 produžetak
Charlotte Hornets - Boston Celtics 91:102
Oklahoma City Thunder - Toronto Raptors 124:107
Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 99:109
Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 109:95
Atlanta Hawks - Washington Wizards 113:99
New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets 128:113
Golden State Warriors - Utah Jazz 126:101
Chicago Bulls - New York Knicks 92:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!