Košarka

VIDEO: Sjajan nastup Darija Šarića, ali i poraz Sixersa, fantastičan preokret Celticsa protiv Rocketsa

Branimir Korać • petak, 29.12.2017.
VIDEO: Sjajan nastup Darija Šarića, ali i poraz Sixersa, fantastičan preokret Celticsa protiv Rocketsa
Foto: EPA

Dario Šarić odigrao je još jednu vrhunsku utakmicu, ali Philadelphiji to nije pomoglo da dođe do pobjede kod Portlanda. U utakmici večeri Celticsi su iz zaostatka od 26 poena došli do pobjede protiv Rocketsa...

Portland Trail Blazersi velikim preokretom u zadnjoj četvrtini stigli su do pobjede protiv Philadelphije sa 114:110. Iako su igrali bez Damiena Lillarda, Blazersi su uspjeli u preokretu i tako svladali Sixerse na svom parketu gdje su ove sezone imali manje pobjeda nego što se to očekivalo.

Gostima nije pomogla sjajna predstava Darija Šarića, na ulasku u zadnju dionicu vodili su 88:74, ali nakon toga Portland je napravio seriju čak 19:0 i došao do preokreta. Do kraja susreta domaćin je mirno priveo posao kraju i upisao vrijednu pobjedu.

Šarić je za 34 minute ubacio 25 poena uz sjajan šut 5/6 za dva i 5/6 za tri poena, a tome je dodao i devet skokova, četiri asistencije i dvije osvojene lopte.

Blazerse su predvodili CJ McCollum s 34 poena i sedam skokova, Shabazz Napier s 23 poena, Jusuf Nurkić s 21 poenom i 12 skokova te Al-Farouq Aminu s deset skokova. Kod Philadelphije uz Šarića istaknuo se i Joel Embiid s 29 poena (6/12 trica) i devet skokova.

Orlando je na svom parketu svladao Detroit Pistonse sa 102:89, a Mario Hezonja ispao je iz startne petorke s obzirom na povratak Evana Fourniera i Aarona Gordona. Frank Vogel uglavnom je koristio startere od kojih nitko nije igrao manje od 30 minuta, a Hezonja je imao najveću minutažu od igrača s klupe.

Očekivano povratkom dijela igrača bilo je i manje lopti za Hezonju u napadu pa je tako u 18 odigranih minuta ubacio četiri poena (2/4 za dva, 0/2 za tri) te je tome dodao tri skoka. U biti s klupe se raspucavao jedino Marreese Speights koji je uzeo čak 13 šuteva za 15 minuta, a od ostalih nitko nije zapucao više od četiri puta.

Orlando su do pobjede predvodili Elfrid Payton s 19 poena, osam skokova i osam asistencija, Evan Fournier sa 17 poena i pet asistencija te Bismack Biyombo s 12 poena i 13 skokova. Kod Pistonsa Tobias Harris ubacio je 21 poen, Ish Smith s 18 poena, sedam skokova i pet asistencija dobro je zamijenio Reggieja Jacksona, a Andre Drummond upisao je 17 poena, 18 skokova i pet asistencija.

San Antonio Spursi nadigrali su New York Knickse i odnijeli pobjedu 119:107. Dobar nastup Popovicheve momčadi iako je ovaj susret propustio Kawhi Leonard.

I bez Leonarda Spursi su u drugom poluvremenu iskontrolirali dvoboj, usporili Kristapsa Porzingisa i tako stvorili preduvjete za pobjedu. LaMarcus Aldridge bio je najraspoloženiji s 25 poena i pet skokova dok ga je pratio Pau Gasol sa 17 poena, 11 skokova i sedam asistencija.

Kod poraženih Michael Beasley ubacio je 23 poena uz 12 skokova, po 18 poena dodali su Porzingis (sedam skokova, šest blokada) i Courtney Lee, a Frank Ntilikina podijelio je 11 asistencija.

Sjajnim preokretom u drugom poluvremenu Boston Celticsi svladali su Houston Rocketse s 99:98. Celticsi su zaostajali čak 26 poena, ali u drugom poluvremenu limitirali su Rocketse na samo 36 poena i odnijeli pobjedu.

U zadnjih deset sekundi Marcus Smart izborio je dva prekršaja Jamesa Hardena u napadu bez dodira s loptom, nakon prvog je Al Horford 3.7 sekundi prije kraja ubacio za 99:98, a nakon drugog su Rocketsi ostali bez šuta za pobjedu.

"Sudjelovao sam tijekom karijere u nekoliko sličnih preokreta, ali ovaj je poseban. Naš ulazak u utakmicu bio je jako ružan, oni su igrali odlično, ali svi smo pružili sve od sebe i izborili ovu veliku pobjedu", govorio je Kyrie Irving.

Irving je ubacio 26 poena dok je Jayson Tatum dodao 19 uz pet skokova. Kod poraženih Harden je ubacio 34 poena (7/27 iz igre, osam izgubljenih lopti) uz deset asistencija i šest skokova dok je Eric Gordon dodao 24 poena.

NBA:
Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 114:110
Orlando Magic - Detroit Pistons 102:89
San Antonio Spurs - New York Knicks 119:107
Boston Celtics - Houston Rockets 99:98
Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 102:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Philadelphia76ers29.12.2017. u 09:20
    Nurkić je deset puta trebao izletit van zbog faula. Užasno suđenje. Portland je imao 30 slobodnih bacanja više od Phile.
    Philadelphia76ers