Košarka

VIDEO: Stala trica Bogdanovića, krenula Bendera, kontroverzna pobjeda Bucksa u Oklahomi

Dario Dodić • subota, 30.12.2017.
VIDEO: Stala trica Bogdanovića, krenula Bendera, kontroverzna pobjeda Bucksa u Oklahomi
Foto: EPA

Krenula su vikend uzbuđenja u NBA-u. Bojan Bogdanović nije bio raspoložen u porazu Indiana Pacersa kod probuđenih Bullsa, dok je Dragan Bender imao dobru rolu u pobjedi Sunsa. Poraženi su Warriorsi od strane Hornetsa, dok su Milwaukee Bucksi kontroverznim košem u posljednjoj sekundi stigli do pobjede protiv Oklahoma City Thundera...

Probuđeni Chicago Bullsi bili su prevelik zalogaj za Indiana Pacerse bez Victora Oladipa. Bullsi su u Chicagu slavili 119:107 na krilima sjajnih Laurija Markkanena i Nikole Mirotića, došli su do treće uzastopne pobjede, odnosno čak sedme uzastopne pobjede gledamo li samo domaće utakmice. Posrnuli Pacersi upisali su, pak, treći poraz zaredom.

Markkanen je ostvario učinak karijere, s 32 je koša i sedam skokova u 28 minuta provedenih na parketu predvodio Bullse, dok se Mirotić zaustavio na 28 koševa u isto toliko minuta. Po 12 su ubacili Lopez i Portis, po 11 Grant (12 asistencija) i Holiday, bilo je to previše za neraspoložene Pacerse.

Kod Indiane valja istaknuti Darrena Collisona s 30 koševa, Lance Stephenson je upisao 18 poena i devet skokova. Bojan Bogdanović nije bio šuterski raspoložen, u 33 minute na parketu upisao je tek sedam koševa (3/4 za 1, 2/5 za 2, 0/5 za 3) uz četiri skoka, dvije asistencije i ukradenu loptu.

Tricaški je zato raspoložen bio Dragan Bender, čiji su Phoenix Sunsi sa 111:101: porazili Kingse u Sacramentu. Bender je upisao devet poena (0/1 za 2, 3/5 za 3) u 20 minuta i dodao dva skoka, tri asistencije i blokadu, a istaknuo se i s nekoliko sjajnih obrana.

Najbolji u redovima Sunsa bili su sa po 26 koševa T.J. Warren (10 skokova) i Devin Booker, 14 je koševa uz osam skokova dodao Chriss.

Svi su domaći igrači odigrali na više-manje istoj razini. 14 je koševa postigao Zach Randolph, 13 Bogdan Bogdanović, po 12 su zabili Hill, Labissiere, Temple i Hield.

Do osmog poraza u devet posljednjih utakmica stigli su Los Angeles Lakersi koji su na svom parketu poraženi od gradskih rivala Clippersa. Vratio se nakon mjesec dana izbivanja u redove Clippersa Blake Griffin, upravo je on bio ključan u pobjedi 121:106.

Povratničku utakmicu Griffin je okrunio s 24 koša, šest skokova i šest asistencija. Koš manje s klupe je dodao Lou Williams. 15 koševa uz devet skokova ubilježio je Harrell, 13 poena dodao je Rivers, 12 koševa uz 16 skokova upisao je Jordan.

Jordan Clarkson bio je prvo ime Lakersa s20 koševa i osam asistencija. Po 18 su koševa ubilježili Randle i Ingram. Ivica Zubac dobio je priliku tek kad je sve bilo riješeno, ušao je na parket minutu i 19 sekundi prije kraja utakmice i ostao bez učinka.

Charlotte Hornetsi stigli su do tek treće pobjede na gostovanju ove sezone, no ta treća pobjeda stigla je u Oaklandu, gdje su Hornetsi na valu fenomenalnog Dwighta Howarda sa 111:100 svladali aktualne prvake Golden State Warriorse.

Bila je to ujedno posljednja utakmica koju bi Warriorsi trebali igrati bez ozlijeđenog Stepha Curryja, iako valja naglasiti kako su bez njega na skoru 9-2. "Definitivno nam nedostaje i definitivno ćemo biti drugačija momčad kad se Steph vrati", rekao je Kevin Durant, koji je s 27 poena predvodio domaćine.

24 koša kod Warriorsa upisao je Klay Thompson, još je samo Shaun Livingston s 12 koševa bio dvoznamenkast.

Howard je na parketu proveo čak 40 minuta i za to vrijeme postigao 29 koševa, uz 13 skokova, sedam asistencija i dvije ukradene lopte. 16 je koševa dodao Kemba Walker, koš manje Nic Batum.

Na kontroverzan su način do pobjede stigli Milwaukee Bucksi na gostovanju kod Oklahoma City Thundera. Naime, slavili su Bucksi 97:95, a pobjednički je koš sekundu prije kraja susreta postigao Giannis Antetokounmpo, ali taj koš nije trebao biti priznat jer je prilikom prodora Grk nagazio vanjsku liniju i lopta je trebala biti dodijeljena Thunderima. Suci to nisu vidjeli, a na kasnije sugestije klupe domaćina suci nisu bili u mogućnosti pregledati snimku za tu akciju.

"Da bi se mogla pregledati snimka mora se na parketu oglasiti zviždaljka iz bilo kojeg razloga. S obzirom da se nijedan sudac na kraju te akcije nije oglasio akcija nije mogla biti pregledavana", rekao je sudac Derek Stafford nakon susreta.

Bucksi su prvi put u posljednjih 17 utakmica ubacili manje od 100 koševa, ali neće se buniti što su prekinuli veliki niz, jer važnija je ipak pobjeda. Antetokounmpo je svojim 17 double-double učinkom sezone predvodio Buckse, susret je završio s 23 poena i 12 skokova. 20 koševa dodao je Khris Middleton, a 18 John Henson.

Manje od pet sekundi prije kraja tricu je za Thunder ubacio Russell Westbrook, bila je to trica za izjednačenje, ali na kraju je pobjeda domaćinima iscurila iz ruku. Westbrook je bio prvo ime na parketu, ubacio je 40 koševa uz 14 skokova i devet asistencija. po 12 koševa dodali su Anthony i Grant.

Peti uzastopni poraz ubilježili su Houston Rocketsi, u Washingtonu su ih svladali Wizardsi sa 121:103. S 26 koševa i sedam asistencija prvo ime kod domaćina bio je Otto Porter Jr.. Po 21 su koš upisali Bradley Beal i Kelly Oubre Jr., na 17 se koševa zaustavio John Wall.

James Harden je s 20 koševa predvodio Rocketse, bio je jedini igrač početne petorke s dvoznamenkastim učinkom. 18 koševa dodao je Gerald Green, a 16 Eric Gordon.

NBA, rezultati:
Washington - Houston 121:103
Toronto - Atlanta 111:98
Oklahoma City - Milwaukee 95:97
New Orleans - Dallas 120:128
Miami - Brooklyn 87:111
Chicago - Indiana 119:107
Sacramento - Phoenix 101:111
L.A. Lakers - L.A. Clippers 106:121
Golden State - Charlotte 100:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10830.12.2017. u 23:31
    eto ti cjelog sr...ja oko tih replaya...kad je najvise potrebno onda se ne koristi...
    narada108